DROP SLANKEKUREN » SKAB VARIGE LIVSSTILSÆNDRINGER

DROP SLANKEKURER » SKAB VARIGE LIVSSTILSÆNDRINGER
DROP SLANKEKURER » SKAB VARIGE LIVSSTILSÆNDRINGER

Vær mæt og glad, mens du smider fedtet

Drop slankekuren, og skab en bedre livsstil med bedre madvaner, som mætter dig bedre, mens du formår at være i et kalorieunderskud

Kalorieunderskud er selvsagt den eneste vej til fedttab. Derfor giver det god mening at skabe, træne og fastholde madvaner der målrettes mod at få så god mæthed per kalorie som muligt. Spis dig derfor gerne mæt i gode proteiner og masser af grøntsager.

Glem alt om usunde og udmattende slankekure.

SE OGSÅ: Slankekures konsekvenser og hvorfor du nok droppe dem

 

Hvordan opnår jeg egentlig et fedttab?

Uanset hvilken kost vi spiser, så handler fedttab om at vi indtager færre kalorier end vi forbrænder. Der findes altså ingen magisk mad. Det der derimod findes er mad der mætter bedre end andet, og dermed gør det nemmere at være i kalorieunderskud.

Når vi spiser mad der gør det nemmere at være i kalorieunderskud, vil vi også gøre det nemmere for os selv at smide fedtet og opnå andre fordele ved en sundere livstil.

SE OGSÅ: Spis dig mæt og glad i lækker mad, mens du opnår varigt vægttab

 

Al ny begyndelse er svær, så derfor…

Det kan virke fuldstændigt uoverskueligt, hvor du skal begynde at skabe forbedringer og forandringer. Nye vaner kræver meget ekstra energi og fokus i starten. Glæd dig over, at hele mit sundhedsuniverset på LEVBEDRE.DK er din gratis hjælp til at lykkes.

 

Tre-trins raket til bedre spisevaner

1. Reducer dit indtag af energitætte madvarer

Den største ændring fra dine nuværende spisevaner, vil sandsynligvis være, at du skal skrue ned for indtaget af energitætte madvarer. Færdigmad, snacks, slik, kager mm. indeholder mange kalorier pr. 100 gram og giver dårlig mæthed pr. kalorie.

SE OGSÅ: Dine fristende kaloriefælder spænder ben for et holdbart vægttab!

 

2. Spis flere proteiner og grøntsager størstedelen af tiden

Spis dig mæt og glad i proteinkilder som kød, fisk, skaldyr, fjerkræ, æg mm., og server gerne godt med grøntsager til. Centrer de fleste af dine hovedmåltider omkring proteiner og grøntsager, og nyd livets energitætte fristelser i sunde mængder.

SE OGSÅ: JO, DET GØR EN STOR FORSKEL » SKAB VÆGTTAB – DER HOLDER!

 

3. Brug kroppen og ikke klokken som sultmåler

Fornem om din sult er reel, eller om det bare er tørst, uro og svære følelser der driver dig til at spise. En vis struktur i dagens hovedmåltider kan være fornuftigt, men lad dig som udgangspunkt ikke styre af klokken, men brug kroppen. Mærk om du reelt er sulten.

Mæthed opleves typisk først efter 10-15 minutter, hvorfor det giver mening at vi nyder vores mad, fremfor at turbospise to hurtige portioner. Den 2. portion ender nemlig ofte med at være overflødig, hvorfor den nemt resulterer i overspisninger.

Det er op til personlig præference om du spiser 1 eller 8 gange om dagen. Det kan dog være nemmere at holde madindtaget i balance med 3 hovedmåltider om dagen, som hver i sær bidrager til mæthed i 4-6 timer. Juster mængde og sammensætning derefter.

SE OGSÅ: MIN GAMEPLAN TIL VÆGTTAB OG EN LAVERE FEDTPROCENT

 

Opsummering

Der findes ikke en madsammensætning der passer optimalt til alle. Nogle oplever at finde mere velvære, mæthed og lykke ved at spise mange kulhydrater og lidt fedt, andre oplever det modsatte. Mærk efter og find dine egen holdbare strategi.

Det essentielle, når du ønsker et fedttab, er at sikre kalorieunderskud, samt at minimere tab af muskelmasse. Vores muskelmasse er med til at holde din hvileforbrænding høj, og bl.a. derfor skal tab af muskelmasse minimeres.

En god strategi er derfor, at vælge et moderat kalorieunderskud på ca. 10-20% eller cirka 500 kalorier pr. dag, samt sørge for at indtage nok proteiner – typisk mellem 1,6 – 2 gram pr. kilo fedtfri kropsvægt.

Det er i øvrigt at anbefale, at du styrketræner dine muskler, når du er i et vægttabsforløb. Dette fortæller din krop, at den gør klogt i at bevare muskelmassen, fremfor at nedbryde den til energi.

Vægttabet skal helst stamme fra fedt – IKKE muskelmasse!

Beregn din totale daglige forbrænding med kalorieberegneren, som du finder i bunden af hver eneste side på LEVBEDRE.DK.

SE HER: GRATIS kalorieberegner til vægttab, vægtbalance og vægtøgning

FÅ STYR PÅ DINE MADVANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her