DINE EGNE KALORIEFÆLDER SPÆNDER BEN FOR VÆGTTAB

VÆR OBS PÅ DINE KALORIEFÆLDER

Det vi køber med hjem, det spiser vi. Når vi igen og igen køber lækre fristelser med hjem, så sætter vi urimelige kaloriefælder for os selv.

Ja, på indkøbsturen fredag eftermiddag virker det som en rasende god ide at købe de fristende tilbudsvarer. Denne gang har vi styr på det! BULLSHIT! Når det handler om slik, kage og andre fristelser, kan vi overbevise os selv om en helt masse, for at købe.

LÆS OGSÅ: BILLIGE “JA TAK”-TILBUD KAN NEMT BLIVE DYRE PÅ VÆGTEN

 

Tilladelsestankerne og røverhistorierne vælter frem

  • Jeg køber lige en 3-pak chokoladekiks, og nøjes bare med at nyde en enkelt…
  • Næh… 5 romkugler på tilbud! Så nyder jeg bare 1 romkugle og gemmer resten…
  • Fredagsslik på tilbud! Jeg køber en stor pose, spiser en smule og gemmer resten…

Kender vi ikke alle den slags tilladelsestanker og røverhistorier? Nemlig ja! Dem har vi alle sammen i en eller anden grad i forskellige situationer. Det er følelserne og lysten der igen prøver at overtale vores fornuftige del af hjernen.

SE OGSÅ: JA TAK-TILBUD | Det SKAL du vide inden du siger JA TAK!

Tankerne kaldes tilladelsestanker, og selv om intentionerne bag tankerne kan være nok så gode, ender vi desværre ofte med at sætte uimodståelige kaloriefælder op for os selv. Vi ved jo inderst inde godt, at når først fristelserne er tilgængelige, så bliver de spist.

SE OGSÅ: VÆRD AT VIDE: DU ER IKKE DINE TANKER OG FØLELSER!

 

Tag styringen over dine omgivelser

Det er typisk ikke et spørgsmål om vores kaloriefælder klapper, men snarere et spørgsmål om, hvornår vores kaloriefælder klapper. I et svagt øjeblik, hvor vi er nede på viljestyrke, energi og modstandskraft, klapper kaloriefælden, og vi falder i igen.

  • Det vi køber med hjem, det har vi tilgængeligt i skåle, skuffer og skabe.
  • Det vi har tilgængeligt i skåle, skuffer og skabe, det spiser vi før eller siden.

Hav en plan klar til indkøbsturen, så du ikke skal forholde dig til tusinde forskellige ting og træffe beslutninger på indkøbsturen. Vend dig fra at spontankøbe fristelser på tilbud. Du ved jo godt, at du på den måde, sætter urimelige kaloriefælder op for dig selv.

SE OGSÅ: NÅ I MÅL OG FÅ SUCCES MED RE-DESIGNEDE OMGIVELSER

 

Hvordan kommer jeg godt i gang herfra?

Hvis du drømmer om at få bedre styr på vægten, komme i form og opnå holdbart vægttab, så start nu. Gør det til dit mål, at sætte færre kaloriefælder op for dig selv – fra i dag af. Planlæg dine indkøb og indkøbsture, og øv dig i at fastholde planen.

Når du ind i mellem “falder i”, så køb mindst muligt, og drop de “gode” mængdetilbud på fristelser, der skaber kaloriefælder. De “gode” tilbud er typisk gode for købmanden og utroligt dårlige for din vægtmæssige balance.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

Det tager tid at ændre vaner. Øv dig gradvist i at nyde i livets fristelser i mindre mængder. Husk at nyde, uden at forbyde. Lad ikke dine tilladelsestanker og selvskabte røverhistorier overbevise dig igen og igen, for dine kaloriefælder spænder ben for vægten.

 

FÅ STYR PÅ DINE KALORIEFÆLDER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her