DER VAR ENGANG, HVOR JEG VAR SLANK OG I TOPFORM

“ENGANG VAR JEG SLANK”

Har du tendens til at tænke tilbage på “dengang”, hvor du var slank med en vægt, form og sundhed der sad lige i skabet?

… med en efterfølgende følelse af frustration, demotivation og opgivelse der bare skyller henover dig og din nuværende situation (som hurtigt føles endnu mindre fantastisk – nærmest forfærdelig).

Vil du gerne i bedre form, have holdbart vægttab, blive slankere og rent faktisk lykkes med forandringen, så er dagens video lige noget for dig.

Jeg har gennem tiden talt med og hjulpet mange mennesker, der som udgangspunkt altid tænkte tilbage på dengang, hvor alt var fantastisk.

Problemet med det er, at det for de fleste mennesker ikke er den bedste strategi. Vi sætter nemlig vores sammenligningsgrundlag op på en piedestal, som virker fuldkommen umulig at forfølge.

Vi kan derfor nemt ende med, at gøre absolut ingenting for at skabe positive forandringer i vores liv. Vi får taget gassen af ballonen, inden vi i det hele taget for blæst ballonen op.

Jeg håber dagens video, vil inspirere dig til at rette fokus mod en bedre strategi, så du rent faktisk skaber positiv forandring i dit liv. Små skridt frem er meget bedre, end ingen skridt fremad.

SE OGSÅ: VÆGTTABSTIP: BRUG IKKE DIG SELV SOM SKRALDESPAND

 

TANKER DER SPÆNDER BEN FOR FREMSKRIDT

Tanke- og handlingsfælden ved at nostalgisk tænke tilbage på “dengang” vi var slanke, sunde og i god form, kan være en udfordrende barriere for vores nuværende sundheds- og fitnessmål.

Det er let at lade vores sind vandre tilbage til en tid, hvor vores vægt, form og sundhed var på sit højdepunkt, og alt synes at være i perfekt balance.

Vi husker de dage, hvor vi følte os selvsikre i vores kroppe, og det kan føles som om, vi aldrig kommer tilbage til den tilstand igen. Dette kan føre til en række problemer, som vi skal være opmærksomme på.

For det første kan din konstante sammenligning med dit tidligere “bedre” selv være skidt for din mentale sundhed. Fx kan du føle skam, utilstrækkelighed og dårligt selvværd, når du sammenligner dig selv nu med det niveau af sundhed og fitness, du engang havde.

Dette kan føre til stress, depressive tanker og handlingslammelse, hvilket kan forværre dine nuværende mad-, motions- og livsstilsvaner.

SE OGSÅ: SÅDAN BRYDER DU “DÅRLIGE” OG SKABER “GODE” VANER

 

SLIP FRI AF HÅBLØSHEDENS JERNGREB

For det andet kan denne nostalgiske tilgang til vores sundhed måske føre til, at du forsømmer de små fremskridt, du faktisk gør i din nuværende situation.

Måske har du ikke den samme vægt som tidligere, men måske har du allerede tabt nogle kilo og gjort fremskridt i retning af en sundere livsstil. Når du fanges i “dengang” tankerne, er det nemt at overse dine nuværende (små) sejres store betydning.

En effektiv måde at undgå denne tanke- og handlingsfælde er at skifte fokus fra fortiden til nutiden. Du kan træne dig selv i at fokusere på at sætte pris på de fremskridt, du allerede har opnået, og sætte realistiske mål for fremtiden.

Du vil nok tænke tilbage igen, men ret så blot fokus på nutiden igen og igen. Det handler om at re-fokusere på din nuværende situation og arbejde med de ressourcer, du har lige nu.

SE OGSÅ: SLIP DIN OVERTÆNKNING, SPEKULATION OG BEKYMRING

Det er vigtigt at huske, at vi alle gennemgår livsændringer, og vores kroppe ændrer sig med tiden. At acceptere og omfavne denne naturlige proces kan hjælpe os med at undgå at falde i tanke- og handlingsfælden.

Skab forandringer, vægttab og bedre mad-, motions- og livsstilsvaner der holder resten af livet – ét lille skridt ad gangen!

 

SÆT FOKUS PÅ DIT NUVÆRENDE LIV

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her