KALORIEFÆLDEN DU MÅSKE OVERSER I DINE KAFFEVANER

ELSKER DU OGSÅ KAFFE?

Er du en af de mange, der sætter nærmest guddommelig pris på kaffe? Så overser du (måske) en stor kaloriefælde i dine kaffevaner

Når du drikker kaffe, er den så sort eller bruger du mælk, fløde, sukker, sirup osv.? Okay, og måske er du også er så privilegeret, at din arbejdsplads har en stor fuldautomatisk kaffe/kakao-maskine, der brygger alt hvad hjertet begærer?

Brænder din kaffevane for cremede kopper cafe-latte, cappuccino, varmt kakao mm., mens dit hjerte bløder, fordi din vægt mistrives?

Lad os sparke artiklen her i gang med stærke perspektiver: Sort kaffe indeholder 0 kalorier, mens en Starbucks cafe-latte kan rumme hele 230 kalorier. Et kalorieindhold der svarer til 3 æg eller en 60 grams måltidsbar, som trods alt mætter bedre.

En chai latte kan indeholde op til 300 kalorier, mens en kaffe med sukker og fløde nemt kan indeholde op til 400 kalorier.

SE OGSÅ: Dine kaffevaner kan gøre dig federe og ødelægge dit vægttab

Nej, kaffe i sig selv ingen kalorier overhovedet. Ren sort kaffe er helt kaloriefri og kan derfor drikkes uden at påvirke dit daglige kaloriebehov. Men når du tilsætter mælk, sukker, sirup eller andre ting til kaffen, så begynder kalorieindtaget at stige.

I firmakaffen er alle tilføjelserne “usynlige”, men de findes alligevel.

 

Spænder dine kaffevaner ben for vægten?

Det er værd at være opmærksom på, at kalorieindtaget i din kaffevaner kan tilføje en ret betydelig mængde kalorier til din daglige kost, især hvis du drikker flere kopper om dagen.

Hvis du forsøger at holde dig i form eller drømmer om vægttab, kan kalorierne fra kaffe i høj grad spænde ben for at lykkes.

SE OGSÅ: Så mange kalorier er der i dine kaffe-, cappuccino- og lattefavoritter

En mulighed for at holde kalorieindtaget fra kaffe nede, er at drikke mere sort kaffe eller blot tilsætte en lille mængde minimælk. Tilsvarende giver det mening at du i mindre grad drikker de lækre firmakaffer, samt kaffe med sødmælk, fløde, sukker og sirup.

At drikke kaffe er ikke nødvendigvis dårligt for dit helbred, men ligesom med så meget andet, handler det om sunde mængder. Dels fordi dine kaffevaner kan spænde ben for vægten, men også fordi mere ikke altid er bedre. Nyd mindre, mere! 

Nej, du skal ikke forbyde, men nyde det gode i livet. Vær blot opmærksom på at dine kaffe- og kakaovaner (måske fra firmakaffemaskinen) over tid nemt kan løbe op i mange overflødige kalorier – og derpå ekstra kilo fedt på sidebenene.

SE OGSÅ: Kaffevaner » Sådan sparer du drikkekalorier og holder styr på vægten!

 

Held og lykke med kaffevanerne

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her