GØR FERIER DIG TYK OG DOVEN? » SÅDAN UNDGÅR DU DET

ER DU BLEVET FED I FERIEN? LÆR AT UNDGÅ VÆGTFÆLDEN
ER DU BLEVET FED I FERIEN? LÆR AT UNDGÅ VÆGTFÆLDEN

GØR FERIER DIG TYK OG DOVEN?

Går du “ALL-IN” på mad og drikke i dine ferier og dropper alle former for motion? Så er du i høj risiko for vægtøgning

Ferier er typisk et tidspunkt for afslapning, nydelse og gode spiseoplevelser, men hvis du har “enten/eller” tendenser, kan ferier nemt gøre dig tyk og doven. Måske du typisk går “ALL-IN” på mad og drikke i dine ferier, mens du dropper enhver form for motion?

Resultatet kan være alt andet end afslappende – specielt efter ferien, idet du sandsynligvis står tilbage med vægtøgning og forsømte motionsvaner. Hvis du har enten/eller tendenser, kan du nemt falde i “ALL-IN”-fælden, hvor du enten gør noget helt eller slet ikke.

Jo, du skal nyde dine ferier, men slippes al sund fornuft ift. mad- og motionsvaner, spænder du formentligt ben for vægt, glæde og livskvalitet efter hver eneste ferie. Du kan lære at nyde feriens fristelser i sunde mængder, mens du holder ved dine gode vaner.

Nej, din målestok for succes skal nok ikke være den samme i ferien som resten af året, for det er trods alt ferie, ikke sandt? Men målestokken skal heller ikke negligeres, glemmes og fordømmes – bare fordi det er ferie.

Bliv klogere på hvorfor det fx giver mening at justere dine målestokke for succes i ferier via linket herunder.

SE OGSÅ: JUSTER DIN MÅLESTOK FOR SUCCES IFT VÆGTTAB I FERIEN

 

GØR DINE GODE VANER ELASTISKE

Fremfor at droppe dine gode mad-, motions- og livsstilsvaner helt i ferien, så giv dem evt. en anelse mere elastisk, mens du holder fokus på at fastholde gode vaner i nogen grad. På den måde vil dit slutresultat efter ferien være langt bedre – og livet fortsætter er ferien.

Slip enten/eller tanken om: “Nu har jeg endelig ferie, så skal jeg drikke fx 1 flaske vin hver dag i ferien.” Giv i stedet blot din “normale” vin-vane en anelse mere elastisk, så du giver dig selv mulighed for at nyde et lille glas vin hver dag i ferien.

Slip enten/eller tanken om: “Nu har jeg endelig ferie, så er det helt ok at gå ALL-IN på alt spiseligt – helt uden at bruge min sunde fornuft.” Nyd i stedet gerne lidt ekstra, for du har jo ferie, men hold mængderne mere fornuftige og moderate.

I forhold til motion, træning og aktivitet dukker tankefælden typisk op med det modsatte fortegn. 

Slip enten/eller tanken om: “Nu har jeg endelig ferie, så al træning og motion skal droppes, for at gå ALL-IN på afslapning.” Giv motionsvanerne elastisk, men fasthold en god balance mellem afslapning og fysisk aktivitet. Vær fx nysgerrig på nye aktivitetsformer.

SE OGSÅ: DROP IKKE DINE GODE MOTIONSVANER (HELT) I FERIEN

Alle ovenstående tankefælder er tankefejl, selvbedrag og løgnagtige konklusioner, der spænder ben for dig, din vægt og din livskvalitet! Det betyder meget, at du stopper igen med at spise – jo før jo bedre, og lidt motion og træning er altid bedre end ingenting.

SE OGSÅ: HVAD ER DINE MÅLESTOKKE FOR SUCCES OG FIASKO?

 

KOM TILBAGE PÅ SPORET EFTER FERIEN

Hvis du er kommet på den anden side af din “ALL-IN” ferie, handler det om at komme tilbage på sporet, for sket er sket. Fortiden kan du ikke ændre på, men det kan du til gengæld ift. fremtiden.

Brug din nye viden, indsigter og kloge erfaringer til at lave en bedre ferieplan allerede nu, så du er klar til fremtidige nydelsesfulde ferier, uden at spænde ben for dig selv. Begynd at finde en sundere balancen mellem nydelse og ansvar for dine langsigtede mål i livet.

Ved at droppe enten/eller tendensen og vælge en sundere tilgang til ferierne, opretholder du sundhed, velvære og vægtbalance både i og efter ferieperioden. Lad ikke ferierne blive en undskyldning for at overspise og ødelægge gode vaner.

Nyd ferierne, skab fantastiske minder og fasthold dine gode vaner i højere grad fremover – også selvom det kræver øvelse at lykkes. Så næste gang du planlægger din næste ferie, husk at finde balancen og vælg sundhed og velvære som en prioritet.

SE OGSÅ: HVAD DU (MÅSKE) OVERSER, NÅR DIT VÆGTTAB GÅR I STÅ

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE FEDENDE FERIER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her