Grillet lammeculotte og bønne-olivensalat med feta og cashewnødder

Grillet lammeculotte og bønne-olivensalat med feta og cashewnødder
Grillet lammeculotte og bønne-olivensalat med feta og cashewnødder

Hvad siger du til grillet lammeculotte?

Prøv opskriften på grillet lammeculotte og bønne-olivensalat med feta og cashewnødder, næste gang du ønsker et smagfuldt måltid

Jeg synes personligt, at lammeculotte er en af de mest smagfulde udskæringer der findes. Mine smagsløg er i hvert fald helt solgt til stanglakrids…

Hvis du hellere vil nyde en mør og saftig lammekølle fx som årets Påskelam, så kan jeg høj grad anbefale min saftige opskrift på provencalsk tilberedt lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter.

FÅ OPSKRIFTEN: Provencalsk lammekølle med hvidløg og ovnbagte rodfrugter

 

Du er måske en af dem, der synes, at lam smager af uld?

Så er det måske fordi, du har fået serveret et gammelt får, og ikke lam.

Lam skal ikke smage af uld. Der kan dog imidlertid være himmelvid forskel på det lam, du har smagt og et godt stykke veltilberedt lammeculotte, kølle, lammekrone mm.

Jeg hørte først uld-historien fra min mor, som ikke har ville spise lam siden den oplevelse. Men nu lever jeg bl.a. af at hjælpe mennesker med at slippe begrænsninger, og derfor besluttede jeg, at invitere min mor på lam (naturligvis uden at nævne det specifikt).

 

“UNDSKYLD MOR”

Heldigvis blev udfaldet, som jeg havde forventet. Min mor spiste godt af lammet, og hun erkendte da også, at hun jo så faktisk godt kan lide lam – igen.

Det er sundt, at udfordre vores grænser af og til, og typisk er det bedst, at vi gør det i små skrift. Vi vokser som mennesker, når vi bevæger os ud af vores trygge komfortzone.

Begrænsende overbevisninger fører til begrænsede liv. Ofte er de vores overbevisninger ikke nødvendigvis den hele sandhed og altid sandt, som fx med at: Lam smager af uld.

Vi har alle vores verdensbillede af, hvordan alting er, skal vurderes og håndteres, men udfordrer vi ikke vores verdensbillede fra tid til anden, så vælger vi at være fastlåste.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Grillet lammeculotte og bønne-olivensalat med feta og cashewnødder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 700-800 gram lammeculotte
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • 1 friskkværnet sort peber
  • 700 gram haricots verts bønner
  • 2 glas udstenede oliven
  • 50 gram puckost / fetaost
  • ½ dl cashewnødder (kan erstattes med fx valnødder)
Sådan gør du:
Sådan laver du mør lammeculotte
  1. Tænd for din kulgrill, gasgrill, el-grill eller stegepande, hvis ikke du har grill. Giv den høj varme.
  2. Rids krølfedtet på lammeculotterne. Skræl, pres og gnid hvidløgsfedende ud over lammeculotterne. Krydr med salt og peber.
  3. Når grillen er godt varm, lægges lammeculotterne på grillen med krølfedtet nedad. Lad krølfedtet blive grillet sprødt og gyldent, vend så lammeculotterne og skru ned på lav varme.
  4. Lammeculotterne skal ind i mellem vendes lidt rundt, mens de hygge sig på grillen ved lav varme, til de når en kernetemperatur på 56 grader. Mens culotterne hygger sig, laves bønne-oliven-fetasalaten.
  5. Fyld 2 cm vand i bunden af en stor gryde og hæld haricots verts bønnerne i gryden. Bring grydens indhold i kog ved høj varme og damp/kog bønnerne i 2-3 minutter. Afkøl herefter bønnerne under koldt vand.
  6. Snit puckosten/fetaosten og skær den i tern. Bland osten med bønnerne i en stor skål og tilføj oliven og en håndfuld cashewnødder.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her