SÅDAN UNDGÅR DU AT FALDE I “FASTFOOD-FÆLDEN” (IGEN)

SÅDAN UNDGÅR DU AT FALDE I FASTFOOD-FÆLDEN (IGEN)
SÅDAN UNDGÅR DU AT FALDE I FASTFOOD-FÆLDEN (IGEN)

UNDGÅ “FASTFOOD-FÆLDEN” OFTERE

Nej, der er ikke noget forkert i at nyde fastfood, men falder vi alt for ofte i “fastfood-fælden”, kan vi nemt ende med at tage mange kilo på

At bestille fastfood er nemt, bekvemt og designet til at være smagfuldt, Så der er bestemt ikke noget at mange (lidt for ofte) falder i “fastfood-fælden”. De nemme fastfoodløsninger, der kan bestilles og leveres på få minutter medvirker til et fedmefremmende samfund.

Det er nemt, overskueligt og velsmagende (igen) at bestille en pizza, en halv ørn i rede og snuppe en “klistring” hos McDonalds.

Lad os smide svesken på disken! Gider du ikke lave mad, eller synes du ikke, du har tid og overskud til at stå i køkkenet i ret længe ad gangen?

Det er helt fair, hvis du hverken har tid eller lyst til at stå ret lang tid i køkkenet, men du kan sagtens stadigvæk få bedre styr på vægten og lykkes med vægttab, vidste du det?

I over 10 år, har jeg hjulpet tusindevis af mennesker til at lykkes med vægttab, sundhed og bedre livsstilsvaner. En hel del af de mennesker er blevet hjulpet til at lykkes på trods af manglende tid og lyst til at stå i køkkenet.

SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB

 

ER SUNDT LIG MED SVÆRT?

Nej, at det at spise sundere, er så simpelt eller svært, som du gør det til. Mange har desværre sat sundt lig med svært, og ofte skal denne mentale barriere nedbrydes og modbevises, inden “fastlåsningen” forløser sig og personen kan komme videre.

Hvis du pt. er “fastlåst” og kan nikke genkendende til den slags overbevisninger og sundere spisning, men har en god intention om at skabe sundhedsfremmende forandringer, opnå vægttab og komme i bedre form, så spids ører nu.

Når du er klædt godt på med viden, vejledning og værktøjer, kan du lære at lykkes bedre, spise sundere og opnå det vægttab, du ønsker dig – selv hvis du har en travl hverdag.

Du har sikkert allerede flotte kogebøger derhjemme med masser af (kompliceret) sundt mad, men nyder du ikke madlavning, så virker de heller ikke. Fokuser i stedet på hvordan du nemmest kan lykkes med at skabe, fremme og fastholde sundere spisevaner.

SE OGSÅ: KØKKENGREJ DER GØR DET NEMMERE AT LEVE SUNDERE

 

TIPS TIL AT UNDGÅ “FASTFOOD-FÆLDEN”

At bryde ud af fastfoodfælden og skabe sunde måltidsvaner kan virkelig gøre en positiv forskel for dit helbred og vægttab. Her er nogle enkle trin til at hjælpe dig med at lave sunde måltider derhjemme og undgå fristelsen af fed fastfood:

Planlægning og Forberedelse: Planlæg dine måltider på forhånd. Lav ikke nødvendigvis en ugentlig madplan, for det kan være uoverskueligt. Men sørg for ikke at stå 17:55 med en sulten mave og et ideforladt sind, for så klapper “fastfood-fælden” nemmere.

Start med at vinde “kampen” over din indkøbsliste og dine indkøbsvaner. Sikr dig, at du har et basis-lager med ingredienser, der støtter op om dine sundere spisevaner. Tilgængelighed øger sandsynlighed – og det vi køber, det spiser vi.

Nemme Opskrifter: Vær nysgerrig på enkle opskrifter, der kræver få ingredienser og har en kort tilberedningstid, for de hjælper dig til at lykkes – selv i en travl hverdag og hvis du lider af madlavningslede.

Begynd at centrere størstedelen af dine måltider omkring grøntsager og magre proteiner. Nyd gerne “sunde” fedtkilder i ikke sjuskede, men sunde mængder. Nyd frisk frugt af og til for bl.a. at tilfredsstille din søde tand, samt stille en evt. sult mellem måltiderne.

SE OGSÅ: TJEK MINE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ MAX 15 MUNUTTER

 

LIDT FORBEREDELSE BETALER SIG

Skær og forbered ingredienser på forhånd, så det bliver nemt og hurtigt at tilberede dine måltider. Du kan også købe mange færdigsnittede salater, nemme frostgrøntsager, færdigstegt kylling mm. Gør det nemmere at lykkes.

Lav selv færdigretter: Brug tid og perioder med mere overskud til at lave større portioner af sunde livretter og frys dem ned i passende portionsstørrelser. Dette gør det nemt at varme op, når hverdagen er travl, eller du ikke gider lave mad.

Undgå Fristelse: Som tidligere nævn, spiser vi det, vi køber med hjem. Så vil du undgå fastfood og junk, så køb kun lidt af den slags, og gør det kun, når du har brug for det. Du er designeren af dine omgivelser og dit madmiljø. Gør det nemmere at lykkes.

Tag portionskontrol: Fokusér på portionstørrelser. Spis langsomt og lyt til din krop, når den føler sig mæt. Drik godt med vand i løbet af dagen, og tjek gerne om du faktisk er tørstig fremfor sulten, for nogle gange kan tørst forveksles med sult.

Søg Støtte: Del dine mål, ønsker og gode intentioner med venner eller familie, så de kan støtte dig i din indsats, spille dig bedre og hjælpe dig til at lykkes.

Nyd “det søde liv” i sunde mængder: Nej, intet behøver at være forbudt. Det er okay at nyde lidt “usundt” ind i mellem. At lykkes handler om at nyde i sunde mængder, hvor intet er forbudt – og ofte er denne strategi en mere sikker vej til holdbare resultater.

Husk, at det tager tid at ændre vaner, så vær tålmodig med dig selv. Gradvis introduktion af sunde madvaner vil over tid hjælpe dig med at bryde ud af fastfoodfælden og opnå dine mål for vægttab og bedre sundhed.

SE OGSÅ: TAB DIG, MENS DU SPISER MCDONALD’S, BURGER KING MM.

 

PRØV 3 NEMME OG LÆKRE OPSKRIFTER

Tjek også resten af mine sunde MAX 15 MINUTTER opskrifter i menuen eller via linket her: SMAGFULDE MADOPSKRIFTER PÅ MAX 15 MUNUTTER

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her