SELVKRITIK ELLER SKULDERKLAP » HVAD ER DU BEDST TIL?

SELVKRITIK ELLER SKULDERKLAP

Mange er selvkritiske overfor deres “ikke 100%” indsatser, men lidt er bedre end ingenting, og både dine store og små fremskridt tæller

I store træk bestemmer vi selv hvordan vi “farver” dagene i vores livet. Udfordringen er, at vi fra naturens side er omvandrende “sammenligningsmaskiner”, og hvis ikke vi tøjler vores tendens til sammenligning, kan vores konstante sammenligninger tage glæden ud af alt.

Du kender sikkert følelserne og tankerne efter motion, træning eller aktivitet fx en løbetur, et træningspas eller en omgang stueyoga, hvor du klar var langsommere, mindre smidig, effektiv, stærk osv., end du tidligere har præsteret?

Selvom dagene ikke er de fedeste, er de uundgåelige.

SE OGSÅ: HJÆLPER DU DIG SELV SÅ GODT, SOM DU HJÆLPER ANDRE?

 

Det kræver øvelse at bryde “dårlige” vaner

Det er nemt at kritisere – især os selv, desværre! Jeg håber, videoen vil hjælpe dig til at sætte fokus på at anerkende dig selv oftere for dine indsatser – også på dage, hvor du føler indsatserne ikke står mål med dine bedste dage!

På dage hvor du på trods af træthed, uoplagthed, stivhed (eller anden “normal” årsag til at overspringshandle igen) trods alt alligevel får gjort en indsats, giver det mening at droppe selvkritikken og give dig selv anerkendelse.

Jeg har selv været der, hvor “mit typiske mønster” var selvkritik fremfor støttende, og det ødelægger mere end det opbygger, fremmer og forstærker vækst, udvikling og fremdrift ift. vores glæde, velvære og livskvalitet.

SE OGSÅ: TAG EN TIME-OUT OG LÆG EN PLAN, NÅR LIVET AFSPORES

Det tog vel et halvt års, hvor jeg målrettet arbejde med at slippe perfektionismens greb om “100% indsatserne” kun var gode nok, til igen og igen at rette fokus på at anerkende mine positive og sundhedsfremmende indsatser, før jeg fik styr på min “dårlige” vane.

Begynd at øve dig selv i at anerkende dine indsatser på de dage, hvor du får trods alt får gjort noget fremfor ingenting.

De dage kan nemlig nemt være nogle af de vigtigste dage i dit liv – fordi du trods alt gør en indsats, og giver dig selv positive skulderklap for at holde fast ved sundere og bedre vaner.

Jeg håber, du har lyst til at abonnere og synes godt om videoen.

SE OGSÅ: ER DU IKKE GLAD OG TILFREDS? » SÅ GØR DET HER

 

FÅ STYR PÅ DIN MENTALE SUNDHED

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her