ER KREDSLØBSTRÆNING INDEN STYRKETRÆNING GODT?

KREDSLØBSTRÆNING OG STYRKETRÆNING

I videoen, forklarer jeg hvorfor cardio / kredsløbstræning inden styrketræning typisk ikke er optimalt, hvis du vil optimere muskelvækst

At dyrke cardio / kredsløbstræning før din styrketræning er sandsynligvis ikke optimalt af flere årsager.

En af hovedårsagerne er, at det kan føre til træthed og reducere mængden af vægt, du kan løfte i din efterfølgende styrketræning. Når kroppen er træt, er det sværere at opretholde den rette form og teknik, hvilket også kan øge din risiko for skader.

Cardio før styrketræning, forbruger kroppen desuden sine glykogenlagre, som er den vigtigste energikilde til din efterfølgende eksplosive vægtløftning.

SE OGSÅ: OPBYG DINE NYE HOLDBARE MOTIONSVANER I SMÅ SKRIDT

 

Hvad er kroppens glykogenlagre?

Glykogen er en form for kulhydrat, der findes i kroppen og bruges som energireserve. Glykogenlagrene er de steder i kroppen, hvor glykogen opbevares, hvilket især er i leveren og musklerne.

Disse lagre bliver brugt, når kroppen har brug for ekstra energi, som f.eks. under fysisk aktivitet eller når blodsukkeret er lavt. Når kroppen har brug for energi, nedbryder den selv glykogen fra lagrene til glukose som frigives i kroppens blodbaner.

Når glykogenlagrene er opbrugte, har kroppen muligvis ikke nok og i hvert fald sjældent optimal energi til at udføre styrketræningsøvelser med maksimal intensitet, hvilket typisk vil føre til et fald i dit udbytte at styrketræningen.

Dette er også en typisk årsag til at LCHF, KETO og andre kostretninger med få kulhydrater ikke bidrager til en optimal præstation i fx styrketræning.

Blandt andet af disse grunde anbefales det typisk at styrketræne før cardio, eller at adskille cardio- og styrketræningssessioner med flere timer.

Den anden vej rundt er ikke forbudt eller forkert – blot mindre optimal.

SE OGSÅ: GØR DET HER, NÅR DU ER I TIDSNØD IFT. PLANLAGT MOTION

 

Videoen er en del af en videoblog

Derfor tager jeg dig med i min PUSH-træning (Bryst, Triceps, For- og midterskuldre og mavetræning), hvor du undervejs får nogle tips og tricks til en mere effektiv træning.

I forlængelse af forrige video: MIN GAMEPLAN TIL VÆGTTAB OG EN LAVERE FEDTPROCENT napper vi en fysik update, så du kan se hvordan min fysik ser ud efter min BULK-periode fra September til Marts (+ 6kg).

SE OGSÅ: 3 SVEDIGE FORDELE VED AT MOTIONERE I FOR MEGET TØJ

Læn dig tilbage og nyd en kop kaffe, mens du ser med…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her