
Hvad siger du til langtidsbraiseret nakkefilet?
Prøv den bedste opskrift på langtidsbraiseret nakkefilet med sprød kålsalat og møre rodfrugter » Nyd verdensklasse gæste- og simremad
Her får du en af mine favoritter fra slow-cookeren. Bare rolig, hvis ikke du har en slow-cooker, giver jeg dig (som altid) alternative tilberedningsmuligheder i opskriften.
Måltidet er ideel som gæstemad, da alle forberedelserne laves først på dagen. Uagtet om du ønsker, at forkæle nogle gæster eller ej, så kræver simremaden her, at du kommer i gang først på dagen. Opskriften passer derfor bedst ind på en fridag eller i en weekend.
Måltidet kan laves billigt. Når nakkefilet er på tilbud, er prisen cirka 16 kroner pr. ½kg, og tilbehøret kan også købes til fornuftige penge. Så alt i alt en prisbillig, lækker og nem livret, som primært kræver at du har mulighed for at komme i gang i god tid.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1200-1500 gram nakkefilet
- 1,5 kg blandede rodfrugter
- 2 svine/okse bouillonterninger eller tilsvarende i fond
- 100 gram fintsnittet grønkål
- 50 gram fintsnittet rødkål
- 50 gram fintsnittet spidskål
- 1 stor strimlet gulerod
- 1-2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk balsamico
- 3-4 dl fond fra den braiserede nakkefilet
- 1 okse-bouillonterning eller tilsvarende i oksefond
- 50 gram flødeost pikant - Paleo Tip: Erstat med kokosmælk - Kun den faste del.
- Skræl og snit alle rodfrugterne groft.
- Fordel de snittede rodfrugter, nakkefileten og de to bouillonterninger i din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste fad/gryde(tildæk med stanniol inden tilberedning).
- Tildæk nakkefileten og rodfrugterne med vand, og læg låget på. Anvender du slow-cooker, sættes den på low til medium varme. Anvendes römertopf, terrine eller en ovnfast fad/gryde, dækkes denne med låg eller et stykke stanniol, og stilles i ovnen på 125 grader (almindelig ovn).
- Efter cirka 7 timer og 45 minutters tilberedning, tages nakkefileten op og skæres ud. Tag også rodfrugterne op og server dem til kødet.
- Tip! Giv nakkefilet og rodfrugter en god omgang friskkværnet salt og peber inden servering.
- Bland alle de skyllede og snittede salatingredienser. Vend så olivenolie og balsamico i salaten inden servering.
- Tag 3-4 dl fond fra din slow-cooker, römertopf, terrine eller ovnfaste gryde, og hæld fonden på en pande.
- Tilføj bouillon og flødeost til panden med fond. Rør skysovsen sammen og lad den koge ind til en lækker konsistens.
- Tip Tilføj evt. en lille sjat rødvin, samt et par dråber kulør for at ramme den helt rigtige farve på sovsen.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –