Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber

Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber
Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber

Spidskål på en ny, nem og lækker måde

Prøv ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber, næste gang du ønsker at servere et lækkert og grøntsagsfyldt tilbehør til en af dine livretter eller favoritmåltider

De fleste grøntsager smager bare bedre med en eller anden form for fedtkilde. Det er naturligvis min personlige mening, og ja, jeg er helt med på, at “tricket” tilfører de grønne herligheder ekstra kalorier, som jo vi rent faktisk kan skære væk og undlade – MEN…

Selvom ovenstående holder hundrede procent i teorien, så oplever jeg ofte, at folks skræk for at tilføje kalorier fra fedt, ofte gør, at de løber panden mod muren. De spiser med tiden mindre og mindre grønt, simpelthen fordi det bliver for (Gab – Zzzz) kedeligt i længden.

Find “grøntsagsstrategien” der kan holde resten af livet

Gør dine grøntsager interessante, spændende og velsmagende, uden hæmningsløst at tilføre kalorier i form af fedt. Denne strategi udvider dine muligheder for tilberedning, tilfører smag, og gør det nemmere at holde ved.

Det er ikke det du gør få gange, der gør den største forskel, men der imod de vaner, rutiner og det du er konsistente med.

Denne filosofi gælder tillige meget andet i livet. Hellere små konsistente skridt, end store skridt, du ikke kan fastholde. Vi kender alle en, som købte træningstøj, træningsmaskiner og/eller fitnessabonnement – startede for hårdt ud, og droppe hele møllen efter kort tid.

Find ud af hvad der virker og ikke virker for dig

Du har blot fundet en strategi, som ikke var optimal til at give dig langvarig succes. Prøv istedet en anden strategi, fx mindre skridt, som du kan fastholde. Flyt dig blot lidt i den rigtige retning, hver eneste dag, og skab de resultater, du er ude efter på længere bane.

Nu til dagens opskrift… som står på ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber. Jeg elsker at anvende spidskål i min madlavning, for det er en lækker og mættende grøntsag, som kan anvendes i vildt mange sammenhænge.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
 • 1 spidskål på omkring 800 gram
 • 3 løg
 • 100 gram flødeost
 • 50-75 gram revet mozzarellaost (eller andet revet ost)
 • 1½ tsk hav- eller stensalt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Snit med en kniv eller riv med et mandolinjern, spidskål og løg i små strimler.
 3. Hæld spidskål- og løgstrimlerne over i et ildfast fad. Lun flødeosten i en kasserolle eller mikroovn, så flødeosten bliver flydende.
 4. Tilføj den flydende flødeost, salt og peber til det snittede spidskål og løg, og bland hele molevitten godt sammen.
 5. Top spidskål- og løgblandingen af med revet mozzarellaost, sæt det ildfaste fad i ovnen, og tilbered herligheden i cirka 20 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

13 KOMMENTARER

 1. Har flere gange ville udskrive en af dine opskrifter, men når man trykker på print kommer opskriften lige frem og så ryger man tilbage på din side?
  Er det noget du har hørt fra andre Til orientering så er det både fra iPad og iPhone

  • Hej Ilse

   Det er første gang jeg høre om det.

   Hvilken en af printknapperne benytter du, når du forsøger at printe?

   Der findes en grå knap øverst, den bør tage dig til printerfunktionen.

   Den grønne ifbm. opskriftsdelen gør blot opskriften klar til print.

   lad mig høre fra dig, så vil jeg forsøge at hjælpe

   God aften 😉

 2. Det er den grønne knap jeg bruger, da den kun tager selve opskriften (så vidt jeg kan se inden den forsvinder igen ).
  Når jeg prøver at bruge den grå, så kommer der godt nok sider til udskrift frem, men det er så hele siden, med dine kommentarer. Det kan jo være godt nok, men når jeg kun har brug for selve opskriften, er det lidt træls at det ikke virker med den grønne knap
  Ha’ en god dag

 3. Hejsa – vi har lige fået ostegratineret spidskål her til aften – mums det var lækkert 🙂 Helt sikkert noget, jeg vil lave igen. Tak for endnu en god opskrift.

 4. Mums! Jeg lavede retten med ca. 350 g. flødeost halv smagsneutral og halv urter og hvidløg og det smagte bare helt fantastisk! Desuden brugte jeg også noget mere revet mozarella end der står i opskriften

 5. Super dejlig opskrift som altid.
  Jeg havde ikke alm flødeost men pikant og det smagte i hvertfald super godt

 6. Det er virkeligt en ‘lifesaver’, der kan varieres på mange måder. Min mand er diabetiker og vi prøver at få mange flere grøntsager (og især kål!).

  I dag er der blandet et halvt småfesent blomkår med i det ildfaste fad og flødeosten fik smagstilskud af hvidløg, chiliflager, revet citronskal, fishsauce og persille.

  Det giver en stor portion – men det smager også vildt godt som madpakke 🙂

  Tak for inspirationen!

Please enter your comment!
Please enter your name here