Gyldne mini-frikadeller med smeltende varm cheddarost

Gyldne mini-frikadeller med smeltende varm cheddarost
Gyldne mini-frikadeller med smeltende varm cheddarost

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Mundvandprovokerende opskrift…

Her er frikadelleopskriften de fleste børn og voksne er helt tossede med… 😛

De sprøde, gyldne, smørstegte mini-frikadeller kan selvsagt overtage den almindelige frikadelles plads på tallerkenen, men de små smagsbomber er også helt geniale at anvende som ‘kødbollerne’ i retter ala den Lady og Vagabonden slubrede i sig.

Tip! For Low-Carb udgave, byt spagetti ud med fx strimlet squash eller kinaradise.

Har du brug for en opskrift på strimlet squash, så finder du en her…

Eller lad dig inspirere af opskriften her med kinaradise ala pasta med kødsovs.

Tip! Hvis du ønsker at anvende Kerry Gold cheddarost, så kan bl.a. købes i Rema 1000. Du kan naturligvis anvende et hvilket som helst andet mærke af cheddarost.

Tip! Sørg for at have luft imellem frikadellerne, så de steges sprøde, fremfor at koge.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Gyldne mini-frikadeller med smeltende varm cheddaros
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 100 gram cheddar ost (jeg anvendte Kerry Gold)
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 2 spsk pofiber eller 4 spsk hørfrømel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl danskvand
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk hav- eller stensalt ( cirka 4-5 gram)
  • 25 gram smør til stegning
Tilberedning
  1. Start med at finde din foodprocessor, og gør den klar med knivfunktionen.
  2. Skræl løget, del det i grove stykker og blend/purer løget i foodprocessoren.
  3. Tilføj nu cheddar ost, æg, danskvand, salt, peber og cirka halvdelen af kødet i foodprocessoren. Blend ingredienserne stille og roligt sammen på halv kraft.
  4. Tilføj herefter resten af kødet, bagepulver og den jævnende ingrediens(pofiber eller hørfrømel) og blend ingredienserne endnu engang.
  5. Lad gerne den sammenrørte fars hvile i køleskabet i cirka 30 minutter inden du går videre. Du kan springe hviletiden over, hvis du gerne straks vil videre med frikadellerne.
  6. Klargør en stor pande og lad smørret smelte ved middel varme. Mens smørret smelter formes mini-frikadellerne. Læg de formede mini-frikadeller over på panden.
  7. Lad mini-frikadellerne stege i smøret til de er gyldne, sprøde og lækre på alle sider.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

 

1 KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here