Skab et bedre liv og bliv mere produktiv med Paretos 80/20-princip

Optimer dit liv og boost din produktivitet - lev efter Paretos 80/20-princip
Optimer dit liv og boost din produktivitet - lev efter Paretos 80/20-princip

Skab et bedre liv med Paretos 80/20-princip

Ønsker du at leve bedre, så bør du kende 80/20-princippet. Find ud af hvorfor og hvordan du omsætter Paretos 80/20-princip i dit liv

Hvor stammer 80/20-reglen (Pareto-princippet) fra?

Tilbage i 1906 bemærkede den italienske ingeniør, sociolog og økonom Vilfredo Pareto, at 20% af frugttræerne i hans have producerede 80% af frugterne. Fænomenet fangede stor interesse hos Pareto, eftersom 80/20 fordelingen viste sig at være gældende flere steder.

Vilfredo Pareto fandt bla. ud af, at den skævdelte 80/20 fordeling også gjorde sig gældende i den italienske økonomi, hvor 80% af rigdommene tilhørte 20% af befolkningen.

Hvor gør 80/20-princippet sig gældende i vores liv?

80/20 fænomenet er relevant at have in mente, fordi det gør sig gældende i vores hverdag. I grove træk kan man eksempelvis ofte tale om følgende:

 • 80% af dine arbejdsresultater stammer fra 20% af den tid, du arbejder.
 • 20% af tøjet i dit klædeskab er det, som du bruger 80% af tiden.
 • 80% af al kriminalitet stammer fra omkring 20% af de kriminelle.
 • 20% af alle trafikanter er årsagen til 80% af uheldene i trafikken.
 • 80% af en virksomheds overskud skabes af 20% af kunderne.
 • 20% af de apps vi har på vores smartphones, benytter vi 80% af tiden.
 • osv.

Hvad kan du så bruge 80/20-princippet til i din hverdag?

 • Led efter genvejene i livet fremfor at gå ad alle de traditionelle veje.
 • Læs ikke nødvendigvis en bog fra start til slut. Find de 20% der giver 80% af udbyttet.
 • Gør primært de ting som du er bedst til og uddeleger og outsource resten.
 • Find ud af hvilke 20% af en given indsats, der kan føre dig til 80% af resultaterne.
 • Prioriter at arbejde smart og effektivt fremfor bare at knokle hovedløst afsted.

Sådan kan 80/20-princippet bruges til at blive mere positiv og glad

 • Hvilke 20% aktiviteter er årsagen til 80% eller mere af dine negative følelser?
 • Hvilke 20% af de mennesker, du omgås, er årsag til 80% af dine negative følelser?

Lad følgende være sagt om Paretos 80/20-princip

Paretos 80/20-princip skal anskues som en observation af, at de fleste ting i livet ikke er jævnt fordelt. 80/20-princippet er altså ikke en lov. Det nytter fx ikke noget kun at bygge de 20% vigtigste procent af en bro – broen skal bygges 100% færdig, før den kan benyttes.

Det essentielle i 80/20-princippet er, at de fleste ting i livet (indsats, belønning, output) ikke er jævnt fordelt – noget/nogen bidrager mere end andet/andre.

Livet er ikke fair, så sørg for at fokusere smart

Den perfekte verden, hvor alt er ligeligt fordelt, eksisterer ikke. Ingen input bidrager med et ensartet output. Ingen medarbejdere bidrager med samme produktivitet. Ingen investeringer bidrager med ens afkast. Vær effektiv, fornuftig og fokuser smart.

Afsluttende tanker om Paretos 80/20-princip

Paretos 80/20-princip gælder naturligvis ikke altid og alle steder i livet. Pointen er at erkende, at der eksisterer en skævdeling de fleste steder i livet, og at du med fokus på de rette 20% kan træffe langt bedre beslutninger og få bedre afkast af dine investeringer.

Har du fokus på Paretos 80/20-princip i de rigtige sammenhænge, kan du optimere dit tidsforbrug, booste din effektivitet og producere væsentligt større og bedre afkast. Find de aktiviteter der genererer størstedelen af de ønskede resultater og giv dem opmærksomhed.

Personligt anvender jeg 80/20-princippet i stor stil i mit liv. Jeg har blandt andet anvendt pareto-princippet til at finde frem til nogle super effektive træningsteknikker, så jeg har fået optimeret mine ønskede træningsresultater med et minimalt tidsforbrug.

Det vil være super fedt, hvis du smider en kommentar eller en mail, hvor du deler dine bedste hacks til at arbejde smartere, præstere bedre og booste produktivitet.

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here