Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber

Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber
Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber

Spidskål på en ny, nem og lækker måde

Prøv ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber, næste gang du ønsker at servere et lækkert og grøntsagsfyldt tilbehør til en af dine livretter eller favoritmåltider

De fleste grøntsager smager bare bedre med en eller anden form for fedtkilde. Det er naturligvis min personlige mening, og ja, jeg er helt med på, at “tricket” tilfører de grønne herligheder ekstra kalorier, som jo vi rent faktisk kan skære væk og undlade – MEN…

Selvom ovenstående holder hundrede procent i teorien, så oplever jeg ofte, at folks skræk for at tilføje kalorier fra fedt, ofte gør, at de løber panden mod muren. De spiser med tiden mindre og mindre grønt, simpelthen fordi det bliver for (Gab – Zzzz) kedeligt i længden.

Find “grøntsagsstrategien” der kan holde resten af livet

Gør dine grøntsager interessante, spændende og velsmagende, uden hæmningsløst at tilføre kalorier i form af fedt. Denne strategi udvider dine muligheder for tilberedning, tilfører smag, og gør det nemmere at holde ved.

Det er ikke det du gør få gange, der gør den største forskel, men der imod de vaner, rutiner og det du er konsistente med.

Denne filosofi gælder tillige meget andet i livet. Hellere små konsistente skridt, end store skridt, du ikke kan fastholde. Vi kender alle en, som købte træningstøj, træningsmaskiner og/eller fitnessabonnement – startede for hårdt ud, og droppe hele møllen efter kort tid.

Find ud af hvad der virker og ikke virker for dig

Du har blot fundet en strategi, som ikke var optimal til at give dig langvarig succes. Prøv istedet en anden strategi, fx mindre skridt, som du kan fastholde. Flyt dig blot lidt i den rigtige retning, hver eneste dag, og skab de resultater, du er ude efter på længere bane.

Nu til dagens opskrift… som står på ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber. Jeg elsker at anvende spidskål i min madlavning, for det er en lækker og mættende grøntsag, som kan anvendes i vildt mange sammenhænge.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ostegratineret ovnbagt spidskål og løg med flødeost salt og peber
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • 1 spidskål på omkring 800 gram
  • 3 løg
  • 100 gram flødeost
  • 50-75 gram revet mozzarellaost (eller andet revet ost)
  • 1½ tsk hav- eller stensalt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Snit med en kniv eller riv med et mandolinjern, spidskål og løg i små strimler.
  3. Hæld spidskål- og løgstrimlerne over i et ildfast fad. Lun flødeosten i en kasserolle eller mikroovn, så flødeosten bliver flydende.
  4. Tilføj den flydende flødeost, salt og peber til det snittede spidskål og løg, og bland hele molevitten godt sammen.
  5. Top spidskål- og løgblandingen af med revet mozzarellaost, sæt det ildfaste fad i ovnen, og tilbered herligheden i cirka 20 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

SKAB EN KROP OG ET LIV DU ELSKER, mens du nyder processen! START HER

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

13 KOMMENTARER

  1. Har flere gange ville udskrive en af dine opskrifter, men når man trykker på print kommer opskriften lige frem og så ryger man tilbage på din side?
    Er det noget du har hørt fra andre Til orientering så er det både fra iPad og iPhone

    • Hej Ilse

      Det er første gang jeg høre om det.

      Hvilken en af printknapperne benytter du, når du forsøger at printe?

      Der findes en grå knap øverst, den bør tage dig til printerfunktionen.

      Den grønne ifbm. opskriftsdelen gør blot opskriften klar til print.

      lad mig høre fra dig, så vil jeg forsøge at hjælpe

      God aften 😉

  2. Det er den grønne knap jeg bruger, da den kun tager selve opskriften (så vidt jeg kan se inden den forsvinder igen ).
    Når jeg prøver at bruge den grå, så kommer der godt nok sider til udskrift frem, men det er så hele siden, med dine kommentarer. Det kan jo være godt nok, men når jeg kun har brug for selve opskriften, er det lidt træls at det ikke virker med den grønne knap
    Ha’ en god dag

  3. Hejsa – vi har lige fået ostegratineret spidskål her til aften – mums det var lækkert 🙂 Helt sikkert noget, jeg vil lave igen. Tak for endnu en god opskrift.

  4. Mums! Jeg lavede retten med ca. 350 g. flødeost halv smagsneutral og halv urter og hvidløg og det smagte bare helt fantastisk! Desuden brugte jeg også noget mere revet mozarella end der står i opskriften

  5. Super dejlig opskrift som altid.
    Jeg havde ikke alm flødeost men pikant og det smagte i hvertfald super godt

  6. Det er virkeligt en ‘lifesaver’, der kan varieres på mange måder. Min mand er diabetiker og vi prøver at få mange flere grøntsager (og især kål!).

    I dag er der blandet et halvt småfesent blomkår med i det ildfaste fad og flødeosten fik smagstilskud af hvidløg, chiliflager, revet citronskal, fishsauce og persille.

    Det giver en stor portion – men det smager også vildt godt som madpakke 🙂

    Tak for inspirationen!

Please enter your comment!
Please enter your name here