HAV EN PLAN B » LAV “HVIS, SÅ” PLANER TIL INTENTIONERNE

LAV FLERE “HVIS, SÅ” PLANER

De fleste kan se fornuften i at have en “PLAN B” eller en “HVIS, SÅ” plan klar, men de færreste får rent faktisk lavet backup planen klar

Du har sandsynligvis hør om “EN PLAN B” før? Men det er langt fra ensbetydende med, at du har fået omsat fornuften til håndgribelige handlingsplaner for gode alternativer i, når livet giver dig udfordringer.

Almindelig sund fornuft, er langt fra altid sund praksis. Mange kommer desværre aldrig fra tanke, fornuft og gode intentioner til konkret handling i virkeligheden, og så kan resultaterne af de gode initiativer desværre heller ikke høstes.

SE OGSÅ: VÆR REALISTISKE OG BRUG MOTIVATION SOM EN BONUS

Mit håb er, at hjælpe dig fra tanke til handling med videoen og artiklen her. Find gode alternativer til dine oprindelige planer ift. kost, motion og andre livsstilsfremmende tiltag.

SE OGSÅ: OPBYG DINE NYE HOLDBARE MOTIONSVANER I SMÅ SKRIDT

Vær klar til at korrigere for livets udsving på bedste vis!

 

Sådan kan “HVIS, SÅ” planer hjælpe dig

“HVIS, SÅ” strategien er velkendt fra programmeringsverdenen. Her bruges “hvis, så” ofte til at oprette betingelsesløkker, hvor en bestemt handling udføres, hvis en given betingelse er opfyldt.

En programmør kan fx skrive “hvis x er større end 10, så skal handling A udføres, ellers skal handling B udføres.”

Men “HVIS, SÅ” strategier er ikke kun brugbart ift. programmering, for strategien kan gøre det nemmere for os at skabe, fremme og fastholde gode vaner. Strategien kan bruges i mange forskellige sammenhæng, scenarier og situationer.

Festen: Fx “hvis det regner, så flyttes festen indenfor” eller “hvis maden ikke er klar til tiden, så serveres en snack indtil den er klar.”

Forretningsmæssigt: “Hvis priserne stiger, så øger vi vores reklamebudget” eller “hvis der er en nedgang i salget, så indfører vi kampagner for at øge salget.”

Vægttab og sundhed: “Hvis det regner/tiden er knap/eller andet, når jeg har planlagt at løbe, så hjemmetræner jeg i carporten eller på stuegulvet i mindst 15 minutter”.

SE OGSÅ: SKAB 1% FORBEDRINGER OG FÅ HOLDBARE RESULTATER

 

Sådan får du noget gjort fremfor ingenting

Som du kan se, er “HVIS, SÅ” strategien nyttig i mange forskellige sammenhænge og kan hjælpe dig i en række forskellige scenarier til at få noget gjort fremfor ingenting.

Ved at tænke på mulige scenarier og på forhånd sikre dig, at du har forberedt dig, er du i stand til at tage hurtige, effektive og automatiske beslutninger. Dette er hjælpsomt bl.a., fordi vi med vores motiverede nutids-jeg træffer kloge beslutninger for vores fremtids-jeg.

Husk i den forbindelse ALTID at være realistisk. Det er nemt at være overoptimistisk, når vores nutids-jeg lægger planer, men det spænder ofte ben og efterlader dig som taberen.

SE OGSÅ: DINE BEGRÆNSENDE OVERBEVISNINGER “FÆNGSLER” DIG

Jeg håber, du vil lade dig inspirere til at leve livet bedre

Ha’ en fortsat fantastisk dag

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her