Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler » Uden mel og sukker

Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler » Uden mel og sukker!
Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler » Uden mel og sukker!

8-10 Personer

Hands-on tid:  10min – Total tid:  30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Svampede og lækre mandel-chokolade brownies

Jo, jo… Delikate lækkerier kan skam sagtens laves helt uden brug af mel og sukker.

Jamen, jeg har ikke alle ingredienserne i huset!

Okay… Ingredienser kan nemt bestilles over internettet – Google er din ven ;-). Du havde jo heller ikke alle de andre ingredienser i køkkenskabene, før du købte dem, vel?

Tip! Energien fra Low-Carb lækkerier skal fortsat forbrændes af kroppen, så spis ikke hensynsløst af lækkerierne, og sørg i stedet for at moderere dit indtag.

God fornøjelse med opskriften

Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”

5 from 1 reviews
Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler » Uden mel og sukker
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 8-10
 
Ingredienser
  • 100 gram smør
  • 100 gram kakaosmør (kan godt erstattes med almindeligt smør)
  • 100 gram 80% (gerne højere procent) chokolade - Hakket groft
  • 100 gram sukrin gold eller tilsvarende i stevia, Xylitol, yaconsirup etc.
  • 3 æg
  • 4 spsk Pofiber
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 3 spsk usødet kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 knsp hav eller stensalt
  • ½ dl varm, stærk kaffe
  • 1 dl hakkede mandler (50% i kagedejen og 50% på kagen)
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Grib en lille gryde / kasserolle og smelt kakaosmør og smør.
  3. Når smør og kakaosmør er smeltet, tages gryden af varmen. Tilføj den grofthakkede chokolade og sukrin gold til gryden og rør til begge dele er smeltet ind i kakaosmørmassen.
  4. Hæld gryden indhold over i en skål. Slå æggene ud i skålen og pisk grundigt med en håndmixer/elpisker.
  5. Tilføj alle de resterende ingredienser til blandingen med undtagelse af halvdelen af mandlerne.
  6. Hæld browniedejen over i en bageform(cirka 20 cm x 20 cm) beklædt med bagepapir. Anvend evt. en bagespartel til at få brownie-dejen fordelt i formen.
  7. Tilføj mandeltoppingen og bag brownie-kagen i ovnen i 20-25 minutter. Tag den ud og lad den afkøle.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

4 KOMMENTARER

  1. Hej Johnny,

    Tror du kagen kan fryses? Vi påtænker at lave den som nytårsdessert med en frisk citronfromage, og det kunne være skønt hvis det kunne laves i god tid.

    Vh Mie

  2. Hej Johnny
    Det er en spændende opskrift som jeg overvejer at prøve 😉 har du nogen ide om ca hvor mange kcal der er i opskriften pr 100 g?

    • Hej Camilla,

      Tak – den smager også herligt. Kagen er ret energitæt ligesom så meget andet kage, og bør nydes i moderation.
      Kaloriemæssigt ligger kagen omkring 500 kalorier per 100 gram.

      Personligt skærer jeg kagestykkerne ud så det er cirka 50 grams stykker eller mindre – hellere nyde lidt godt end for meget eller slet ingenting 😉

      Rigtig god fornøjelse Camilla

Please enter your comment!
Please enter your name here