
8-10 Personer
Hands-on tid: 10min – Total tid: 30min
LCHF | PALEO | LOW-CARB
Svampede og lækre mandel-chokolade brownies
Jo, jo… Delikate lækkerier kan skam sagtens laves helt uden brug af mel og sukker.
Jamen, jeg har ikke alle ingredienserne i huset!
Okay… Ingredienser kan nemt bestilles over internettet – Google er din ven ;-). Du havde jo heller ikke alle de andre ingredienser i køkkenskabene, før du købte dem, vel?
Tip! Energien fra Low-Carb lækkerier skal fortsat forbrændes af kroppen, så spis ikke hensynsløst af lækkerierne, og sørg i stedet for at moderere dit indtag.
God fornøjelse med opskriften
Pssst… “Prøv opskriften af i dit eget køkken, og del oplevelsen med os andre nedenfor…”
Lækre Low-Carb chokolade brownies med mandler » Uden mel og sukker
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 8-10
Ingredienser
- 100 gram smør
- 100 gram kakaosmør (kan godt erstattes med almindeligt smør)
- 100 gram 80% (gerne højere procent) chokolade - Hakket groft
- 100 gram sukrin gold eller tilsvarende i stevia, Xylitol, yaconsirup etc.
- 3 æg
- 4 spsk Pofiber
- 2 tsk Fiberhusk
- 3 spsk usødet kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 2 knsp hav eller stensalt
- ½ dl varm, stærk kaffe
- 1 dl hakkede mandler (50% i kagedejen og 50% på kagen)
Tilberedning
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Grib en lille gryde / kasserolle og smelt kakaosmør og smør.
- Når smør og kakaosmør er smeltet, tages gryden af varmen. Tilføj den grofthakkede chokolade og sukrin gold til gryden og rør til begge dele er smeltet ind i kakaosmørmassen.
- Hæld gryden indhold over i en skål. Slå æggene ud i skålen og pisk grundigt med en håndmixer/elpisker.
- Tilføj alle de resterende ingredienser til blandingen med undtagelse af halvdelen af mandlerne.
- Hæld browniedejen over i en bageform(cirka 20 cm x 20 cm) beklædt med bagepapir. Anvend evt. en bagespartel til at få brownie-dejen fordelt i formen.
- Tilføj mandeltoppingen og bag brownie-kagen i ovnen i cirka 20 minutter. Tag den ud og lad den afkøle.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
Hej Johnny,
Tror du kagen kan fryses? Vi påtænker at lave den som nytårsdessert med en frisk citronfromage, og det kunne være skønt hvis det kunne laves i god tid.
Vh Mie
Hej Mie,
Det lyder som en dejlig ide 😉
Ja, du kan sagtens fryse kagen – det fungerer fint.
Lad den blot tø langsomt op over 4-5 timer på dagen 😉
Rigtig god fornøjelse 😀
Vh Johnny
Hej Johnny
Det er en spændende opskrift som jeg overvejer at prøve 😉 har du nogen ide om ca hvor mange kcal der er i opskriften pr 100 g?
Hej Camilla,
Tak – den smager også herligt. Kagen er ret energitæt ligesom så meget andet kage, og bør nydes i moderation.
Kaloriemæssigt ligger kagen omkring 500 kalorier per 100 gram.
Personligt skærer jeg kagestykkerne ud så det er cirka 50 grams stykker eller mindre – hellere nyde lidt godt end for meget eller slet ingenting 😉
Rigtig god fornøjelse Camilla
Hej Johnny
Jeg gav kagen 25 min og det var 5 min for lang tid, den blev tør og smuldrede.
Tror du jeg kan smuldre den helt op,,og smelte noget kokosolie og lave små romkugler af den. ? Jeg hader at smide mad ud hilsen Mette
Hej Johnny
Ved du hvad nærringsindholdet er i kagen?
Venlig hilsen Christina
Hej Christina,
Jeg har ikke beregnet næringsindholdet på kagen, men kan anbefale MyFitnessPal, hvis du påtænker at gøre det.
Tak fordi du følger med