ER BOLCHER OG SLIK MEDSKYLDIG I DIN OVERVÆGT?

ER BOLCHER OG SLIK MEDSKYLDIG I DIN OVERVÆGT
ER BOLCHER OG SLIK MEDSKYLDIG I DIN OVERVÆGT

BOLCHER OG SLIK I SPANDEVIS

Fristes du af bolcher og slik i spandevis derhjemme, på kontoret, i bilen mm., kan vægtbalancen nemt blive udfordret

Bolcher og slik i spandevis er fast inventar mange steder i omgivelserne fx på kontoret, og det udfordrer mådeholdenheden hos de fleste. Mange menneskers “autopilot” kværner slik og bolcher, som om de fik penge for det.

Når vi har travlt, har hjernens “autopilot” ofte overtaget i vores beslutninger og handlinger. Det kender du helt sikkert, når du ind imellem er endt med at have spist en større mængde bolcher, slik, snacks osv. end du egentligt have en god intention om.

Ofte lægger vi slet ikke mærke til mængden af bolcher, slik og snacks, vi får spist, hvis vores fokus er travlt beskæftiget andetsteds.

Er der fx hurtig energi synligt og tilgængeligt tilstede i vores omgivelser fx spande og skåle med bolcher, slik og fristelser, så søger autopiloten flinkt for, at vores hjerne får ny energi.

Ikke det fedeste, hvis du drømmer om vægttab og vægtbalance, vel? 

SE OGSÅ: DULMER DU STRESS VED AT (OVER)SPISE MAD, SLIK, IS MM?

 

DINE GODE INTENTIONER FEJLER

Du ved sandsynligvis allerede alt om, hvor frustrerende det er, når dine gode intentioner om fx at holde den slanke linje (igen og igen) fejler. Jeg tænkte det nok…

Der er naturligvis mange årsager til, at vores gode intentioner fejler fx ift. at spise en mindre mængde bolcher, slik og snacks med et ønsket vægttab for øje.

Du tænker måske, som de fleste, at mere selvdisciplin og mindre rygrad som en regnorm, er vejen frem? Men primært at sætte sin lid til at skabe succes gennem selvdisciplin og viljestyrke, er desværre fra starten dømt til at fejle for langt de fleste mennesker.

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

ER SELVDISCIPLIN OG VILJESTYRKE IKKE NOK?

Nogle gange, men yderst sjældent i situationer, hvor vi ønsker holdbare resultater, varige vaneændringer og bæredygtige forandringer. Selvdisciplin og viljestyrke er sjældent det bedste brændstof til at lykkes på den lange bane, fordi det er begrænsede ressourcer.

Hvad skal jeg så satse på, hvis jeg vil lykkes med vægttab én gang for alle?

Det bliver meget nemmere at lykkes, hvis du fokuserer på at hjælpe din “autopilot” til at lykkes bedre. Når du gør brug af sundhedsfremmende adfærdsdesign, vanevidenskab og et sund motiverende slanke-mindset, vil du øge dine chancer for succes markant.

SE OGSÅ: NEMT SNACK- OG SLANKETRICK DER VIRKER TIL VÆGTTAB

 

SITUATIONSKONTROL OVER SELVKONTROL

Hvordan tager du så helt konkret hul på denne mere hjernesmarte tilgang til forandringer, ændringer og ønskede intentioner? Begynd at tage mere situationskontrol, fremfor at satse på selvkontrol – allerede fra i dag af.

Optimer dine omgivelser til succes. Gør fristelser mindre synlige og tilgængelige. Det kan fx være at fjerne de store skåle, fade og beholdere med lækre fristelser fra dine omgivelser. Hvis ikke det er muligt fx kontoret, så sæt dig så langt fra dem som muligt.

Tag evt. en snak med dine kollegaer, for oftest er I flere, der gerne vil have bedre styr på vægten, og hvorfor så ikke støtte hinanden på vægttabsrejsen. Introducere gerne din nye viden om autopiloten og omgivelsernes ofte undervurderede påvirkning her på.

Intet behøver gøres forbud for at lykkes. Alt er tilladt – i sunde mængder.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

SPIS BOLCHER HVER DAG, MENS DU TABER DIG

Hvis det er en prioritet hos os, kan vi fx sagtens spise 2 bolchefrøer hver eneste dag resten af livet, mens du taber dig, opnår vægtbalance og holder styr på vægten. Hvorvidt noget er sundt eller usundt, handler om mængden og konteksten, vi spiser det i.

Du vil fejle igen ift. dine gode intentioner, men husk så på at stoppe igen, når mængderne er løbet fra dig. Det betyder noget at stoppe, og det er aldrig lige meget om du fortsætter.

Enhver kalorie du indtager, optager din krop, så vågn op og stop hurtigst muligt.

Tag styringen (tilbage) og kom tilbage på sporet af dine gode intentioner. Brug din nye indsigt i sundhedsfremmende adfærdsdesign. Flyt, gem eller giv bolchespanden væk, hvis du gufler løs, og det saboterer dine vægtmæssige ønsker, drømme og mål.

SE OGSÅ: SPIS KIKS OG SMÅKAGER, MENS DU LYKKES MED VÆGTTAB

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

GØR NOGET, HVIS DU ER PÅ (BOLCHE)SPANDEN

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her