OPLEVER DU VÆGTØGNING OG UDEBLIVENDE VÆGTTAB?

OPLEVER DU VÆGTØGNING OG UDEBLIVENDE VÆGTTAB
OPLEVER DU VÆGTØGNING OG UDEBLIVENDE VÆGTTAB

VÆGTØGNING OG UDEBLIVENDE VÆGTTAB

Drikker du dig til vægtøgning og udeblivende vægttab, fordi du indtager alt for mange “overflødige” kalorier, der mætter utroligt dårligt?

Artiklens pointen gælder naturligvis ikke kun for Pepsi sodavand, men tillige andre slags sodavand, juice, din favorit latte, den “super-sunde” smoothie osv., der også kan være en stor årsag til vægtøgning og udeblivende vægttab.

Når du har tendens til at drikke en (større) del af dit daglige kaloriebudget op, får du dårlig mæthed pr. kalorie, og ender nemmere i kalorieoverskud med risiko for vægtøgning.

Nej, det er ikke forkert at drikke sodavand med sukker, juice, smoothies osv., men du skal gøre op med dig selv, om “drikkekalorierne” virkeligt er kalorierne værd ift. dine mål i livet.

Jeg ønsker blot at hjælpe dig, til at se dine mad- og drikkevaner i et større perspektiv. Her efter er det 100% op til dig selv, at træffe små kaloriemæssigt bedre valg, hvis du vil have bedre styr på vægten – én gang for alle!

SE OGSÅ: KALORIEFÆLDEN DU MÅSKE OVERSER I DINE KAFFEVANER

 

“Jamen, jeg vil altså drikke sukkerfri og light”

Er du et stædigt rad? Så kan du naturligvis sagtens fortsat lade din stædighed være styrende for dine valg – naturligvis med vished om at det koster i kalorie og på vægten.

Fortsæt endelig med at drikke sukkersodavand, kalorierig juice, smoothie, latte osv. i mængder, der gør det svært/umuligt for dig at lykkes. Det beviser blot, at du prioriterer stædighed over vægtmæssig balance, glæde og trivsel.

Det er helt fair! Dit liv, er dit liv – bare husk at tage ansvar for dine prioriteringer og afledte resultater heraf. Hvis ikke du er villig til at ændre noget som helst, og stædigt vil holde fast i alle dine “dårlige” vaner, så skal du nok ikke forvente bedre resultater.

Dette er i øvrigt en typisk værdikonflikt hos “bulderbasse”-typerne. En mentale konflikt, der typisk skal løses, før “bulderbasse”-typerne kan lykkes med mål, ønsker og drømme, der i bund og grund betyder allermest for deres glæde, velvære og livskvalitet.

SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

 

Hvad sker der, når jeg drikker sodavand med sukker?

Kalorier er den energi, vi får fra mad og drikke, og hvis vi indtager flere kalorier, end vi forbrænder, vil vores krop gemme overskydende energi i form af fedt.

Drikkevarer med højt kalorieindhold som sodavand med sukker, juicer og smoothies kan indeholde utroligt mange kalorier, uden at give ose den samme mæthedsfornemmelse som fast føde for de samme kalorier.

Som et resultat kan vi indtage flere kalorier, end vi har brug for, uden at føle os tilfredse, hvilket kan føre til vægtøgning over tid.

Sukker er en primær kilde til kalorier i mange drikkevarer. Det gælder både tilsat sukker i fx cola, men også naturligt frugtsukker i juicer og smoothies. Hvis vi ikke forbrænder alle de kalorier, sukkeret indeholder, vil det overskydende lagres som fedt i vores krop.

LÆS OGSÅ: “SUNDE” SMOOTHIES KAN SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

Det gælder naturligvis ikke kun for kalorieoverskud forårsaget af sukkerindtag (kulhydrat), men tillige kalorieoverskud forårsaget af andre makronæringsstoffer som fx fedt (fx den “sunde” olivenolie, du tilføjer i dine smoothies), (dog sjældent) protein og alkohol.

LÆS OGSÅ: Olie i din mad er “USYNLIGE” kalorier, der kan stoppe dit vægttab

 

Hvorfor sukkerfrie og light alternativer fremmer vægttab?

Sukkerfrie light-alternativer til drikkevarer er blevet mere populære, og de kan være et fornuftigt valg for dem, der ønsker at undgå vægtøgning og drømmer om vægttab.

Produkterne erstatter ofte det almindelige sukker med kunstige sødestoffer som aspartam, saccharin eller stevia, der har en meget lav eller ingen kalorieværdi. På den måde smager de søde, uden at tilføre den samme mængde kalorier som sukkerholdige varianter.

SE OGSÅ: NYDER DU LIGHT OG SUKKERFRIE (ASPARTAM) SODAVAND?

Sukkerfrie light-drikkevarer kan derfor være en nyttig komponent i et vægttabsforløb af flere grunde. Du kan ligeledes opleve noget sødt og forfriskende i ny og næ, uden at det takserer dit kaloriebudget, hvilket kan være hjælpsomt for et holdbart vægttab.

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE DRIKKEKALORIER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her