DET SUNDESTE PÅLÆG, NÅR VARIGT VÆGTTAB ER MÅLET

DET SUNDESTE PÅLÆG, NÅR VARIGT VÆGTTAB ER MÅLET
DET SUNDESTE PÅLÆG, NÅR VARIGT VÆGTTAB ER MÅLET

HVAD ER DET SUNDESTE PÅLÆG?

Ønsker du vægttab, og spiser som de fleste en del pålæg årligt, er det klogt at vide, hvilket pålæg der er det sundeste

Vi er vanemennesker og derfor er det også sandsynligt, at den slags pålæg du typisk valgte for år tilbage, er den samme slags som du typisk vælger i dag, men derfor er det ikke sikkert, at den er det sundeste pålæg, du kan vælge i dag.

Måske elsker du den klassiske røde 3-stjernede salami-spegepølse, men ved måske godt den ikke nødvendigvis er det bedste valg, hvis du drømmer om varigt vægttab. Der findes et hav af forskelligt slags pålæg, som artiklen herunder også gør dig klogere på.

SE HER: KAN SMÅ ÆNDRINGER I PÅLÆG HJÆLPE DIG TIL VÆGTTAB?

Men læs lige artiklen her færdig først, for så bliver du dobbelt så klog. Når det kommer til vægttab, spiller valget af pålæg en afgørende rolle, hvis du spiser en del i løbet af et år.

 

RIGTIGT OG FORKERT PÅLÆG

Nej, der findes ikke rigtigt og forkert pålæg, men der findes pålæg som er det sundeste pålæg at vælge, hvis du fx ønsker vægttab. Det sundeste pålæg for dig, er det, der hjælper dig med at fastholde det kalorieunderskud over tid, der kræves ift. at lykkes med vægttab.

I denne artikel kigger vi på de forskellige slags pålæg på markedet med særlig fokus på deres kalorieindhold pr. 100 gram. I illustrationen sammenlignes den velkendte klassiske 3-stjernede røde salamis kalorieindhold med en typisk kalorielet hamburgerryg.

Bare fordi den røde klassiker indeholder en del flere kalorier, betyder ikke at den er forkert. Det betyder bare, at den sandsynligvis vil være den mindst hjælpsomme pålægsvariant, hvis du har vægttab og kalorieunderskud for øje.

Det er helt fint, at vi nyder spegepølse ind i mellem og i modererede mængder, men ryger vi ofte og i høj grad i spegepølsen (måske ydermere med rigelige mængder remoulade til), så kan spegepølsen nemt blive en kæmpe benspænder for din vægtbalance.

SE OGSÅ: STRIKSE MADREGLER GIVER SJÆLDENT VARIGT VÆGTTAB

 

TRÆF SMÅ, SUNDERE OG BEDRE VALG

Hvis din vægtbalance er en prioritet, og hvis du ønsker at reducerer kalorier i din kost med vægttab for øje, så findes der sundere pålæg end den klassiske røde salamispegepølse.

Jeg har gennem de sidste 10 år hjulpet en del mennesker, hvor salamispegepølse var en af deres benspændere for at lykkes. Og slet ikke sjældent forkæles den røde klassiker med rigeligt smør, remoulade og ristede løg – evt. spist på smørfyldte Digestive kiks.

Er kvinde og over 50 år, rammer du direkte ind i “salamifældens” målgruppe. 

Jo, du har sandsynligvis vigtigere blinde vinkler end salamivanen, men som du efterhånden godt ved, så gælder reglen: At mange bække små, giver en stor å, og derfor kan du lige så godt skabe små forbedringer hist og her, for det batter enormt på længere bane.

Begynd at træffe bedre pålægsvalg, der støtter dig i at få styr på vægten. Vælg fx røget filet, kamsteg, kyllingbryst, roastbeef, saltkød, sandwichskinke, hamburgerryg mm.

…og husk at være OBS. på mængden af smør, smøreost, leverpostej, paté, mayonnaise, remoulade osv. Nyd gerne det hele, uden afsavn – i sunde mængder!

SE OGSÅ: KALORIER FRA SUND MAD KAN OGSÅ STOPPE DIT VÆGTTAB

 

PÅLÆG OG DERES KALORIEINDHOLD PR. 100 GRAM

Her er en liste over forskellige slags pålæg, rangeret efter deres kalorieindhold pr. 100 gram. Brug listen som vejledende, og væn dig til at vende pålægspakkerne 180 grader om nede i butikken, så bliver du klogere på hvor dine pålægsfavoritter indeholder af kalorier.

 • Kalkunbryst: Kalorier pr. 100 gram: 104
 • Hamburgerryg: Kalorier pr. 100 gram: 109
 • Kyllingebryst: Kalorier pr. 100 gram: 110
 • Skinke: Kalorier pr. 100 gram: 113
 • Saltkød: Kalorier pr. 100 gram: 116
 • Roastbeef: Kalorier pr. 100 gram: 122
 • Kamsteg: Kalorier pr. 100 gram: 132
 • Æg: Kalorier pr. 100 gram: 137
 • Laks (røget): Kalorier pr. 100 gram: 162
 • Makrel i tomat: Kalorier pr. 100 gram: 168
 • Hønsesalat: Kalorier pr. 100 gram: 227
 • Rullepølse: Kalorier pr. 100 gram: 274
 • Klassisk 3-stjernet rød salami: Kalorier pr. 100 gram: 459

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

SE OGSÅ: OLIES “USYNLIGE” KALORIER KAN NEMT STOPPE VÆGTTAB

 

FÅ STYR PÅ VÆGTTABSREJSEN

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her