DRIKKER DU ALT FOR MANGE KALORIER OP I HVERDAGEN?

DRIKKER DU ALT FOR MANGE KALORIER OP I HVERDAGEN
DRIKKER DU ALT FOR MANGE KALORIER OP I HVERDAGEN

DRIKKER DU MANGE KALORIER I HVERDAGEN?

Hvis vægttab og vægtbalance er en prioritet hos dig, så vær OBS på hvor mange kalorier, du drikker i hverdagen

Har du nogensinde tænkt over, hvor mange kalorier du drikker op i dine drikkevaner? Det er let at overse i hverdagen, men de kalorier, du drikker, “stjæler” kalorier fra dit daglige energibudget – uden at give dig nævneværdig mæthed pr. kalorie.

Én 0,6L Cocio indeholder fx flere kalorier end der er i 2 Pepperoni pizzaslices, der helt sikkert mætter bedre.

Nej, pointen er ikke, at du skal spise mere junkfood. Pizza med ost og pepperoni er blot en energitæt madvare, som sandsynligvis er relaterbar for dig ift. kaloriemængden. Du kan få rigtig meget andet mad, som er sundere for dig, til 432 kalorier.

SE FX HER: DRIKKEKALORIER KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

 

SÅDAN PÅVIRKER DRIKKEVANER DIT VÆGTTAB

Lad os tage et nærmere kig på, hvordan dine drikkemønstre kan påvirke dit vægttab, og hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på dem. Forestil dig dette…

Du sidder og nyder en forfriskende 0,6 liter Cocio efter en lang dag. Det smager godt, ikke? Men fordi en Cocio indeholder kalorier svarende til at spise to skiver pepperoni pizza, skal du undlade pizzamåltidet (eller et tilsvarende måltid).

Du mangler nu i realiteten kalorier til at opnå mæthed fra ét af dagens måltider.

Drikkekalorierne æder af og udhuler derfor dit daglige energibudget, som du ellers skulle have brugt på at opnå god, stabil og langvarig mæthed fra rigtig mad. Nej, drikkekalorier skal ikke forbydes, men indtages med bevidsthed herom, hvis vægten er vigtig.

Nu ved du, hvorfor drikkekalorier nemt kan spænde ben for vægten, lede til plateauer i vægttabsforløb og hos mange være en hovedårsag til overvægt. Den uskyldigt udseende Cocio “skjuler” et betydeligt antal kalorier, der giver dig relativt ringe mæthed.

SE OGSÅ: DRIKKER DU KALORIER OP SVARENDE TIL HELE MÅLTIDER?

 

SKJULTE KALORIER I DINE DRIKKEVANER

Når det kommer til at opnå vægttab, handler det derfor ikke kun om, hvad du spiser, men også hvad du drikker. Drikkevarer som sodavand, juice, energidrikke og alkohol kan være fulde af skjulte kalorier og sukkerarter, der kan gøre det svært at tabe sig.

Vær opmærksom på de skjulte kalorier i dine drikkevaner og foretag flere sundere valg i hverdagen, for det vil hjælpe dig til at opnår vægttab og en sundere livsstil.

Så næste gang du når ud efter en forfriskende drik, så husk at tænke over, hvordan det påvirker dit samlede kalorieindtag, og vælg med omhu. Ofte kan en løbe selvcoaching i hverdagen hjælpe os til at træffe bedre beslutninger og begrænse “dårlige” valg.

Udfordr dig selv med spørgsmålet: “Er det virkeligt kalorierne værd?”

SE OGSÅ: DRIKKEKALORIER LØBER NEMT FRA DIG PÅ BADEVÆGTEN

 

DRIKKEVARE FOR VARIGT VÆGTTAB

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dine drikkemønstre og tage sunde valg. Her er nogle vægttabstips, der hjælper dig til at skære ned på de skjulte kalorier i drikkevanerne.

Vælg vand, te og kaffe som din primære drikke: Vand, te og kaffe er kaloriefrie, hvor af vand er den bedste af de tre til at holde din krop hydreret uden at tilføje ekstra kalorier. Te og kaffe er en anelse vanddrivende og bør ikke være din primære tørstslukker.

Begræns indtaget af sukkerholdige drikke: Hvis du nyder sodavand, juice eller andre sukkerholdige drikke, så arbejde på at reducere og eliminere dit indtag. Skift dem ud med sukkerfrie eller light-versioner, så ændringen ikke bliver for overvældende.

Vær opmærksom på mængden: Når du alligevel vælger at drikke sodavand, juice eller andre kalorieholdige drikke, så vær opmærksom på mængden. Søg kalorielette måder at slukke tørsten på, og nyd kun kalorierige drikke i begrænset omfang.

Læs etiketterne: Vær opmærksom på næringsindholdet i dine drikkevarer ved at læse etiketterne. Vær særlig opmærksom på kalorieindholdet, sukkerindholdet og portionsstørrelsen.

Hvis vægten er en vigtig prioritet hos dig, så husk, at selvom Cocio er den smagsmæssigt bedste kakaodrikke på markedet, så er din Cocio-vane ikke nødvendigvis din “bedste” ven!

SE OGSÅ: STYR KALORIERNE I DIN KAFFE, CAPPUCCINO, LATTE MM.

Og… har du andre kalorie drikketendenser som fx KETO kaffe (bulletproof kaffe) eller andet, så tjek lige den chokerende artikel via linket nedenfor.

SE OGSÅ: KETO KAFFE OG BULLETPROOF BOOSTER IKKE VÆGTTAB

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE BLINDE VINKLER I VÆGTTABET

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her