3 STÆRKE TEKNIKKER TIL EN EFFEKTIV STYRKETRÆNING

3 STÆRKE TEKNIKKER TIL EN EFFEKTIV STYRKETRÆNING
3 STÆRKE TEKNIKKER TIL EN EFFEKTIV STYRKETRÆNING

FÅ EN MERE EFFEKTIV STYRKETRÆNING

Gider du (heller) ikke spilde tiden, når du træner? Så brug de 3 effektive teknikker, og oplev en mere effektiv styrketræning – allerede fra i dag!

Nej, jeg ved godt, du måske ikke synes det er de sidste (ofte meget hårde) gentagelser, der er de sjoveste. De gentagelser der presser dig, og breder en nærmest “brændende” fornemmelse i dine muskler. Men det er lige der, du får mest ud af din styrketræning.

Når vi styrketræner for at blive stærkere, er det nødvendigt at kommunikere til vores krop, at den skal øge sin styrke gang for gang. Presser vi ikke os selv i (og gerne igennem) de sidste gentagelser, kommunikerer vi blot, at vores muskler og styrke er tilstrækkelig.

SE OGSÅ: ER KREDSLØBSTRÆNING INDEN STYRKETRÆNING GODT?

 

Hvordan presser jeg bedst mig selv i min styrketræning?

Få hjælp af en spotter til de sidste gentagelser i hver øvelse. En spotter er blot et andet ord for en træningsmakker. Vedkommenet hjælper dig en smule i de sidste koncentriske faser (de hårde muskelsammentrækkende bevægelser) af dine træningsøvelser.

Fokuser på den excentriske fase, når du fornemmer muskeludmattelsen er nær. Udfør den excentriske fase (den muskelforlængende bevægelse) langsommere. Vores muskler klarer op imod 40% mere belastning i den excentriske fase – udnyt det effektivt.

Cheat reps (snyde repetitioner) er også en effektiv måde at øge presset i din træning. Alt afhængigt af styrketræningsøvelsen, kan et lille sving eller hop med kroppen, hjælpe dig til at tage et par ekstra gentagelser. Det er fint afslutningsvist, men pas på dig selv.

Jeg træner typisk alene, og anvender derfor primært de to sidste teknikker. Risikoen for skader vil øges i takt med træningsformen/udførelsen forringes, så pas godt på dig selv, når du presser dig selv i de sidste gentagelser, og fx “snyder” i løfteteknikken.

SE OGSÅ: FASTHOLD TRÆNINGS-, MOTIONS- OG AKTIVITETSVANERNE

 

Hvad er fordelene ved at presse sig selv i styrketræning?

  • Du får et væsentligt større afkast for den investerede tid i styrketræning.
  • Effektivt ift. EPOC/afterburn (din efterfølgende fedtforbrænding i op til 48 timer).
  • Det stimulerer de trænede muskelfibres vækst, styrke og udholdenhed mest muligt.
  • Testosteronfremmende, hvilket bidrager til fedttab og opbygning af muskelmasse.
  • Gør dit hjerte stærkere, dit kredsløb bedre og forbedrer din sundhedstilstand.
  • Effektiv til at bryde gennem styrketræningsplateauer og opnå bedre resultater på.

SE OGSÅ: HVILKEN TRÆNINGSFORM ER BEDST TIL VÆGTTAB?

 

De sidste 20% af din indsats, giver op mod 80% af afkastet

Det betaler sig altså, at du presser dig selv (uden at gå i stykker). Kan du tage lidt flere gentagelser, sprinte lidt hurtigere, og presse dig selv en smule mere? Så er den sidste del indsatsen ofte guld værd!

Udvikling og fremskridt opnås bedst gennem gradvist øget belastning af dine muskler. Med tiden vil dine muskler og din krop tilvænne sig, og du vil opnå en øget muskelvækst, styrke og udholdenhed. Det handler om gradvist (i små skridt) at flytte grænser.

Tung styrketræning kan hjælpe dig til meget mere end en øget fysisk robusthed. Du flytter nemlig ikke kun fysiske grænser, men også mentale grænser, hvilket kan hjælpe dig i dit øvrige liv. Træningsvaner spreder positive ringe i vandet.

SE OGSÅ: PARETOS 80/20-PRINCIP KAN HJÆLPE DIG TIL ET BEDRE LIV

 

Sådan får du mere GRATIS inspiration, og støtter du mit arbejde!

Abonner på min internationale YouTubekanal her, og få nye inspirerende øvelser og træning hver uge. – Klik her og abonnér på JohnnyRipped

Jeg deler enkle, men effektive øvelser og træningsprogrammer, som vil hjælpe dig til at komme i bedre form og få en slankere og stærkere krop derhjemme.

Hvis du er ønsker at komme i bedre form og opnå et holdbart vægttab -Tjek mine mange videoer og indlæg ud om emnet – Klik her… 

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her