Hyper-velsmagende mad gør dig (meget nemmere) overvægtig

Hvorfor hyper-velsmagende madvalg får os til at overspise, og gør os fede!
Hvorfor hyper-velsmagende madvalg får os til at overspise, og gør os fede!

Du overspiser nemmere i hyper-velsmagende mad

Jo, du kan sagtens opnå vægttab, mens du nyder energitæt mad, men hyper-velsmagende mad gør det typisk sværere at lykkes!

Går du med målet, ønsket og drømmen om et holdbart vægttab? Så skal der formentligt nogle små justeringer til i forhold til dine nuværende mad-, motions- og aktivitetsvaner for at lykkes.

Nogle af de små justeringer der ofte giver stor effekt er, at begynde at reducere mængden af madvalg der er nemme at overspise i. Mens andre madvalg er sværere at overspise i.

Du kan sagtens, i nogen grad, fortsætte med at nyde mad, du elsker. Hav blot øje for at visse madvalg (dem ovenfor til venstre) er væsentligt nemmere at overspise i. Hvor i mod dem ovenfor til højre er sværere at overspise i.

Start vane- og livsstilsændringen i det små og byg gradvist på

Begå ikke fejlen, mange begår. Forbyd ikke pludseligt alle de madvalg, du pt. nyder i dit liv, for det holder sandsynligvis ikke på den lange bane. Begynd i stedet at udskifte flere af de madvalg ovenfor til venstre med dem til højre.

Madvalgene ovenfor til venstre er ikke blot nemmere at overspise i og mere energitætte. De er også designet til at være hyper-velsmagende for smagsløgene og samtidigt få vores hjernes belønningscentre til at slå gnister og trække hjulspind.

De hyper-velsmagende madvalg er ikke blot mere energitætte, de serveres også ofte i større portioner, som vi måske har tendens til at spise op. Hellere levne, end at revne.

Nyd gerne hyper-velsmagende favoritter, men gør det med måde og god samvittighed. Vær blot bevidst omkring energitætte madvalgs lidt “tricky” bagside af medaljen.

Konkrete tips til at tage styringen over dine “dårlige” spisevaner

  • En god øvelse der kan hjælpe dig til at få styr på vægten, er at du øver dig gradvist at nyde mindre portioner og levne af de mere energitætte madvalg.
  • Spis fx en halv pizza fremfor en hel. Levn en halv burgerbolle, en portion af pommes fritterne, portionsanret osv.
  • Vend dig fx til at gemme den anden halve pizza til dagen efter eller del pizzaen med en ven / veninde / kæreste, der også ønsker at få bedre styr på vægten.

Derfor fejler de fleste slankekure – BIG TIME!

Hyper-velsmagende mad er stimulere vores smagsløg og vores hjernes belønningscentre i en grad, så de fleste nyder at spise dem. Det er også en god grund til, at drastiske forbud mod bestemte madvarer og fødevaregrupper uholdbare (slankekure og kostretninger).

Drastiske ændringer ift. mad, vi nyder, elsker og holder af, vil skabe afsavn. For store afsavn, skaber typisk før eller siden et mentalt oprør mod forbuddet, slankekuren, kostretningen osv. Så vil vi have langvarig succes, skal hjernen med på forandringen.

Sådan får vi hjernen med på rejsen mod holdbart vægttab

Vi får hjernen med på vane- og livsstilsændringer – og forandringer generelt, ved at gøre forandringerne nemme, tilgængelige og belønnende.

Kort fortalt, er det typisk mest effektfuldt, at vi laver justeringer i det små (nemt). Gøre ønskede tilvalg synlige (tilgængelige). En gradvis ændring fremfor et voldsom, sikrer os også fortsat, at kunne nyde madvalg, vi elsker – uden at forbud (belønnende).

Sidstnævnte kan med fordel tænkes ind strategisk. Hvis du fx holder planen og træffer gode valg dagen igennem, kan du belønne dig selv. På den måde kan du få hjernen til at se dine sunde og positive forandringer, som belønnende.

Du kan fx se frem til en Kung Fu is på 70 kalorier, 25 gram afmålt slik(100 kalorier) eller et stykke kinder chokolade (21 gram =119 kalorier). Find mere inspiration på min Instagramprofil, ved at klikke her. – Følg meget gerne med – TAK

 

~ Ha’ den skønneste dag 🤗👏

 

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here