Hvorfor hyper-velsmagende madvalg får os til at overspise, og gør os fede!

Hvorfor hyper-velsmagende madvalg får os til at overspise, og gør os fede!
Hvorfor hyper-velsmagende madvalg får os til at overspise, og gør os fede!

Vi overspiser nemt i hyper-velsmagende mad

Jo, vi kan sagtens opnå holdbart vægttab, mens vi nyder mad vi elsker, men vi skal vide, at hyper-velsmagende kalorier hurtigere løber op

Går du med målet, ønsket og drømmen om et holdbart vægttab? Så skal der formentligt nogle små justeringer til i forhold til dine nuværende mad-, motions- og aktivitetsvaner for at lykkes.

Nogle af de små justeringer der ofte giver stor effekt er, at begynde at reducere mængden af madvalg der er nemme at overspise i. Mens andre madvalg er sværere at overspise i.

Du kan sagtens, i nogen grad, fortsætte med at nyde mad, du elsker. Hav blot øje for at visse madvalg (dem ovenfor til venstre) er væsentligt nemmere at overspise i. Hvor i mod dem ovenfor til højre er sværere at overspise i.

Start vane- og livsstilsændringen i det små og byg gradvist på

Begå ikke fejlen, mange begår. Forbyd ikke pludseligt alle de madvalg, du pt. nyder i dit liv, for det holder sandsynligvis ikke på den lange bane. Begynd i stedet at udskifte flere af de madvalg ovenfor til venstre med dem til højre.

Madvalgene ovenfor til venstre er ikke blot nemmere at overspise i og mere energitætte. De er også designet til at være hyper-velsmagende for smagsløgene og samtidigt få vores hjernes belønningscentre til at slå gnister og trække hjulspind.

De hyper-velsmagende madvalg er ikke blot mere energitætte, de serveres også ofte i større portioner, som vi måske har tendens til at spise op. Hellere levne, end at revne.

Nyd gerne hyper-velsmagende favoritter, men gør det med måde og god samvittighed. Vær blot bevidst omkring energitætte madvalgs lidt “tricky” bagside af medaljen.

Konkrete tips til at tage styringen over dine “dårlige” spisevaner

  • En god øvelse der kan hjælpe dig til at få styr på vægten, er at du øver dig gradvist at nyde mindre portioner og levne af de mere energitætte madvalg.
  • Spis fx en halv pizza fremfor en hel. Levn en halv burgerbolle, en portion af pommes fritterne, portionsanret osv.
  • Vend dig fx til at gemme den anden halve pizza til dagen efter eller del pizzaen med en ven / veninde / kæreste, der også ønsker at få bedre styr på vægten.

Derfor fejler de fleste slankekure – BIG TIME!

Hyper-velsmagende mad er stimulere vores smagsløg og vores hjernes belønningscentre i en grad, så de fleste nyder at spise dem. Det er også en god grund til, at drastiske forbud mod bestemte madvarer og fødevaregrupper uholdbare (slankekure og kostretninger).

Drastiske ændringer ift. mad, vi nyder, elsker og holder af, vil skabe afsavn. For store afsavn, skaber typisk før eller siden et mentalt oprør mod forbuddet, slankekuren, kostretningen osv. Så vil vi have langvarig succes, skal hjernen med på forandringen.

Sådan får vi hjernen med på rejsen mod holdbart vægttab

Vi får hjernen med på vane- og livsstilsændringer – og forandringer generelt, ved at gøre forandringerne nemme, tilgængelige og belønnende.

Kort fortalt, er det typisk mest effektfuldt, at vi laver justeringer i det små (nemt). Gøre ønskede tilvalg synlige (tilgængelige). En gradvis ændring fremfor et voldsom, sikrer os også fortsat, at kunne nyde madvalg, vi elsker – uden at forbud (belønnende).

Sidstnævnte kan med fordel tænkes ind strategisk. Hvis du fx holder planen og træffer gode valg dagen igennem, kan du belønne dig selv. På den måde kan du få hjernen til at se dine sunde og positive forandringer, som belønnende.

Du kan fx se frem til en Kung Fu is på 70 kalorier, 25 gram afmålt slik(100 kalorier) eller et stykke kinder chokolade (21 gram =119 kalorier). Find mere inspiration på min Instagramprofil, ved at klikke her. – Følg meget gerne med – TAK

 

~ Ha’ den skønneste dag 🤗👏

HASHTAGS

#levbedre #vægttab #fedttab #fleksibelspisning #sundudenkur #vægttabsinspiration #sundlivsstil #kostomlægning #sundevaner #sundbalance #sundeopskrifter #sundhedscoach #is #madro #slankudenkur #kaloriebalance #ernæring #madvaner #kalorieunderskud #vægttabsforløb #minvægttabsrejse #detgodeliv #selvkærlighed #kostvejleder #madtips #øl #pizza #burger #vægttabsguide #komiform

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here