KENDER DU TYPEN DER SNAKKER, MEN ALDRIG HANDLER?

KENDER DU TYPEN DER “BARE” SNAKKER?

Ja, du kender sikkert typen, der fortæller alle om deres gode intentioner, men sjældent eller aldrig følger op med resultatskabende handling

Du kender helt sikkert én meget entusiastisk type, der fortæller om alverdens projekter, gøremål og forandringer, men sjældent formår at komme fra tanke (og snak) til handling?

Denne types omgangskreds drænes stille og roligt for troen og tilliden til denne persons snak, fordi der mangler konkret handling – i den virkelige verden!

I videoen, fortæller jeg om 4 forskellige personlighedstyper, hvor i vi alle kan identificere vores tendenser (hvis vi tør se os selv i øjnene). Først når du bliver bevidst om en evt. uhensigtsmæssig tendens kan du tage styringen og ændre din strategi til en bedre.

SE OGSÅ: VIRKELIGHEDEN ER KLOG, SÅ DROP DINE RØVERHISTORIER

 

AFHÆNGIG AF EKSTERN ANERKENDELSE?

Hvis du lige nu tænker: “Jamen, det føles virkelig fantastisk at snakke om alle mine mål, ønsker og drømme, også selvom jeg må se i øjnene, at intet af det bliver til noget”, så kan det bunde i følgende behov og en afhængighed af ekstern anerkendelse.

Ja, ekstern anerkendelse kan blive en usund afhængighed. Afhængigheden kan nemt ende i en ond spiral, hvor vi konstant “jagter vores næste fix”  af andres anerkendelse og accept for at kunne føle os gode nok og opleve selvværd.

Stikker denne eksterne anerkendelsesafhængighed af, kan vi ende med at bruge det meste af vores tid, energi og overskud, samt flere penge end vi har, for at imponere mennesker, vi i bund og grund (måske) ikke bryder os særlig meget om.

Hvordan tanker du op i selvaccept, selvtillid og selvværd. Sker det udelukkende gennem ekstern ros, accept og anerkendelse, så kan måden være usund, selvsaboterende og afhængighedsskabende.

Nej, det er selvsagt ikke den bedste strategi til et liv i balance.

SE OGSÅ: OPBYGGER ELLER ØDELÆGGER DU DIT EGET SELVVÆRD?

 

HANDLING TALER HØJERE END ORD

Børn gør fx sjældent, hvad far og mor siger, men hvad mor og far gør. Vi er børnenes rollemodeller, og det er vi gennem vores valg, vaner, handlinger og adfærd.

PS. Det samme forhold gør sig gældende mellem ledere og medarbejdere, og i andre hierarkiske teams, strukturer og organisationer.

Gå forrest, vær rollemodel og det gode eksempel gennem dine handlinger.

Fremfor at snakke og glemme at handle, så er en væsentligt mere givende og ofte mere imponerende strategi, at vise den bedste vej fremad gennem dine valg, vaner, handlinger og adfærd.

…og så kan vi naturligvis sagtens følge op med snak sideløbende – i fuld respekt!

SE OGSÅ: DINE BEGRÆNSENDE OVERBEVISNINGER “FÆNGSLER” DIG

 

BEGYND AT SNAKKE MINDRE OG HANDLE MERE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her