Langtidsbraiseret nakkefilet med sprød kålsalat og henkogte rodfrugter

Langtidsbraiseret nakkefilet med sprød kålsalat og henkogte rodfrugter
Langtidsbraiseret nakkefilet med sprød kålsalat og henkogte rodfrugter

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 8 timer
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Super smagfuld simremad…

Her får du en af mine favoritter fra slow-cookeren. Bare rolig, hvis ikke du har en slow-cooker, giver jeg dig alternative tilberedningsmuligheder i opskriften nedenfor.

Måltidet er ideel som gæstemad, da alle forberedelserne laves først på dagen. Uagtet om du ønsker, at forkæle nogle gæster eller ej, så kræver simremaden her, at du kommer igang først på dagen. Opskriften passer derfor bedst ind på en fridag eller i en weekend.

Det kan gøres billigt. Når nakkefilet er på tilbud, koster det omkring 16 kroner pr ½kg, og tilbehøret kan også købes til fornuftige penge. Derfor har du alt i alt en prisbillig, lækker og forholdvis nem ret, som primært kræver at du har mulighed for at komme igang i god tid.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Langtidsbraiseret nakkefilet med sprød kålsalat og henkogte rodfrugter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Braiseret nakkefilet med rodfrugter
  • 1200-1500 gram nakkefilet
  • 1,5 kg blandede rodfrugter
  • 2 svine/okse bouillonterninger eller tilsvarende i fond
Sprød kålsalat
  • 100 gram fintsnittet grønkål
  • 50 gram fintsnittet rødkål
  • 50 gram fintsnittet spidskål
  • 1 stor strimlet gulerod
  • 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk balsamico
Skysovs (minimer mængden af sovs for færre kalorier)
  • 3-4 dl fond fra den braiserede nakkefilet
  • 1 okse-bouillonterning eller tilsvarende i oksefond
  • 50 gram flødeost pikant - Paleo Tip: Erstat med kokosmælk - Kun den faste del.
Tilberedning
Sådan laver du langtidsbraiserede nakkefilet med henkogte rodfrugter
  1. Skræl og snit alle rodfrugterne groft.
  2. Fordel de snittede rodfrugter, nakkefileten og de to bouillonterninger i din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde(tildæk med stanniol inden tilberedning).
  3. Tildæk nakkefileten og rodfrugterne med vand, og læg låget på. Anvender du slow-cooker, sættes den på low til medium varme. Anvendes römertopf, terrine eller en ovnfast fad/gryde, dækkes denne med låg eller et stykke stanniol, og stilles i ovnen på 125 grader (almindelig ovn).
  4. Efter cirka 7 timer og 45 minutters tilberedning, tages nakkefileten op og skæres ud. Tag også rodfrugterne op og server dem til kødet.
  5. Tip! Giv nakkefilet og rodfrugter en god omgang friskkværnet salt og peber inden servering.
Sådan laver du en sprød og lækker kålsalat
  1. Bland alle de skyllede og snittede salatingredienser. Vend så olivenolie og balsamico i salaten inden servering.
Sådan laver du skysovsen
  1. Tag 3-4 dl fond fra din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste gryde, og hæld fonden på en pande.
  2. Tilføj bouillon og flødeost til panden med fond. Rør skysovsen sammen og lad den koge ind til en lækker konsistens.
  3. Tip Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

Please enter your comment!
Please enter your name here