VORES FEDMEFREMMENDE SAMFUND PÅVIRKER DIN VÆGT

Det fedmefremmende samfund NEJ, det er ikke kun din skyld...
Det fedmefremmende samfund NEJ, det er ikke kun din skyld...

Vores fedmefremmende samfund

Vi lever i et fedmefremmende samfund, hvor “usunde” madvalg ofte er billigere end sundhedsfremmende alternativer

Specielt når vi er på farten, hvor sulten helt naturligt melder sig på et tidspunkt, så er det ofte nemt at opleve drivkræfterne i et fedmefremmende samfund. Drivkræfter der år efter år giver voksende udfordringer ift. vægtbalance, sundhed og trivsel hos alt for mange.

Uanset om vi laver et pitstop på tankstationen, mens vi er på farten eller handler i butikker og indkøbscentre, så står mere energitætte madvalg typisk forrest og i øjenhøjde på let tilgængelige steder.

De mange fristende madvalg der i mange sammenhænge får de bedste pladser for salg, er i mange tilfælde IKKE de mest støttende madvalg. Til trods for det, må de “sundere” og mere kalorielette alternativer ofte vige pladsen – ofte pga. indtjeningsprioritering.

SE OGSÅ: SÅDAN UNDGÅR DU AT FALDE I “FASTFOOD-FÆLDEN” (IGEN)

 

Madvalg der giver størst indtjening, sælges mest…

Hvis der er flere penge at tjene på mindre støttende og mere energitætte madvalg, så er det de madvalg der markedsføres, får de bedste pladser og sælges til os forbrugere. Det giver helt sikkert mening set fra et sælger-, producent- og profitperspektiv.

Når samfundet er designet på denne måde, bliver det kun endnu sværere at få styr på vægten. Det er nemlig yderst motiverende for os at spare penge, få maden hurtigt og nemt leveret, og så er “de mindre gode madvalg” oven i købet designet til at smage godt.

SE OGSÅ: BURGER OG PIZZA SLANKETRICKS OG GOD MAD PÅ FARTEN

 

Kan du huske TV2 sangen: “Det er samfundets skyld…”?

Lad os se det i øjnene. Det fedmefremmende samfund ændrer sig nok ikke foreløbigt eller måske nogensinde i vores tid. Derfor påhviler ansvaret for at navigere fornuftigt i det fedmefremmende samfund, os selv, den enkelte – dig og mig. That’s life!

  • Begynd at træffe mad- og drikkevalg der støtter dine langsigtede mål i livet.
  • Begynd at træffe “det bedre valg” lidt oftere – alle positive justeringer tæller!
  • Begynd at minde dig selv om at lidt er bedre end ingenting.
  • Begynd at tage styringen i dit liv – ét skridt ad gangen!

SE OGSÅ: RYD OP I DÅRLIGE MADVANER OG OPNÅ VARIGT VÆGTTAB

 

Hvorfor vane- og livsstilsændringer ofte er svært?

De hurtige mad- og drikkevalg og vores “dårlige” vaner har det med at tilfredsstille os i øjeblikket og på kort sigt, mens ulemperne og prisen(omkostningen) her af kommer snigende over tid. Vægtøgning, dvaskhed, uren hud, mindre kropslig velvære osv.

Tænk over det et øjeblik. De fleste “dårlige” vaner giver os øjeblikkelig belønning, mens ulemperne opleves, føles og fornemmes over tid.

SE OGSÅ: VÆGTTABSTIP: BRUG IKKE DIG SELV SOM SKRALDESPAND

Når vi der i mod ser på “gode” vaner, der støtter os, opleves, føles og fornemmes selve belønningen her af typisk først langt senere. Tag fx en “god” vane som fx styrketræning, hvor vi kan arbejde hårdt i ugevis uden at se, føle og fornemme de store resultater.

Stopper vi her, hvilket mange gør, så ser vi aldrig resultaterne. Bliver vi ved, og fastholder troen på, at resultater af de “gode” vaner typisk opbygger sig i det skjulte i starten, så vil resultaterne før eller siden begynde af kunne opleves, føles og fornemmes.

De fleste “gode vaner” har den ulempe, at de ikke giver os øjeblikkelig belønning, men fordelene, resultaterne og gevinsterne først opleves, føles og fornemmes over tid.

Nu er du blevet klogere på gode og dårlige vaner, og du ved mere om, hvorfor ansvaret for at tage styringen i vores eget liv, påhviler os selv. Selv små skridt, skaber stor forandring.

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

FÅ STYR PÅ DINE OMGIVELSER

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her