HACK DIN MOTIVATION OG SKAB POSITIVE FORANDRINGER

HACK DIN EGEN MOTIVATION

Er pisk eller gulerod egentlig bedst, når vi ønsker at fastholde vores motivation mod målet, så vi kan skabe holdbare forandringer?

Fælles for langt de fleste mennesker, er at vi drømmer om at forandre et eller andet, hvis ikke lige nu, så indenfor overskuelig fremtid. Hvis du står eller har stået i en forandringstid, kender du helt sikkert godt til en svingende motivation, ikke sandt?

I starten af et nyt, spændende og ønskeligt forandringsprojekt, sprudler motivationen. Vi både kan og vil gøre alt, men efter noget tid oplever mange, at den motivationsrosen fortager sig, og alle vores forventninger føles totalt uoverskuelige.

Motivationen i starte skaber ofte for høje og urealistiske forventninger til vores fremtids-jeg, der sjældent kan prale af at være lige så motiveret.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

Hvordan fastholder vi vores motivation bedre?

Hvorvidt vi motiveres mest af pisk eller gulerod, det afhænger af individet og situationen. Nogle mennesker responderer bedre på positiv motivation (gulerod), mens andre bedre responderer på negativ motivation – fx noget de mister.

Det er vigtigt at finde en sund balance mellem de to metoder, og at bruge den metode, der fungerer bedst for dig i en given situation. Det kan fx godt være, at du kan nå et slutmål hurtigere med pisken, men hvor behagelig bliver processen derhen så?

I nogle situationer giver pisken mening, men i langt de fleste situationer fx i forhold til livsstilsændringer og vægttab, giver det ofte mening at finde nydelse i processen. Du skal finde lyst og naturlig motivation i at skabe holdbare livsstils- og slankeindsatser.

Kun gennem holdbare indsatser, skaber du holdbare resultater.

SE OGSÅ: Sådan undgår du overspringshandlinger og fastholder din motivation!

 

Giv dig selv flere vane-støttende belønninger

Hvis du ønsker at komme fra tanke til handling, skabe varige forandringer og opnå holdbare resultater, så skal valgene, handlinger og adfærden ønskes gentaget. Det er nemlig kun gennem gentagelsen af disse, at de bliver til nye sunde vaner.

I videoen, giver jeg dig nogle tips og ideer til at hacke din motivation, tænke mere kreativt, og optimere din chancer for succes, ved at gøre brug af smarte gulerødder.

Du bliver klogere på, hvordan du skaber en effektiv slagplan til at lykkes, mens du nyder processen og får vane-støttende belønninger for dine holdbare indsatser hen ad vejen.

PAS PÅ: SAMMENLIGNINGSFÆLDEN » Sammenlign dig selv med dig selv!

 

Er dine belønninger egentlig kontraproduktive?

Positive belønninger er understøttende for fastholdelse af motivation, handling og adfærd, men mange spænder ben for sig selv, fordi de benytter kontraproduktive belønninger.

Belønninger kan være kontraproduktive, hvis de fx fjerner, ødelægge eller saboterer de resultater, du fik belønningen for at opnå.

Et eksempel på en kontraproduktiv belønning, der føles positiv nu og her, er at du efter din 5 km løbetur belønner dig selv med en liter flødeis.

Denne belønning hjælper selvsagt ikke dig selv til at blive sundere, opnå vægttab osv., da kalorierne i en liter flødeis udsletter kalorieforbrændingen fra dine 5 km løbetur. Når det er sagt, kan mad, slik og is sagtens fungere som belønning – i sunde mængder.

Der i mod vil en ugentlig massage for at have holdt ved dine planlagte sunde vaner belønne dig, din krop og din sundhed – uden negativt fradrag.

Det er altså vigtigt at overveje, hvordan belønninger kan implementeres på en måde, der fremmer positive indsatser og motivation uden at skade de ønskede resultater.

Wauw… det lyder næsten filosofisk, men jeg håber pointen giver mening?

Når du har set videoen, vil du forstå, hvad jeg mener, og være bedre rustet til at skabe de forandringer, du ønsker i livet!

SE OGSÅ: 5 HACKS » FASTHOLD DIN MOTIVATION OG FÅ RESULTATER

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her