
Lette, lækre og luftige blinis
Disk op med et fad luftige blinis med cremefraiche og stenbiderrogn, når der skal ekstra forkælelse til. Glimrende som forret, tapasret eller som ledsager til en iskold flaske rosé på solskinsterrassen.
Her får du en nem og virkelig smagfuld opskrift på blinis, som i høj grad kan anbefales, når du ønsker at forkæle dine gæster, din partner og dig selv med lidt ekstra godt.
Opskriften giver dig otte luftige blinis med cremefraiche og stenbiderrogn, og de lækre blinis fungerer skønt som forret til 4 personer eller som let frokost til 2 personer. Du kan jo evt. ledsage smagsoplevelsen med et glas boblevand, god hvidvin eller frugttig rosé.
Vejen til hjertet på mennesker du elsker og holder af, går ofte gennem maven. Vil du gerne imponere din mand, kone, kæreste, parter, sammenlever, ven osv., så overrask ham eller hende med god mad, du har lagt tid, flid og kærlighed i. Prøv fx denne 3-retters…
En lækker 3-retters menu
- Forret: Luftige blinis med cremefraiche og stenbiderrogn (Denne opskrift)
- Hovedret: Mør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat
- Dessert: Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler
Jeg håber du har lyst til at afprøve opskriften her, samt menuforslaget ovenfor.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 3 æg
- 3-4 spsk pofiber
- 1 tsk hav- eller stensalt
- 3 knsp bagepulver (kan udelades - giver mindre luftige blinis)
- 1 klat smør til stegning
- 100 gram stenbiderrogn eller ægte kaviar
- 2-3 spsk cremefraiche eller yoghurt
- 2 knsp hav- eller stensalt
- 1 knsp friskværnet sort peber
- ½ tsk citronsaft
- Bland eller blend ingredienserne til dine blinis, og lad dejen trække 1-2 minutter.
- Grib en stor pande, og lad en klat smør smelte ved middel til høj varme.
- Rør dejen igennem en sidste gang, og fordel blinisdejen i små blinis/pandekager på den varme pande.
- Steg dine blinis i cirka 2 minutter, hvorefter de vendes, og steges 2 minutter på den anden side.
- Tag dine blinis af panden, og lad dem afkøle i nogle minutter.
- Rør cremefraichen sammen med citronsaft, salt og peber.
- Placer en klat cremefraiche på, hver af dine blinis, og top af med stenbidderogn eller kaviar.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –