GØR DIG “LÆKKER” SOM ARBEJDSLØS OG HJEMMEGÅENDE

FÅ MERE SELVVÆRD SOM ARBEJDSLØS

Det betyder meget, at du gør dig “lækker” og klar til dagen, selvom du er arbejdsløs, hjemmegående, fjernundervist eller arbejder hjemmefra

Når du investerer i dig selv, fortæller du dig selv, at du er værd at prioritere og bruge tid på. Selvomsorg, selvrespekt og selvkærlighed har afsmittende effekt på dit selvværd, selvtillid, trivsel, velvære, glæde, engagement, energi, overskud og meget andet.

Ved at prioritere dig selv mere i det daglige, vil du højst sandsynligt med tiden opleve øget livskvalitet, så lad ikke “bare” stå til.

SE OGSÅ: OPBYGGER ELLER ØDELÆGGER DU DIT EGET SELVVÆRD?

 

HVORFOR GIVE SIG SELV MERE OMSORG?

Hver gang du viser dig selv, at du er værd at bruge tid på, ved at gøre dig “lækker” og klar til dagen, så kaster du beviser i retningen af, at du er “noget” værd. Du er ikke ligegyldig, “bare” fordi du fx er arbejdsløs, hjemmegående, hjemmearbejdende osv.

Her er nogle grunde til at vise dig selv omsorg i bredere forstand:

  1. Fysisk sundhed: Når du prioriterer din fysiske sundhed ved at spise sundt, motionere regelmæssigt, få nok søvn og tage vare på din krop, kan det have en positiv indvirkning på din trivsel, styrke dit immunsystem og forbedre din generelle sundhedstilstand.
  2. Mental velvære: At vise dig selv omsorg handler også om at tage sig af dit mentale velvære. Såvel som det kan handle om at gør sig “lækker”, indebærer det også at give dig selv tid til at slappe af, genoplade, dyrke interesser og stresse af på en sund måde.
  3. Følelsesmæssig balance: At vise dig selv omsorg indebærer at anerkende og håndtere dine følelser på en sund måde. Det kan omfatte at udtrykke dine følelser, opsøge støtte fra andre, praktisere selvmedfølelse og selvaccept. Dette kan hjælpe dig med at opretholde en sund følelsesmæssig balance og opbygge modstandsdygtighed over for livets udfordringer.
  4. Selvrespekt: Når du viser dig selv omsorg, udtrykker du også respekt for dig selv som en værdifuld og vigtig person. Dette kan styrke din selvtillid og selvværd, hvilket igen kan påvirke dine forhold til andre positivt. Når du viser dig selv omsorg, sender du budskabet om, at du fortjener at blive behandlet med venlighed og respekt.

Husk, at selvomsorg ikke er egoistisk. Det er en nødvendig praksis for at opretholde dit velbefindende og være i stand til at være der for andre. Så prioriter tid til at vise dig selv omsorg, og sørg for at gøre det til en regelmæssig del af dit liv.

SE OGSÅ: HJÆLPER DU DIG SELV SÅ GODT, SOM DU HJÆLPER ANDRE?

 

FRA OVERLEVELSE TIL OVERSKUD I HVERDAGEN

Udover at du sandsynligvis vil opleve mere selvværd og selvtillid, vil du uanset du også kunne opleve mere generel glæde, velvære og livskvalitet. Ligeledes vil du formentligt opleve mere energi og overskud til at leve fremfor “bare” at overlede i hverdagen.

Som arbejdsløs, vil du sandsynligvis opleve mere mening i livet, se flere nye muligheder i hverdagen, samt styrke troen på dig selv, hvilket helt sikkert vil hjælpe dig godt på vej mod dit drømmejob, mens du er jobsøgende.

Arbejder du hjemmefra, vil du sandsynligvis opleve øget arbejdsglæde, produktivitet og tilmed et mere socialt arbejdsliv – selvom du arbejder fra hjemmekontoret.

Fjernundervises du som elev, vil du sandsynligvis opleve mere skoleglæde, som højst tænkeligt vil hjælpe dig til bedre karakterer, og være en af de bedste investeringer i din egen fremtid!

Som hjemmegående fx pensionist, førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager eller af anden grund, giver du din hverdag mere mening. Din positive egen-energi, vil helt sikkert gøre en større positiv forskel mennesker, du møder i løbet af din dag.

SAMMEN SKABER VI RESULTATER » KOM SÅ » DU KAN GODT!

SE OGSÅ: DINE BEGRÆNSENDE OVERBEVISNINGER “FÆNGSLER” DIG

 

DU HAR “KUN” ÉT LIV, SÅ SKAB DET GODE LIV NU

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her