Broccolisalat » Nem opskrift på salat med broccoli og sprød bacon

Broccolisalat » Nem opskrift på salat med broccoli og sprød bacon
Broccolisalat » Nem opskrift på salat med broccoli og sprød bacon

Opskrift på broccolisalat med bacon

Nyd den lækreste broccolisalat med bacon og valnødder » Nem og lækker opskrift på salat med broccoli og bacon

Broccolisalat er og bliver en af mine tilbehørsfavoritter. Den lækre broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner passer fantastisk som tilbehør til fjerkræ, lam, ko og gris. Ja, sågar da jeg serverede broccolisalaten til laks, var det lækkert.

Her får du virkelig en skøn tilbehørsopskrift, der kan anvendes både som en let frokost i sig selv eller som tilbehør til et af dagens hovedmåltider.

 

VERDENS BEDSTE BROCCOLISALAT

Sidste gang jeg lavede broccolisalaten, spiste jeg den til kalveculotte og kroketter lavet af revet knoldselleri. Åh gud, det smager så fuglende synger!

Hvis du har lyst til at prøve den omtalte opskrift selv, finder du linket her: Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat

 

KAN BROCCOLISALAT LAVES UDEN BACON?

Ja, hvis du ikke bryder dig om verdens bedste krydderi, så kan du naturligvis undlade bacon i opskriften nedenfor. Spøg til side – der kan være andre grunde til at undlade bacon, og du bestemmer naturligvis selv om du laver broccolisalaten med eller uden bacon.

Personligt synes jeg, at verdens bedste broccolisalat skal serveres med bacon, men uden bacon har jeg også smagt en del gange – og det er også lækkert. Specielt fordi valnødder og solsikkekernerne i sig selv tilføjer tekstur og bid til broccolisalaten.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor”

4.86 fra 1 stemmer
Broccolisalat » Nem opskrift på salat med broccoli og sprød bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Dressing
  • 2,5 dl creme fraiche eller yoghurt (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • ½ lime - saften fra den halve lime
  • ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
  • ½ salt
Broccolisalaten
  • 500 gram broccoli (cirka et almindeligt broccoli)
  • 125 gram bacon i tern
  • 1 lille rødløg
  • 8-10 valnødder
  • 1-2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du:
  1. Steg baconternene sprøde på en pande ved middel til høj varme. Fortsæt evt. opskriften imens.
  2. Rens og skær broccolien i meget små buketter. Hæld broccolibuketterne i en gryde med 1 centimeter vand i bunden. Bring vandet i kog, og lad broccolibuketterne dampkoge i 1 minuts tid.
  3. Køl broccolibuketterne af under rindende koldt vand, og dræn herefter broccolien for vand.
  4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Skræl og snit rødløget.
  5. Bland det afkølede broccoli, snittet rødløg og ⅔ dele af baconternene med dressingen. Top din broccolisalat af med den sidste del bacontern, solsikkekernerne og valnødderne.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her