Grillet Black Angus steak med ovnbagt fennikel og smørstegte svampe

Grillet Black Angus steak med ovnbagt fennikel og smørstegte svampe
Grillet Black Angus steak med ovnbagt fennikel og smørstegte svampe

4 Personer

Hands-on:  15min – Total tid:  130min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Genial gæstemad med masser af smag…

Der findes ikke ret meget, der i min optik slår en mør og saftig steak. I opskriften her anvendte jeg steaks skåret af en 21 dage formodnet Black Angus cuvettesteg.

Til tilberedningen her i opskriften anvendte jeg Sous Vide i 2 timer ved 54 grader. Efterfølgende blev de fire Black Angus steaks grillet ultra kort.

Pssst… Har du ikke en Sous Vide, kan du anvende den alternativ tilberedning nedenfor 😉

Denne fremgangsmåde leverede fire yderst saftige og supermøre steaks – MUMS!

Som tilbehør ‘on the side’ kan dampet broccoli, ærter, bønner eller en sprød salat fungere fantastisk. Alternativt kan du tage et kig på den store tilbehørkategori her på UPGRADED.

Oversigt over alt Low-Carb tilbehøret finder du her…

God fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Grillet Black Angus steak med ovnbagt fennikel og smørstegte svampe
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 4 stk Black Angus oksesteaks (fedtkant kan fjernes for færre kalorier)
  • 500 gram hele champignons
  • 1 spsk smør eller klaret smør til stegning
  • Friskkværnet sort peber
  • Hav- eller stensalt
  • Andre smagfulde krydderier du elsker
Ovnbagt fennikel
  • 2-3 stk Fennikel
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort Peber
  • Krydderurter, her i opskriften er tørret timian og basilikum anvendt
Tilberedning
Sådan tilbereder du dine steaks i Sous Vide
  1. Krydr de fire steaks, vakuumpak dem og læg dem i din Sous Vide på 54 grader i 2 timer. Har du ikke Sous Vide kan du stege dine steaks på en pande med smør ved middel til høj varme til kødsaften er rosa.
Alternativ tilberedning af dine steaks
  1. Krydr de fire steaks. Smelt en smørklat på en pande ved høj varme. Steg dine steaks i 2-3 minutter per side.
  2. Tag steaksene af panden og pak dem ind i stanniol, med den blanke side indad. Dine steaks er klar til servering efter 5 minutter i stanniol.
Ovnbagte fennikler
  1. Rens fenniklerne under rendende vand. Fjern ved et skrå snit i bunden, den hårdeste del af stokken. Knæk de dildlignende grønne stængler af og gem dem til anretningen.
  2. Skær fenniklerne i kvarte med en skarp kniv, læg fenniklerne på en bageplade, pensel med oliven olie og krydder fenniklerne med hav- eller stensalt, sort friskkværnet peber og et skud krydderurter.
  3. Bag fenniklerne i ca. 45 minutter ved 160 grader varmluft.
Smørstegte svampe og grillede steaks
  1. Rens de hele champignons og steg dem i smeltet smør på en varm pande i 5-7 minutter, til de er gyldne.
  2. Efter 2 timer, tages de fire Black Angus steaks op af Sous Vide'n.
  3. Fyr op for en gillpande, gasgrill eller benyt panden, du har lavet champignons på.
  4. Når panden eller grillen er godt varm, grilles de fire steaks ca. 30 sekunder på hver side.
  5. Server steaks med de dildlignende toppe fra fennikel, smørstegte svampe, med ovnbagt fennikel.

Please enter your comment!
Please enter your name here