Ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-persillecreme

Ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-persillecreme
Ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-persillecreme

Prøv den her opskrift på ostefrikadeller

Her får du en nem, sund og lækker madopskrift på små og smagfulde ostefrikadeller med squashpasta og purløgs-persillecreme

Jeg lover dig for, at de små lækkerbiskener smager himmelsk, så du bliver nok nødt til at prøve opskriften snarest i dit eget køkken. Her i opskriften serveres ostefrikadeller med en skøn purløgs-persillecreme og squashpasta.

Invester i et juliennejern/strimmeljern/spiralizer – kært barn har mange navne. Det er et køkkenredskab, jeg synes er et absolut ‘MUST’ i køkkensortimentet. Fremtryl sprøde og lækre strimler af squash, gulerod, kinaradise osv. i din madlavning på rekordtid.

Grøntsagsstrimler giver de fleste retter et frisk og kreativt udtryk. Grøntsagsstrimlerne gør sig særdeles godt i blandede salater, som tilbehør til gryderetter og som i opskriften her, til at servere squashen på en spændende kunstnerisk måde.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-, persillecreme
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 100 gram revet ost fx cheddar eller mozzarella
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 20 gram smør til stegning (kan minimeres ved slip-let-pande)
Squash "pasta" og purløgs- persillecreme
  • 2 stk squash
  • 4 dl creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • et godt bundt friskt purløg
  • en smule frisk persille
  • ½ økologisk citron (vi skal bruge både saft og skal)
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Rens og snit løget fint. Bland hakket kalv- og svinekød med æg, ost, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
  2. Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
  3. Mens smørret smelter, former du ostefrikadellerne med en spiseske, og lægger dem ned på panden i det smeltede smør.
  4. Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
  5. Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (tricket giver dig verdens mest saftige frikadeller. Kan undlades for sprødere stegeskorpe.
Squash "pasta" og purløgs- persillecreme
  1. Rens og snit purløg og persille i små stykker og bland det med creme fraiche, salt og peber, samt saft og skal fra en halv økologisk citron.
  2. Tag din juliennejern/spiralizer/strimmeljern og riv flotte pastalignende strimler af de to squash.
  3. Server de gyldne ostefrikadeller på en bund af squashpasta og purløgs-persillecreme.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

2 KOMMENTARER

  1. Nam, nam! En skøn inspiration til dagens aftensmad! Man må jo erstatte, hvis man ikke lige har det hjemme; jeg brugte en halv avocado og mosede den med lidt tyrkisk yoghurt, hakkede persille og hoppeløg fint og kom det i. Som vegetar spiser jeg hellere quorn, så det blandede jeg med revet ost og røget paprika, og jeg lynstegte min squashetti i ghee.

Please enter your comment!
Please enter your name here