Ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost salt og peber

Ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost salt og peber
Ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost salt og peber

Nyd ostegratineret ovnbagt spidskål

Prøv min nemme, sunde og lækre tilbehørsopskrift på ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost salt og peber som madtilbehør

De fleste grøntsager smager bare bedre, når de tilberedes på smagfuldt spændende måder. Jeg er helt med på, at “tricket” i fx ost, flødeost osv. tilfører de grønne herligheder ekstra kalorier, som kan skæres væk og undlades, MEN…

Selvom ovenstående holder hundrede procent i teorien, så tror jeg på det handler om sund balance. Det er nemt at køre træt i grøntsager, hvis de altid “bare” koges eller spise rå, og med tiden spise mindre og mindre grønt, simpelthen fordi det bliver for kedeligt (Zzzz).

SE OGSÅ: Spis flere grøntsager, bliv mere madmodig og få styr på vægten!

 

Find din “grøntsagsstrategi”, der kan holde resten af livet

Gør dine grøntsager interessante, spændende og velsmagende, uden hæmningsløst at tilføre kalorier i form af olie, smør, fedt, dressing, ost osv. Denne strategi udvider dine muligheder for tilberedning, tilfører smag, og gør det meget nemmere at fastholde.

SE OGSÅ: Overser du “USYNLIGE” kalorier, der spænder ben for din vægt?

Det er ikke det, du gør få gange, der gør den største forskel. Det er der imod, de gode vaner, rutiner og det, du er konsistent med – størstedelen af tiden!

SE OGSÅ: Olie i din mad er “USYNLIGE” kalorier, der kan stoppe dit vægttab

Denne filosofi gælder tillige meget andet i livet. Hellere små holdbare skridt fremad, end enkelte store skridt, du ikke kan holde ved. Vi kender alle typen, der køber dyrt træningstøj og træningsudstyr mm., – og starter for hårdt ud, så hele møllen droppes efter kort tid.

Find ud af hvad der virker og hvad der ikke virker for dig

Hvis noget ikke virker for dig, så har du blot fundet endnu en strategi, der ikke var optimal til at give dig dine ønskeresultater. Prøv en anden strategi, fx mindre skridt, som du kan fastholde!

Husk at holdbare resultater skabes gennem holdbare indsatser.

LÆS OGSÅ: ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

Nu til dagens opskrift… som står på ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber. Jeg elsker at anvende spidskål i min madlavning, for det er en lækker og mættende grøntsag, som kan anvendes i vildt mange sammenhænge.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Ostegratineret ovnbagt spidskål med løg, flødeost salt og peber
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • 1 spidskål på omkring 800 gram
  • 3 løg
  • 100 gram flødeost (fx Buko pikant for lækker smag)
  • 50 gram revet mozzarellaost (eller andet revet ost)
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Snit med en kniv eller riv med et mandolinjern, spidskål og løg i små strimler.
  3. Hæld spidskål- og løgstrimlerne over i et ildfast fad. Lun flødeosten i en kasserolle eller mikroovn, så flødeosten bliver flydende.
  4. Tilføj den flydende flødeost, salt og peber til det snittede spidskål og løg, og bland hele molevitten godt sammen.
  5. Top spidskål- og løgblandingen af med revet mozzarellaost, sæt det ildfaste fad i ovnen, og tilbered herligheden i cirka 20 minutter.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

13 KOMMENTARER

  1. Har flere gange ville udskrive en af dine opskrifter, men når man trykker på print kommer opskriften lige frem og så ryger man tilbage på din side?
    Er det noget du har hørt fra andre Til orientering så er det både fra iPad og iPhone

    • Hej Ilse

      Det er første gang jeg høre om det.

      Hvilken en af printknapperne benytter du, når du forsøger at printe?

      Der findes en grå knap øverst, den bør tage dig til printerfunktionen.

      Den grønne ifbm. opskriftsdelen gør blot opskriften klar til print.

      lad mig høre fra dig, så vil jeg forsøge at hjælpe

      God aften 😉

  2. Det er den grønne knap jeg bruger, da den kun tager selve opskriften (så vidt jeg kan se inden den forsvinder igen ).
    Når jeg prøver at bruge den grå, så kommer der godt nok sider til udskrift frem, men det er så hele siden, med dine kommentarer. Det kan jo være godt nok, men når jeg kun har brug for selve opskriften, er det lidt træls at det ikke virker med den grønne knap
    Ha’ en god dag

  3. Hejsa – vi har lige fået ostegratineret spidskål her til aften – mums det var lækkert 🙂 Helt sikkert noget, jeg vil lave igen. Tak for endnu en god opskrift.

  4. Mums! Jeg lavede retten med ca. 350 g. flødeost halv smagsneutral og halv urter og hvidløg og det smagte bare helt fantastisk! Desuden brugte jeg også noget mere revet mozarella end der står i opskriften

    • Hej Cecilia, du kan fint bruge Buko neutral – Buko Pikant (eller anden variant med smag) vil dog kunne bidrage til mere lækker smag.

      Hvor lyder det som en dejlig ide 😀 Jeg har tilrettet opskriften en smule, så det fremgår mere klart – tak

      God fornøjelse og tak fordi du lader dig inspirere af min min mad mm.

  5. Hej..
    Jeg har lige fulgt din opskrift og min ovnbagt ostegratineret spidskål er meget oste fattig .. Er målene forkerte i opskriften ?? Den ligner overhoved ikke dit billede ..
    skulle det være 200 g flødeost i stedet for 100 g og 100 g revet mozzarella istedet for 50 g
    Mvh Susanne

    • Hej Susanne, Tak fordi du følger med og lader dig inspirere…

      Mængderne i opskriften, er dem jeg brugte, så der er umiddelbart to mulige årsager:

      1) Vejede du spidskålsmængden af jf. opskriften, så mængden af ost passer der til – for 1 spidskål er nogle gange kæmpe stort og andre gange meget lille.
      2) Fadet der anvendes kan have større mål end det, som jeg anvender på mit billeder – jo større flade, des mere revet ost skal der fx anvendes for at dække “toppen” og overfladen.

      Slutteligt vil jeg nævne, at det altid er muligt at tilføje mere af noget fx ost, hvis du synes der skal mere til, så gør endelig det en anden gang.

      Håber du får verdens bedste dag – Mvh Johnny // LEVBEDRE.DK

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her