Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt

Stor grøntsagsomelet med sprød bacon, frisk purløg og blandet salat
Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 25min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Velsmagende tilbehørsopskrift…

Der hersker ingen tvivl om at en af mine tilbehørsfavoritter er blomkålsmos. For det første er det nemt at lave, det smager fortræffeligt og så mætter det herligt. Der ud over synes jeg blomkålmos går godt i spænd med både fugl, fisk, ko og gris.

Her på levbedre.dk finder du forskellige opskriftsvariationer på blomkålsmos, og har du ikke prøvet dem alle endnu, så gå endelig på jagt efter din helt egen personlige favorit.

Tip! Når du har prøvet alle opskrifterne, vil jeg anbefale dig at udforske din egen kreative side ved at eksperimentere med dine helt egne varianter. Hvis det lykkes dig at lave en ny uudforsket favorit på egen hånd, så del endelig opskriften med os andre nedenfor.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved eller omkring 600-800 gram buketter
  • 100 gram pikant flødeost
  • 2 spsk knuste eller groft hakkede hasselnødder
  • 1 terning hønsebouillon
  • ½ tsk dildspidser eller tilsvarende snittet frisk dild
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 drys flage- eller havsalt
Tilberedning
  1. Fjern stokken og bladene og snit resten af blomkålshovedet i mindre stykker (cirka 2 x 2 cm).
  2. Anbring det snittede blomkål i en gryde og tildæk blomkålen med vand. Kog blomkålet mørt i 15-20 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af på den varm kogeplade nogle minutter.
  4. Grib elpiskeren og pisk flødeost, bouillonterning, hasselnødder, dildspidser og peber sammen til en cremet, lækker og luftig blomkålsmos.
  5. Top blomkålsmosen af med et drys flage- eller havsalt og evt. et drys ekstra dildspidser.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here