Har du smagt min kylling i karry?
Prøv den bedste opskrift på mør, saftig og smagfuld kylling i karry-kokosmælkssovs med mandelsplinter fx til blomkålsris
Hvem elsker ikke en god omgang kylling i karry? Jo, jo, der skal der nok være en enkelt her og der, som ikke er fan af karry, men jeg tør vædde på, at det saftige kyllingebryst i karry-kokosmælkssovsen her er et hit hos de fleste.
Lige som med alle andre retter, er der flere måder at lave kylling i karry på. Metoden jeg deler med dig her, er en af mine favoritmåder, at sikre en mør og saftig kylling i en skøn karry-kokosmælks-sovs. Toppingen med mandelsplinterne giver en retten en skøn tekstur.
Hvilket tilbehør passer godt til karrylivretten her?
Mulighederne for valg af tilbehør til kylling i karry er mangfoldige. Jeg vælger typisk en eller anden form for grøntsager. Det kan fx være:
- Lækre blomkålsris på fire forskellige måder
- Lækre squash/zucchini-pasta med persillepesto – Sund grøntsagspasta
- Ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost, salt og peber
Du kan også vælge den nemme løsning, og snuppe en pose færdigsnittet frostgrønt fx fintsnittede wok grøntsager.
HJÆLP, min sovs skiller! » Hvad gør jeg for at rede sovsen?
Der findes flere tips og tricks til at samle en skilt sovs. Men en af de mest effektive tricks, er “STAVBLENDER-TRICKET”. Skulle sovsen i opskriften her eller en anden sovs skille for dig, så forsøg at stavblende dig til en sammenhængende sovs igen.
Gem “Stavblender-tricket”, for det reder din skilte sovs overraskende ofte!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram kyllinginderfilet eller kyllingbrystfilet delt i fire
- 1 stort løg (skrællet og fintsnittet)
- 1 dåse kokosmælk (vi skal helst kun bruge cremen for at korte indkogningen)
- 2-4 tsk karry alt afhængigt af styrke
- 1-2 tsk gurkemeje (kan udelades)
- 2 stk hønsebouillon terninger
- 2 spsk smør
- 10 mandler (hakkede i mandelsplinter)
- Giv en stor pande høj varme, og lad smørret smelte.
- Brun kyllinginderfileterne af i cirka 1 minut på hver side, hvorefter de lægges fra på en tallerken og dækkes til med stanniol/alufolie.
- Tilsæt karry og gurkemeje til pandens resterende varme fedtstof, og svits krydderierne af i 20-30 sekunder.
- Tilføj det fintsnittede løg til panden, og sauter løgstykkerne i karry, gurkemeje og fedtstoffet.
- Tilføj cremen fra kokosmælken og bouillonterningerne til panden. Skru pandens varme ned til lige over middel, og lad karrysovsen koge ind og samle sig under omrøring.
- Efter nogle minutter lægges den stegte kylling tilbage på panden i karrysovsen, og braiseres ved lav varme i karrysovsen i yderligere 5 minutter.
- Tilføj grofthakkede mandelsplinter som topping inden servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]