Styrken på dit ‘hvorfor’ er afgørende for din personlige succes

Kend dit ‘Hvorfor’, og sørg for at det er stærkt nok…

Motivation skal anskues som en dynamisk faktor, der i høj grad kan påvirkes, styres og manipuleres af interne og eksterne faktorer. For at performe effektivt og få succes med dine målsætninger er det afgørende, at den rette motivation er til stede på det rette tidspunkt.

Kender vi vores ‘hvorfor’, og det er tilstrækkeligt stærkt, så vil vores sandsynlighed for personlig succes øges markant. Det vil give os den fornødne motivation, til at holde fokus og præstere optimalt, hele vejen til målene er nået, og drømmene er blevet til virkelighed.

Hvad driver din motivation, og hvordan kan du kontrollere den?

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Svaret er, at det er meget individuelt, hvad der driver netop din motivation. Grundliggende er fællesnævneren for vores motivation, at vi mennesker i høj grad drives af vores ‘hvorfor’ i dét, vi handler på og gerne vil opnå.

Basalt set findes der to drivkrafter, når vi taler om motivation. Hen i mod motivation og væk fra motivation. Dit ‘hvorfor’ er din kerneårsag til, hvad du drives hen imod og/eller væk fra. Derfor er det afgørende, at dit ‘hvorfor’ er tilstrækkeligt stærkt for at få personlig succes.

Dit ‘hvorfor’ er det, som får dig tidligt ud af sengen for at løbe en morgentur i regnvejret fremfor at blive under din varme dyne. Dit ‘hvorfor’ er også det, der får dig til at motionere efter en lang og trættende arbejdsdag fremfor at overgive dig til sofaen og Netflix.

Et svagt ‘hvorfor’ kan gøre, at din motivation for at nå et givent mål måske ikke er stærk nok til at kaste en succes af sig. Et resultat af et svagt ‘hvorfor’ er ofte en helt masse overspringshandlinger. Dit ‘hvorfor’ driver din adfærd og dine handlinger, som i sidste ende afgør, om du når dine mål og får succes.

Eksempel på hvad der kan drive dit ‘hvorfor’

Hvorfor vil du gerne tabe dig? “Fordi jeg fysisk ikke kan holde til at lege med mine børn.” Du vil væk fra din nuværende situation, og hen imod der, hvor du kan lege med børnene.

Øg styrken i dit ‘hvorfor’, sådan kan du gøre det

Nedskriv på et papir, hvilke fordele du ser frem til, samt de ulemper du vil blive fritaget for.

Stil dig selv uddybende spørgsmål til kerneårsagen, fordelene du opnår, og ulemperne du kommer til at undvære. Få gjort dit ‘hvorfor’ knivskarpt! Et følelsesmæssigt uddybende spørgsmål i forbindelse med ovenstående udgangspunkt kan være:

Hvad gør det ved dig, at du ikke kan lege med dine børn? “Jeg er utroligt ked af det i det daglige, og jeg føler mig utilstrækkelig som mor”.

Et stærkt ‘hvorfor’ er dit solide fundament i livets svære perioder

Selvom livet er fyldt med fristelser, muligheder for overspringshandlinger og influerende påvirkninger, vil et veldefineret og stærkt ‘hvorfor’ kunne styre dig succesfuldt i mål!

Nu ved du, hvorfor styrken i dit hvorfor’ er afgørende for din motivation, dine handlinger, din energi, dit engagement, og i sidste ende er dét, som afgør, hvorvidt du når dine mål og drømme og får skabt det liv og den virkelighed, som du vil have.

Hvad er dine mål og dråmme i livet?… Og er dit ‘hvorfor’ stærkt nok til at nå dem?

Måske indlægget sætter nogle tanker igang hos dig. Giv dig selv et målrettet spark bagi, og kom videre på din rejsen mod dine mål, drømme og den bedste udgave af dig selv 🙂

Ha’ det helt fantastisk til vi ses igen…

– Johnny Christensen 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here