GØR DINE GODE VANER ELASTISKE OG FÅ MERE SUCCES

GØR DINE VANER ELASTISKE

Hvis du har fejlet med dine gode intentioner (mange gange), så kan elastiske vaner være din nøgle til flere succeser end fiaskoer fremover!

Er du en af de mange mennesker, der snart synes at have prøvet alt – uden held? Så kan det være fordi du mentalt har en alt for sort/hvid alt-eller-intet tilgang til dine indsatser og gode intentioner.

Alt for mange mennesker har en sort/hvid tilgang til, hvad en “rigtig”, “god nok” og “effektiv” indsats er, og det kan nemt blive en benspænder for at lykkes. 

Mange har gode intentioner om motion, men størstedelen af alle de håbefulde motionister holder kun ved motionsvanerne i en kort periode.

SE OGSÅ: 10 TYPISKE ÅRSAGER TIL DINE NYE VANER FEJLER – IGEN!

 

3 KÆMPE vanefælder, du skal undgå ift. motionsvaner

Du er blev inspireret af et sundhedsmagasin, motiveret af en ven eller måske har din lægen sagt “DINE TAL ER IKKE FOR GODE, OG DU SKAL GØRE NOGET NU!”.

Vejen til dit pludselige kurskifte mod en sundere, slankere og bedre livsstil kan være mange, men forestil dig et eller andet antænder din drivkraft for at gøre noget.

SE OGSÅ: HVORFOR DU IKKE SKAL FORVENTE NYE VANER PÅ 21 DAGE

 

1. Her falder de fleste håbefulde mennesker vanefælde nr. 1. De starter ud på et for højt niveau, for “den” skal have en over nakken – denne gang!

Det får motionsvanen, kroppen og typisk også lysten da også, hvorefter din gode intention igen ender med fiasko, og måske en overanstrengelsesskade.

 

2. Er du en af de få der får planlagt en realistisk mængde motion, som du formår at holde ved i mere end den første uge, så støder du måske ind i vanefælde nr. 2.

Forestil dig, at du har planlagt 5 km løbetur eller 1 times fitnesstræning mandag, onsdag og fredag, og det kører for dig – indtil det ikke gør! 

Du oplever pludseligt, du ikke har tid, lyst, lejlighed, mulighed, duelighed eller andet til at udføre hele din planlagte motionsvane. Spørgsmålet er så: “HVAD GØR DU?”

 

3. Her falder mange af de sidste håbefulde ny-motionister i vanefælde nr. 3.

Din mentale tilgang til motionsvanen (og mange andre ting i livet), maler et sort/hvid billede at situationen. Enten gennemfører du 100% eller også kan det være lige meget.

Problemet er bare, at selvbedraget spænder ben for ellers gode indsatser. 

På den lange bane er det 1000 gange bedre at gøre lidt fremfor ingenting. Lige så snart vi springer over vores gode motionsvaner, er det, det, vi øver os på.

Bevares, det er helt fint at springe over hist og her, men manges sort/hvid tilgang giver den ene overspringshandling efter den anden, fordi “livet” kom i vejen for det “det fulde program”.

 

 

Lav en LIGHT-udgave af dit motionsprogram

Det vil ofte betyde mere for dine langsigtede resultater og evne til at fastholde gode vaner, at du gør noget fremfor ingenting, de dage hvor du ellers ville springe over.

Derfor giver det ofte mening, og tricket her har hjulpet mange af mine klienter, at du laver en fuld udgave og en eller flere light-udgaver af din motionsvane.

Din fulde motionsvane skal naturligvis være realistisk størstedelen af tiden – i din hverdag. Din(e) light-udgave(r) af motionsvanen, skal hives frem som en mulighed på dage, hvor du kan mærke tid, lyst, lejlighed, mulighed, duelighed eller andet afviger fra normalen.

På den måde, vælger du en nuanceret tilgang til dine motionsvaner, omfavner livets op og nedture, mens du fastholder din gode vane i videst muligt omfang.

Dine indsatser fra motionsvanen varierer muligvis en smule fra tid til anden, men du holder fast ved din gode indsatser – og med holdbare indsatser, får du holdbare resultater.

SE OGSÅ: HJEMMETRÆNING FOR VÆGTTAB » BEGYNDERPROGRAM

 

Giver det mening? » Så del gerne artiklen – Tak

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her