ER DER GÅET KONKURRENCE I AT SMØRE MEST MULIGT PÅ?

ER DER GÅET KONKURRENCE I AT SMØRE MEST MULIGT PÅ
ER DER GÅET KONKURRENCE I AT SMØRE MEST MULIGT PÅ

HVOR MEGET KAN DU SMØRE PÅ?

Elsker du (også) tykke lag af (indsæt selv smørepålæg)? Så vil vanen med stor risiko gøre dig tykkere og spænde ben for et evt. vægttab

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har siddet til bords med mennesker, der åbent har fortalt at de ønsker at tabe sig, for sekundet efter at smøre peanut butter, Nutella, marmelade, smør etc. på brød, som om de fik penge for at bruge store mængder.

…og ofte holder de selvsamme mennesker stædigt fast i, at de ALTID skal have smør under deres Nutella for ellers er det ikke noget ved.

Pssst… hvis du fornemmer dine egne tendenser og stædige fastholdelse i store mængde smørpålæg, mens du håbefuldt ønsker at få styr på vægten, så spids ører nu!

SE OGSÅ: DET (MÅSKE) MEST AFGØRENDE SLANKERÅD AF DEM ALLE

 

Det er ikke forkert, men det er selvsaboterende

Nej, jeg siger ikke det er forkert at smøre store mængder smørepålæg (med smør under) på dit brød, men det er åbenlyst at du gør det enormt svært at få styr på vægten, ikke?

Uanset om det er fredag, weekend eller en hvilken som helst anden dag i ugen, så vil et øget fokus på mængderne være afgørende faktor for at lykkes. Ikke kun i forhold til smørepålæg, men generelt – og specielt energitætte madvarer.

SE OGSÅ: JO, STØRRELSEN BETYDER NOGET (PÅ CHOKOLADEBAREN)

 

Okay, så du spiser altså store mænger smørelse?

Du er formentligt allerede blevet mere bevidst om, hvorvidt de mængder smørelse, du bruger, er med til at spænde ben for din vægtbalance. Så langt så godt…

Nu er det at mange falder i “forbudt-fælden”, hvor al slags smørepålæg forbydes, fordi det jo er Nutella, Peanut butter mm., der har gjort os tykke.

Det er imidlertid ofte det største benspænd, du kan gøre imod dig selv!

SE OGSÅ: SPISER DU (FOR) MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIV TYK

 

Det er forbudt at spise “syndig” mad

Hvorfor fejler forbud mod mad vi elsker typisk? Fordi forbud mod alt det vi nyder, elsker og holder af sjældent holder ret længe. Det sker for det første, fordi forbudte, men ønskværdige ting automatisk får et magisk skær omkring sig.

Du husker nok æblet, den forbudte frugt, som Adam og Eva ikke måtte spise?

For det andet, har de fleste af os en rebelsk side indeni os, som sjældent tolererer at blive undertrykt, men ofte accepterer at blive forstået, modereret og håndteret kærligt.

Du behøver altså IKKE forbyde dig selv mad du nyder, elsker og holder af, for du kan sagtens lære at lykkes, mens du nyder al slags mad. Du skal “blot” lære at nyde i sunde mængder, der støtter dig i dit mål om vægttab.

Jeg skriver “blot” i citationstegn, fordi det naturligvis kræver øvelse.

SE OGSÅ: HVOR GOD ER DU EGENTLIG TIL AT ESTIMERE MÆNGDER?

 

Du kan sagtens spise “syndig” mad

Ja, du kan altså stadigvæk nyde peanut butter, Nutella, smør, pålægschokolade, kage, slik osv. HVIS bare vi lærer at styre mængderne!

Nyd den mad du elsker allermest med god samvittighed, og arbejd med mængderne, så kan du nyde DET HELE resten af livet, og slippe fri af din madstress!

Den mest nydelsesfulde og langtidsholdbare vægtbalance finder du ved at lære at nyde uden at forbyde i sunde mængder.

Kunsten at lykkes med vægtbalancen, handler i højere grad om HVORDAN og HVORFOR, du spiser, og i mindre grad om HVAD, du spiser.

Pssst… og til bulderbasserne og Rasmus-modsat typerne derude, som altid udfordrer ekstremerne, så skal ovenstående ikke forstås som en carte blanche til at leve af slik, is, kage, junk osv., fordi “at det jo ikke handler om HVAD du spiser”.

Det giver naturligvis mening at prioriterer en sund, varieret og velsammensat kost størstedelen af tiden.

SE OGSÅ: “WHAT THE HELL” effekten “Nu har jeg fejlet, så jeg går ALL-IN”

Hvis indlægget her, hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her