Det fedmefremmende samfund: “NEJ, det er ikke kun din skyld…”

Det fedmefremmende samfund NEJ, det er ikke kun din skyld...
Det fedmefremmende samfund NEJ, det er ikke kun din skyld...

Vores fedmefremmende samfund

Ja, vi lever i et fedmefremmende samfund, hvor mindre gode madvalg ofte kan købes billigere end madvalg der støtter os i øget sundhed

Specielt når vi er på farten, hvor sulten helt naturligt melder sig på et tidspunkt, så er det ofte nemt at opleve drivkræfterne i et fedmefremmende samfund. Drivkræfter der år efter år giver voksende udfordringer ift. vægtbalance, sundhed og trivsel hos alt for mange.

Uanset om vi laver et pitstop på tankstationen, mens vi er på farten eller handler i butikker og indkøbscentre, så står mere energitætte madvalg typisk forrest og i øjenhøjde på let tilgængelige steder.

De mange fristende madvalg der i mange sammenhænge får de bedste pladser for salg, er i mange tilfælde IKKE de mest støttende madvalg. Til trods for det, må de “sundere” og mere kalorielette alternativer ofte vige pladsen – ofte pga. indtjeningsprioritering.

Madvalg der giver størst indtjening, sælges mest…

Hvis der er flere penge at tjene på mindre støttende og mere energitætte madvalg, så er det de madvalg der markedsføres, får de bedste pladser og sælges til os forbrugere. Det giver helt sikkert mening set fra et sælger-, producent- og profitperspektiv.

Når samfundet er designet på denne måde, bliver det kun endnu sværere at få styr på vægten. Det er nemlig yderst motiverende for os at spare penge, få maden hurtigt og nemt leveret, og så er “de mindre gode madvalg” oven i købet designet til at smage godt.

 

Kan du huske TV2 sangen: “Det er samfundets skyld…”?

Lad os se det i øjnene. Det fedmefremmende samfund ændrer sig nok ikke foreløbigt eller måske nogensinde i vores tid. Derfor påhviler ansvaret for at navigere fornuftigt i det fedmefremmende samfund, os selv, den enkelte – dig og mig. That’s life!

  • Begynd at træffe mad- og drikkevalg der støtter dine langsigtede mål i livet.
  • Begynd at træffe “det bedre valg” lidt oftere – alle positive justeringer tæller!
  • Begynd at minde dig selv om at lidt er bedre end ingenting.
  • Begynd at tage styringen i dit liv – ét skridt ad gangen!

Hvorfor vane- og livsstilsændringer ofte er svært?

De hurtige mad- og drikkevalg og vores “dårlige” vaner har det med at tilfredsstille os i øjeblikket og på kort sigt, mens ulemperne og prisen(omkostningen) her af kommer snigende over tid. Vægtøgning, dvaskhed, uren hud, mindre kropslig velvære osv.

Tænk over det et øjeblik. De fleste “dårlige” vaner giver os øjeblikkelig belønning, mens ulemperne opleves, føles og fornemmes over tid.

Når vi der i mod ser på “gode” vaner, der støtter os, opleves, føles og fornemmes selve belønningen her af typisk først langt senere. Tag fx en “god” vane som fx styrketræning, hvor vi kan arbejde hårdt i ugevis uden at se, føle og fornemme de store resultater.

Stopper vi her, hvilket mange gør, så ser vi aldrig resultaterne. Bliver vi ved, og fastholder troen på, at resultater af de “gode” vaner typisk opbygger sig i det skjulte i starten, så vil resultaterne før eller siden begynde af kunne opleves, føles og fornemmes.

De fleste “gode vaner” har den ulempe, at de ikke giver os øjeblikkelig belønning, men fordelene, resultaterne og gevinsterne først opleves, føles og fornemmes over tid.

Nu er du blevet klogere på gode og dårlige vaner, og du ved mere om, hvorfor ansvaret for at tage styringen i vores eget liv, påhviler os selv. Selv små skridt, skaber stor forandring.

 

#levbedre #personligudvikling #vægttab #fedttab #fleksibelspisning #sundudenkur #sundlivsstil  #sundevaner #sundbalance #slankekur  #madro #slankudenkur #kaloriebalance #madvaner #kalorieunderskud #vægttabsforløb #livsstilsændring #detgodeliv  #elskdigselv #selvværd  #adfærdspsykologi #vaneændring #vægttabsguide #holdbartvægttab #varigtvægttab #vægttabstips  #mentalsundhed #selvaccept  #aktivlivsstil #komiform

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here