Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat og bagt blomkål med bacon

Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat & bagt blomkål med bacon
Okse ball-tip med bearnaisesovs, grønkålssalat & bagt blomkål med bacon

4 Personer

Hands-on tid:  20min – Total tid:  60min
LCHF | KETOGENIC | LOW-CARB

Helt fantastisk gæstemad – Wauw!

Da jeg første gang smagte okse ball-tip, der sagde jeg til mig selv, at det ikke ville blive sidste gang, for det var en af de mest lækre udskæringer, jeg nogensinde havde spist!

Ball-tip er en super lækker udskæring, som du ikke en typisk finder i butikkerne. Ball-tip udskæringen kommer fra klumpen, og strukturen minder en kende om culotte, mens mørheden, ud fra min personlige mening, er på niveau med oksemørbrad.

Tip! Du kan naturligvis anvende et hvilket som helst andet stykke (okse)kød sammen med opskriften, hvis ikke du kan erhverve dig en ball-tip.

Jeg Sous Vide tilberedte herligheden, og brunede ball-tippen af i smør inden servering. Ikke alle har Sous Vide, hvorfor jeg har angivet en alternativ tilberedningsmetode af ball-tippen nedenfor. På den måde kan det lade sig gøre for alle, at få glæde af opskriften.

Pssst…  Klik her for at finde opskriften på saltristede mandler…

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Okse ball-tip med bearnaise, grønkålssalat og ovnbagt blomkål med bacon
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Okse ball-tip
  • 800-1000 gram okse ball-tip
  • Paprika
  • Timian
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
  • evt. andre favoritkrydderier
  • + en klat smør til afbruning ved sous vide tilberedning
Grønkålssalaten
  • 300 gram grønkål
  • 3 spsk græskarkerner
  • 1 granatæble
  • 1 håndfuld saltristede mandler
  • Ekstra jomfru olivenolie
Ovnbagt blomkål
  • 1 blomkål
  • 200 gram bacon i tern
  • 100 gram parmesanost
  • 250 ml piskefløde
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Bearnaisesovs
  • 250 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike, æblecidereddike eller almindelig eddike
  • 1 spsk vand
  • 1 skalotteløg eller almindeligt løg
  • 1 bundt frisk estragon eller 2-3 spsk tørret estragon
  • 1 skvæt citronsaft
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
Sådan laves okse ball-tip i ovn / grill
  1. Tænd din ovn / grill på 180 grader.
  2. Afpuds evt. sener fra ball-tippen. Undlad gerne at afpudse evt. fedt, da det er med til at give smag til kødet under tilberedningen.
  3. Bland en dryrub(tørmarinade) af krydderierne, og masser dryrubben godt ind i ball-tippen.
  4. Tilbered ball-tippen midt i ovnen, eller i grillen med indirekte varme, i 40-60 minutter alt afhængigt af størrelsen. Anvend et stegetermometer til at tjekke, hvornår ball-tippen er færdig.(54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt)
Sådan laves okse ball-tip i Sous Vide
  1. Tænd din Sous Vide på 54C rosa / 57C medium / 60C gennemstegt.
  2. Udfør trin 2 og trin 3, som beskrevet ovenfor.
  3. Vakuumer ball-tippen og tilbered den i Sous Vide i 2,5-3 timer, hvorefter den kvikt brunes af i smør på en varm pande.
Sådan laves ovnbagt blomkål med bacon, parmesanost og fløde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skyl og skær blomkålet i buketter. Placer buketterne i et ildfast fad.
  3. Grib en pande og steg baconen sprød.
  4. Fordel fløde og evt. baconfedet ud over blomkålsbuketterne, og top af med den sprøde bacon og parmesanost.
  5. Bag blomkålen i ca 20-25 minutter i oven, hvorefter den er klar til servering.
Sådan laves grønkålsalaten
  1. Skyl grønkålen godt og skær bladstilken af bladene. Snit resten af bladene groft.
  2. Halver granatæblet.
  3. Fyld en stor skål med vand. Nede i vandet vrider du i granatæblet, til kernerne frigøres fra skallen og det hvide frugtkød. Hæld vandet, skallen og det hvide frugtkød ud af skålen.
  4. Bland granatæblekernerne med grønkålen.
  5. Tilføj saltristede mandler og top af med græskarkerner. Server med ekstra jomfru olivenolie.
Sådan laves bearnaisesovsen
  1. Fat en pande og klar(smelt) smøret.
  2. Snit løg og den friske estragon fint. Anvender du tørret estragon, skal det naturligvis ikke snittes.
  3. Grib en kasserolle og hæld æggeblommer, hvidvinseddike og vand i kasserollen.
  4. Giv kasserollen under middel varme, mens der piskes til æggemassen bliver skummende og mere tyk i det. Pas på med varmen, bliver din bearnaisesovs varmere end 60 grader, kan den begynde at skille.
  5. Når æggemassen er pisket tyk og skummende, tilsættes det klarede smør lidt ad gangen, alt i mens der fortsat piskes.
  6. Lidt efter lidt optages det klarede smør i æggemassen. Undlad det sidste hvide bundfald i det klarede smør.
  7. Tilsæt finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat piskes.
  8. Tag altid bearnaisesovs væk fra varmen, hvis ikke du har fokus på den, ellers vil den nemt kunne begynde at skille. Pisk hele tiden, og hold sovsen under 60 grader (TIP! - Din lillefinger skal kunne holdes nede i bearnaisesovsen, uden at du brænder dig 😉

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

4 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here