VÆLGER DU TYPISK DEN LILLE ELLER STORE CHOKOLADE?

Det gør en stor forskel, at du vælger lidt chokolade, fremfor meget
Det gør en stor forskel, at du vælger lidt chokolade, fremfor meget

Elsker du også chokolade?

Chokolade er en af de mest elskede søde sager i verden, men det er også kendt for at være rig på kalorier, så det kan spænde ben!

Det er nærliggende at tro, at din nydelsesfulde chokoladespisning skal aflives og forbudt-stemples, hvis du ønsker at få beder styr på vægten. Men dette er en tankefælde, som mange mennesker dagligt hopper i, når du ønsker et vægttab.

Bare fordi chokolade indeholder en del kalorier, behøver du ikke forbyde det.

Tænk blot på mad, der typisk forbindes med sundhed fx avocado og mandler. Begge disse madvalg er og rige på kalorier, men sjældent omtalt som noget vi skal gøre forbudt.

Hvis du drømmer om at lykkes med et holdbart vægttab, er det mængden af chokolade, avocado, mandler mm. du spiser, der er afgørende for din vægt og dit vægttab.

SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab

 

Kaloriebevidsthed og sunde mængder er vejen frem

Kalorier er en måleenhed for energi, og hvis du spiser flere kalorier end du forbrænder, vil du tage på i vægt. Det er det, der er sket frem til i dag, hvis du har oplevet en vægtøgning gennem den seneste periode eller over de seneste år.

Ja, chokolade er kalorierig, hvorfor du bør nyde den i små mængder, men du behøver ikke gøre chokolade helt forbudt. Og helt ærligt, hvor længe holdte du ved sidst, du gjorde bestemte madvarer forbudt? Nemlig…

SE OGSÅ: Hvilken chokolade er bedst: Mørk, Lys eller Hvid?

Vi er mennesker ligesom Adam og Eva. Den gang var det blot et æble, som blev gjort forbudt. Vi drages af det forbudte (og interessante), og får selv skabt et magisk skær ift. det forbudte chokolade, slik mm. som tiltrækker os, fremfor det modsatte.

Desværre kan det være svært at stoppe med at spise chokolade, når du først får startet, og netop derfor er det ofte afgørende, at du kun køber det, du ønsker at spise. Køb en lille chokoladebar og nyd den en gang imellem.

Køber du en stor plade chokolade, så kan du brække den i stykker og portionspakke den, samt gemme portionspakkerne væk i trælse lukkede bøtter og gem dem gerne besværlige steder fx i skuret, på loftet eller lignende.

SE OGSÅ: SNACK-TRICK » Enkelt, men effektivt slanketrick til vægttab

Jamen, det er da tåbeligt at jeg ikke bare kan lade være… Du kan bebrejde dig selv herfra og til månen. Vi er bare mennesker, så brug din energi på at hjælpe dig selv til at få succes i stedet for at bebrejde dig selv.

 

Dine små “bedre” valg, får stor effekt

Dine mange små “bedre” hverdagsvalg, betyder enormt meget over tid. Ethvert “bedre” valg du træffer hver dag, bygger sig ovenpå hinanden og får en afgørende betydning for, hvordan din krop og dit liv ser ud om 3, 6 og 12 måneder.

Fx halverer du kalorierne fra din chokoladespisning lynhurtigt ved at vælge den lille chokoladebar, fremfor den store – Wupti!

Måske du tænker: “Jamen, jeg nøjes da bare med at spise halvdelen af en Snickers”. Måske. Men oftest er succesraten for dette ret dårlig, ikke sandt?

De fleste af os har bare sværere ved at spise en halv Snickers, Twix, Mars osv. – specielt på “autopilot” i en travl hverdag, fremfor at nyde en hel lille chokoladebar.

SE OGSÅ: TRIGGERFOOD » Ingen fødevare, snack og fristelse ødelægger alt

Det kræver en mængde viljestyrke, som de fleste ikke har tilbage sidst på dagen. Nu sidder du så i sofaen med en stor Snickers bar, som du “bare” skal nyde halvdelen af. Det kan lade sig gøre, men typisk sjældnere, end vi bilder os selv ind.

Det er væsentligt nemmere at lykkes ved køb af mindre mængder, hvor emballagen kun indeholder en lille mængde. Men hvis du har viljestyrken til den anden moden, så får du jo flotte resultater alligevel.

Pointen er, at vi ofte spiser op, spiser portionen, tømmer posen osv. derfor er mængden af en portion ofte afgørende for, hvor meget vi spiser.

Slutteligt, kan du altså stadigvæk nyde chokolade, mens du får styr på vægten, hvis du lærer at nyde sunde mængder.

Ps. Alle kneb gælder. Start i dag!

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her