Blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt

Blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt
Blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt

Har du smagt min blomkålsmos?

Prøv min yderst velsmagende tilbehørsopskrift på blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt » Perfekt tilbehør

Der hersker ingen tvivl om at en af mine tilbehørsfavoritter er blomkålsmos. For det første er det nemt at lave, det smager fortræffeligt og så mætter det herligt. Der ud over synes jeg blomkålsmos går godt i spænd med både fugl, fisk, ko og gris.

Her på levbedre.dk finder du forskellige opskriftsvariationer på blomkålsmos, og har du ikke prøvet dem alle endnu, så gå endelig på jagt efter din helt egen personlige favorit.

PRØV FX: Ostegratineret blomkålsmos med spinat og peberfrugt

Tip! Når du har prøvet alle opskrifterne, vil jeg anbefale dig at udforske din egen kreative side ved at eksperimentere med dine helt egne varianter. Hvis det lykkes dig at lave en ny uudforsket favorit på egen hånd, så del endelig opskriften med os andre nedenfor.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Cremet blomkålsmos med knuste hasselnødder, dildspidser og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 blomkålshoved eller omkring 600-800 gram buketter
  • 100 gram pikant flødeost
  • 2 spsk knuste eller groft hakkede hasselnødder
  • 1 terning hønsebouillon
  • ½ tsk dildspidser eller tilsvarende snittet frisk dild
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 drys flage- eller havsalt (eller almindeligt salt)
Sådan gør du:
  1. Fjern stokken og bladene og snit resten af blomkålshovedet i mindre stykker (cirka 2 x 2 cm).
  2. Anbring det snittede blomkål i en gryde og tildæk blomkålen med vand. Kog blomkålet mørt i 15-20 minutter.
  3. Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af på den varm kogeplade nogle minutter.
  4. Grib elpiskeren og pisk flødeost, bouillonterning, hasselnødder, dildspidser og peber sammen til en cremet, lækker og luftig blomkålsmos.
  5. Top blomkålsmosen af med et drys flage- eller havsalt og evt. et drys ekstra dildspidser.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her