FEDER KULHYDRATER EFTER KLOKKEN 20:00 MEGET MERE?

FEDER KULHYDRATER EFTER KLOKKEN 2000 MEGET MERE
FEDER KULHYDRATER EFTER KLOKKEN 2000 MEGET MERE

SPISER DU KULHYDRATER EFTER KL 20?

Så absolut ingenting! – Du kan sagtens spise kulhydrater efter klokken 20 med god samvittighed, for mad og kalorier kender ikke klokken

Nå, du er også støt på den madmyte? Der findes desværre læssevis af forvirrende myter derude, som bidrager til madstress og sundhedsforvirring. Myter der ofte bidrager til strikse madregler og forbudt-tanker, der absolut ikke fremmer sundhed, vægttab og livsglæde.

Hvorvidt madvarer feder eller ej, handler hverken om klokkeslæt eller kulhydrater, men om hvorvidt dit totale kalorieindtag resulterer i kalorieoverskud eller ej – over tid.

Slip din madstress, myterne og lær at nyde din mad (og drikke) med god samvittighed

SE OGSÅ: GØR DIT VÆGTTAB (LIDT) NEMMERE, BEGYND PÅ DET HER

 

KULHYDRATER EFTER KL 20 FEDER IKKE MERE

I verden, hvor mad er et centralt omdrejningspunkt for vores overlevelse, florerer der mange myter og misforståelser. En af disse myter er, at indtagelse af kulhydrater efter klokken 20:00 fører til større vægtøgning sammenlignet med resten af dagen.

Før vi dykker ned i myten, ser vi lige på kulhydraters rolle i kosten. Kulhydrater er en af de tre makronæringsstoffer, der også inkluderer proteiner og fedt. Kulhydrater er kroppens primære energikilde og findes fx i fødevarer som brød, pasta, ris, frugt og grøntsager.

SE OGSÅ: DEN AFGØRENDE FAKTOR » SÅDAN OPNÅR DU FEDTTAB

 

HVAD ER ÅRSAGEN TIL VÆGTØGNING?

Vægtøgning sker, når du indtager flere kalorier, end du forbrænder. Uanset hvornår du spiser kulhydrater, er det den samlede kaloriebalance, der spiller en afgørende rolle i forhold til vægttab eller vægtøgning.

Hvis du indtager flere kalorier, end du forbrænder, uanset kilden (kulhydrater, proteiner eller fedtstoffer) eller tidspunktet på dagen, vil vægtøgning over tid være resultatet.

Idéen om, at kulhydrater indtaget efter klokken 20:00 fører til større vægtøgning, bygger på den antagelse, at kroppen ikke forbrænder kalorier effektivt om aftenen eller om natten.

SE OGSÅ: FEDER MAD MERE EFTER KL 20, ELLER ER DET EN MYTE?

 

VORES FORBRÆNDING OM AFTENEN OG NATTEN

De flestes forbrænding er ganske rigtigt mindre om aftenen og natten, men kalorierne i din mad og dens fedende evne ændres ikke af klokken.

Faktum er, at kroppens stofskifte og energiforbrug ikke er direkte afhængigt af tidspunktet på dagen.

Så længe vi er i livet, så forbrænder vores krop kalorier, uanset om vi er vågne eller sover. Hvad der er vigtigt, er det samlede antal kalorier, der indtages i løbet af dagen, ugen, måneden og året, samt at det er afstemt jf. vores individuelle energibehov.

Et større måltid lige inden sengetid, uagtet makrosammensætningen, kan dog påvirke din evne til at falde i søvn og forstyrre dit søvnmønster, hvorfor dette naturligvis ikke kan anbefales. Anbefalingen omhandler altså mængden af mad, og ikke kulhydrater.

SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ MADMYTERNE

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her