Flammegrillet lammeculotte med bønne-oliven-fetasalat med cashewnødder

Flammegrillet lammeculotte med bønne-oliven-fetasalat med cashewnødder
Flammegrillet lammeculotte med bønne-oliven-fetasalat med cashewnødder

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  20min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Lækkert og smagfuldt…

Lammeculotte er da en af de mest smagfulde udskæringer der findes. Mine smagsløg er i hvert fald helt solgt til stanglakrids…

Eller du hører måske til en af dem, der synes at lam smager af uld? Så er det måske fordi, det du har fået serveret, har været et gammelt får, og ikke lam – Haha 🙂

Lam skal ikke smage af uld. Der kan dog imidlertid være himmelvid forskel på det lam, du har smagt og et godt stykke veltilberedt lammeculotte, kølle, lammekrone mm.

Jeg hørte først uld-historien fra min mor, og siden oplevelse havde hun ikke ville spise lam. Nu lever jeg bl.a. af at hjælpe mennesker med at bryde gennem deres begrænsninger, og derfor besluttede jeg, at invitere min mor på lam(naturligvis uden at nævne det specifikt).

Heldigvis blev udfaldet som jeg havde forventet. Min mor spiste godt af den lammet, og måtte erkende at hun havde nydt hvert eneste bid, da jeg fortalte hun havde spist lam.

Hvorfor ikke lade mennesker beholde deres begrænsninger?

Fordi jeg tror på det er sundt, at blive udfordret. Vi vokser som mennesker, når vi bevæger os ud af vores trygge komfortzone. Begrænsende overbevisninger fører til begrænsede liv. Ofte er de overbevisningerne ikke sandheder, som fx med at: Lam smager af uld.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Flammegrillet lammeculotte med bønne-oliven-fetasalat med cashewnødder
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 700-800 gram lammeculotte
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk salt
  • 1 friskkværnet sort peber
  • 700 gram haricots verts bønner
  • 2 glas udstenede oliven
  • 50 gram puckost / fetaost
  • ½ dl cashewnødder (kan erstattes med fx valnødder)
Sådan gør du:
  1. Tænd for din gasgrill ved høj varme.
  2. Rids krølfedtet på lammeculotterne. Skræl, pres og gnid hvidløgsfedende ud over lammeculotterne. Krydr med salt og peber.
  3. Når grillen er godt varm, lægges lammeculotterne på grillen med krølfedtet nedad. Lad krølfedtet blive grillet sprødt og gyldent, vend så lammeculotterne og skru ned på lav varme.
  4. Lammeculotterne skal ind i mellem vendes lidt rundt, mens de hygge sig på grillen ved lav varme, til de når en kernetemperatur på 56 grader. Mens culotterne hygger sig, laves bønne-oliven-fetasalaten.
  5. Fyld 2 cm vand i bunden af en stor gryde og hæld haricots verts bønnerne i gryden. Bring grydens indhold i kog ved høj varme og damp/kog bønnerne i 2-3 minutter. Afkøl herefter bønnerne under koldt vand.
  6. Snit puckosten/fetaosten og skær den i tern. Bland osten med bønnerne i en stor skål og tilføj oliven og en håndfuld cashewnødder.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here