VIRKELIGHEDEN ER KLOG, SÅ DROP DINE RØVERHISTORIER

DROP DINE RØVERHISTORIER

Bunder din (eller en du kenders) selvfortælling snarere i et selvbedrag, røverhistorier og overdrivelser fremfor beviser i virkeligheden?

Du kender sikkert typen, og måske typen er dig selv: “Ork, du (eller en du kender) altid spiser sundt, løber hver dag og styrketræner i fitnesscenteret mange gange om ugen”.

Nej, en overdrivelse her gør sjældent skade, og det tror jeg de fleste af os gør fra tid til anden. Problemet opstår, når der er gået sport i overdrivelserne, røverhistorierne og selvbedrageriske selvfortællinger, der ikke har hold i virkeligheden.

Måske gør det ingen synderlig skade på mennesker omkring os, men selvbraget spænder stort set altid ben for de resultater, vi ønsker at skabe. Røverhistorier, overdrivelser og selvbedrageriske fortællinger skaber nemlig ikke virkelige resultater.

Jeg vil ikke fortælle dig hvad du skal og ikke skal, men minde dig om at du er god nok – og uden dine røverhistorier.

SE OGSÅ: SÅDAN SPÆNDER RØVERHISTORIERNE BEN FOR DIN VÆGT

 

Det er samfundets skyld…

Nej, langt fra 100%, men vi lever i en tid og i et ofte præstationsdrevent samfund, hvor vi bombarderes med “vilde” historier, påstande og fortællinger fra mange forskellige kilder, medier og mennesker.

Evolutionært vil vi accepteres af flokken, og her er det nemmere at overdrive og fortælle røverhistorier, fremfor reelt at gøre noget.

Det kan være fristende at overdrive lidt her og der, men vores selvfortælling ender hurtigt med at lyde bedre end vores virkelige liv, beviser og præstationer.

Virkeligheden er klogest, og når vores røverhistorier, overdrivelser og selvbedrag overtager styringen, kan vores selvværd, glæde og livskvalitet lider herunder.

Hvis det i sig selv ikke er smertefuldt nok, så er det også vigtigt at huske, at røverhistorier, overdrivelser og selvbedrag heller ikke producere positive resultater i vores virkelige liv.

Lad dine handlinger og virkelighedens beviser tale højere end dine ord.

LÆS OGSÅ: Det fedmefremmende samfund: “NEJ, det er ikke kun din skyld…”

 

Du er god nok som du er – lyv dig ikke bedre!

Du er god nok som du er, og du behøver ikke at lyve for dig selv eller andre for at blive bedre. At acceptere og elske dig selv som den person, du er, er en vigtig del af at leve et sundt og lykkeligt liv.

Hvis dit selvbedrag er stukket af, så er det nok både sundt, fornuftigt og på tide at skifte kurs til en bedre.

SE OGSÅ: MANGLER DU GLÆDE OG TILFREDSHED I DIN HVERDAG?

Når vi fortæller røverhistorier, overdriver og lyver for os selv eller andre, er det ofte fordi vi er bange for at være utilstrækkelige, blive dømt eller afvist af andre. Det kan også være forårsaget af et ønske om at imponere eller please andre.

Røverhistorier, overdrivelser og løgne er sjældent en bæredygtig måde at leve på, da det kan føre til stress, angst, mistillid og meget andet.

Det er vigtigt at være ærlig over for dig selv og andre, da det vil hjælpe dig med at udvikle et stærkt og tillidsfuldt forhold til dig selv og andre.

Når du er ærlig, kan du kommunikere klart og effektivt med andre og opbygge autentiske og meningsfulde forhold.

SE OGSÅ: SÆT REALISTISKE MÅL OG FORVENTNINGER TIL HELE ÅRET

 

Hvil i dit autentiske jeg og udvikl dig derfra

At lyve for dig selv eller andre kan føre til en følelse af utilstrækkelighed og manglende selvværd. Når du accepterer dig selv som den person, du er, kan du arbejde på at udvikle dit potentiale og forbedre dig på en måde, der er autentisk og sand for dig.

Husk, at du er unik og værdifuld som den person, du er. Du behøver ikke at sammenligne dig selv med andre eller forsøge at leve op til samfundets standarder for succes eller skønhed.

Fokuser på at udvikle din egen autentiske identitet og skab et liv, der er sandt og meningsfuldt for dig gennem handling og beviser i den virkelige verden.

Så næste gang du føler dig fristet til at lyve for dig selv eller andre, skal du huske på, at du er god nok som den person, du er, og at sandheden vil føre dig til et lykkeligere og mere autentisk liv.

Vær ærlig, vær tro mod dig selv og opbyg stærke og autentiske forhold med andre. Det er vejen til et sundt og lykkeligt liv.

SE OGSÅ: GLEM DETALJERNE OG FÅ STYR PÅ DET VIGTIGSTE FØRST

 

Vær mere nysgerrig på sandhedsværdien

Brug også denne video og artikel til at blive mere nysgerrig og opmærksom på, hvordan folk omkring dig opfører sig, og hvad de reelt gør, fremfor kun hvad de siger.

Vi lever i en tid, hvor der er meget misinformation, vildledning og flotte facader på de sociale medier. Fx hører og ser du kun glimtvise indblik i dine yndlings-influenceres liv, og mange fremhæver bestemte produkter, fordi de betales godt for promoveringen.

Kritisk tænkning og et sundt rationelt filter er vigtigt at optræne i vores samfund, hvor vi vælter i andre mennesker glansbilleder. Det er nemt at føle sig dårligere tilpas, blive forført til køb af produkter og udvikle en depressive tendenser, hvis vi sluger alt råt.

Emnet vil jeg ikke dykke yderligere ned i nu, men gemme til en senere artikel eller video. 

SE OGSÅ: DIN “SORT/HVID” TANKEGANG SPÆNDER BEN FOR FEDTTAB

 

FÅ STYR PÅ DIT SELVBEDRAG

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her