STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

STYRKEN AF DIT "HVORFOR", ER AFGØRENDE FOR SUCCES
STYRKEN AF DIT "HVORFOR", ER AFGØRENDE FOR SUCCES

Kend dit “HVORFOR” og gør det stærkere

Oplever du, at din motivation pludselig er pist væk? Så kan det være fordi, at dit “HVORFOR” ikke er stærkt, klart og meningsfuldt nok

I artiklen her, lærer får du redskaberne til at øge din succesrate, når du sætter mål, så du rent faktisk når dem! Oplev større personlig succes med dine mål, ønsker og drømme i livet, ved at kende dit “hvorfor”, samt gøre det stærkt, klart og meningsfuldt.

Motivation skal anskues som en dynamisk faktor, der i høj grad kan påvirkes, styres og manipuleres af interne og eksterne faktorer.

For at performe effektivt og få succes med dine målsætninger er det afgørende, at den rette motivation er til stede på det rette tidspunkt.

Kender vi vores “HVORFOR”, og er det tilstrækkeligt stærkt, klart og meningsfuldt, vil vores sandsynlighed for personlig succes øges markant. For at præstere optimalt, holde et skarpt fokus og udvise tålmodighed i processen, skal vi rejsen være meningsfuld for os.

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

 

Hvad driver din egentlig motivation?

Det er et rigtigt godt spørgsmål. Svaret er, at det er meget individuelt, hvad der driver netop din motivation. Grundlæggende er fællesnævneren for vores motivation, at vi mennesker i høj grad drives af det “HVORFOR”, der ligger bag vores handlinger.

Basalt set findes der to drivkræfter, når vi taler om motivation. Hen i mod motivation og væk fra motivation. Din meningsfulde kerneårsag til, hvad du drives hen imod og/eller væk fra betyder utroligt meget for en velfunderet motivationsdrevet adfærd.

SE OGSÅ: Hvorfor “Jeg starter på… mandag” oftest spænder ben for dig

 

Hvilken forskel kan en stærk motivation gøre?

Dit “HVORFOR”, får dig tidligt ud af sengen for at løbe en morgentur i regnvejret fremfor at blive under din varme dyne. Dit “HVORFOR”, får dig til at motionere efter en lang og trættende arbejdsdag fremfor at overgive dig til sofaen og Netflix.

Et svagt “HVORFOR” kan gøre, at din motivation for at nå et givent mål måske ikke er stærk nok til at kaste en succes af sig. Et resultat af et svagt ‘hvorfor’ er ofte en helt masse overspringshandlinger.

Dit “HVORFOR”, er drivkraften bag dine valg, vaner, handlinger og adfærd, som i sidste ende er afgørende for, om du når dine mål, ønsker og drømme – og får succes.

SE OGSÅ: Hvorfor du ikke skaber vaner på 21 dage, og hvad der er vigtigere!

 

Eksempel på hvad der kan drive dit “HVORFOR”

Lad os forestille os, at du gerne vil tabe dig? Mange fastslår hurtigt, at de så skal leve sundere og gøre alt usundt forbudt. Herefter går de så i gang. I “projektets” første dage eller uger fastholdes indsatserne, men ebber så ud igen, og “projektet” dør.

SE OGSÅ: Slankekures konsekvenser og hvorfor du nok droppe dem helt!

Nedskriv gerne hele motivationsarbejdet på et papir. Hvilke fordele ser du frem til, samt de ulemper du vil blive fritaget for. Spørg gerne hvorfor mange gange, og hvad forandringen giver dig, samt hvilke positive følelser forandringen vækker i dig.

Fx: Hvorfor vil du gerne tabe dig? “Fordi jeg fysisk pt. ikke kan holde til at lege med mine børn.” Du vil væk fra din nuværende situation, og hen imod der, hvor du kan lege med børnene. 

Meningen er nu mere betydningsfuld, men den kan forstærkes yderligere. Sådan kan du arbejde med at gøre meningen bag stærkere:

Stil dig selv uddybende spørgsmål til kerneårsagen. Få gjort dit “HVORFOR” knivskarpt! Et følelsesmæssigt uddybende spørgsmål i forbindelse med ovenstående udgangspunkt kan være: Hvad gør det ved dig, at du ikke kan lege med dine børn? 

Her uddyber du måske: “Jeg er utroligt ked af min krop og min manglende fysiske bevægelighed i det daglige, og så føler jeg mig som utilstrækkelig mor”.

SE OGSÅ: DINE BEGRÆNSENDE OVERBEVISNINGER “FÆNGSLER” DIG

Det må gerne gøre lidt “NAS” – både det du oplever pt., og de følelser, du gerne vil væk fra. Men husk at få ordentligt styr på dit “hen imod fokus” også: Hvad opnår du ved forandringen, hvordan vil det føles, mærkes, fornemmes og opleves?

SE OGSÅ: DET OFTE OVERSETE PROBLEM VED AT NÅ DINE MÅL I LIVET

 

Et stærkt “HVORFOR” er dit fundament i modstand

Selvom livet er fyldt med fristelser, muligheder for overspringshandlinger og influerende påvirkninger, vil et stærkt, klart og meningsfuldt “HVORFOR” ofte kunne være den afgørende faktor for, om du holder ved i livets modstand eller ej.

Nu ved du, hvorfor styrken i dit “HVORFOR” er afgørende for din motivation, dine handlinger, din energi, dit engagement, og i sidste ende er dét, som afgør, hvorvidt du når dine mål og drømme og får skabt det liv og den virkelighed, som du vil have.

Hvad er dine mål og drømme i livet? …og er dit “HVORFOR” stærkt?

SE OGSÅ: Optimer din effektivitet med fokus på den “Minimal-Effektive Dosis”

Jeg håber, at artiklen sætter tanker i gang hos dig. Giv dig selv et målrettet spark bagi, og kom videre på din rejsen mod dine mål, ønsker og drømme i livet.

SE OGSÅ: IKKE MOTIVERET? SÅ SKAB MOTIVATION GENNEM HANDLING

 

FÅ STYR PÅ DIT HVORFOR

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her