Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat og bagt blomkål med bacon

Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat og bagt blomkål med bacon
Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat og bagt blomkål med bacon

Prøv en mør og saftig okse ball-tip

En fantastisk opskrift på fest-, gæste- og nytårsmad. Server mør okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat og bagt blomkål med bacon

Da jeg første gang smagte okse ball-tip, der sagde jeg til mig selv, at det ikke ville blive sidste gang, for det var en af de mest lækre udskæringer, jeg nogensinde havde spist!

Hvor køber jeg okse ball-tip?

Ball-tip er en super lækker udskæring, som du ikke en typisk finder i butikkerne. Ball-tip udskæringen kommer fra klumpen, og strukturen minder en kende om culotte, mens mørheden, ud fra min personlige mening, er på niveau med oksemørbrad.

Tip! Du kan naturligvis anvende et hvilket som helst andet stykke (okse)kød sammen med opskriften, hvis ikke du kan erhverve dig en ball-tip.

Jeg Sous Vide tilberedte herligheden, og brunede ball-tippen af i smør inden servering. Ikke alle har Sous Vide, hvorfor jeg har angivet en alternativ tilberedningsmetode af ball-tippen nedenfor. På den måde kan det lade sig gøre for alle, at få glæde af opskriften.

Kan jeg spise bearnaisesovs, mens jeg opnår vægttab?

Ja, det kan du (overraskende nok), men du skal være opmærksom på mængden. Du kan spise alt mad (og sovs), som du nyder, elsker og holder af, mens du opnår vægttab.

LÆS MERE OM VÆGTTAB MED SOVS I OPSKRIFTEN HER, som i øvrigt også kan anbefales…

Pssst…  Klik her for at finde opskriften på saltristede mandler…

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Okse ball-tip med bearnaise, grønkålssalat og ovnbagt blomkål med bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Okse ball-tip
 • 800-1000 gram okse ball-tip
 • Paprika
 • Timian
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
 • evt. andre favoritkrydderier
 • + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
Grønkålssalaten
 • 300 gram grønkål
 • 3 spsk græskarkerner
 • 1 granatæble
 • 1 håndfuld saltristede mandler
Ovnbagt blomkål
 • 1 blomkål
 • 200 gram bacon i tern
 • 50 gram parmesanost
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
Bearnaisesovs (kan undlades eller minimeres for færre kalorier)
 • 200 gram smør
 • 2 æggeblommer
 • 1 spsk hvidvinseddike, æblecidereddike eller almindelig eddike
 • 1 spsk vand
 • 1 skalotteløg eller almindeligt løg
 • 1 bundt frisk estragon eller 2-3 spsk tørret estragon
 • 1 skvæt citronsaft
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laves okse ball-tip i ovn / grill
 1. Tænd din ovn / grill på 180 grader.
 2. Afpuds evt. sener fra ball-tippen. Undlad gerne at afpudse evt. fedt, da det er med til at give smag til kødet under tilberedningen.
 3. Bland en dryrub(tørmarinade) af krydderierne, og masser dryrubben godt ind i ball-tippen.
 4. Tilbered ball-tippen midt i ovnen, eller i grillen med indirekte varme, i 40-60 minutter alt afhængigt af størrelsen. Anvend et stegetermometer til at tjekke, hvornår ball-tippen er færdig.(54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt)
Sådan laves okse ball-tip i Sous Vide
 1. Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
 2. Udfør trin 2 og trin 3, som beskrevet ovenfor.
 3. Vakuummer ball-tippen og tilbered den i Sous Vide i 2,5-3 timer, hvorefter den kvikt brunes af i smør på en varm pande.
Sådan laves ovnbagt blomkål med bacon, parmesanost og fløde
 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Skyl og skær blomkålen i buketter. Placer buketterne i et ildfast fad.
 3. Grib en pande og steg baconen semi-sprød. Fordel herefter den semi-sprøde bacon og parmesanosten over blomkålen.
 4. Bag blomkålen i cirka 20-25 minutter i oven, hvorefter den er klar til servering.
Sådan laves grønkålssalaten
 1. Skyl grønkålen godt og skær bladstilken af bladene. Snit resten af bladene groft.
 2. Halver granatæblet.
 3. Fyld en stor skål med vand. Nede i vandet vrider du i granatæblet, til kernerne frigøres fra skallen og det hvide frugtkød. Hæld vandet, skallen og det hvide frugtkød ud af skålen.
 4. Bland granatæblekernerne med grønkålen.
 5. Tilføj saltristede mandler og top af med græskarkerner.
Sådan laves bearnaisesovsen
 1. Fat en pande og klar(smelt) smørret.
 2. Snit løg og den friske estragon fint. Anvender du tørret estragon, skal det naturligvis ikke snittes.
 3. Grib en kasserolle og hæld æggeblommer, hvidvinseddike og vand i kasserollen.
 4. Giv kasserollen under middel varme, mens der piskes til æggemassen bliver skummende og mere tyk i det. Pas på med varmen, bliver din bearnaisesovs varmere end 60 grader, kan den begynde at skille.
 5. Når æggemassen er pisket tyk og skummende, tilsættes det klarede smør lidt ad gangen, alt i mens der fortsat piskes.
 6. Lidt efter lidt optages det klarede smør i æggemassen. Undlad det sidste hvide bundfald i det klarede smør.
 7. Tilsæt finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat piskes.
 8. Tag altid bearnaisesovs væk fra varmen, hvis ikke du har fokus på den, ellers vil den nemt kunne begynde at skille. Pisk hele tiden, og hold sovsen under 60 grader (TIP! - Din lillefinger skal kunne holdes nede i bearnaisesovsen, uden at du brænder dig 😉

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

4 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here