POPCORN ER IKKE “BARE” POPCORN, VIDSTE DU DET?

Popcorn er ikke "bare" popcorn, men (måske) det bedre snackvalg
Popcorn er ikke "bare" popcorn, men (måske) det bedre snackvalg

ELSKER DU OGSÅ POPCORN?

Popcorn er ikke “bare” popcorn, men ofte bedre som snacking fx ift. chips – Uanset snackingvalg, så nyd det i sunde mængder

Elsker du også varme popcorn med salt? » Hvem gør ikke det! Specielt i biografens mørke, hvor filmens spændingskurve stjæler vores opmærksomhed i en grad, at vi pløjer popcorn indenbords, som fik vi penge for det.

Vær OBS på det der sker i mørket, også har konsekvenser.

Med belysningen af ovenstående “mørkelagte” indsigt fra biografen, drejes emnet 100% over på popcorns forskellige kalorieindhold, og hvorfor popcorn måske er det bedre valg.

Lad og dykke videre ned i biografernes “hvide guld”…

SE OGSÅ: NEMT SNACK- OG SLANKETRICK DER VIRKER TIL VÆGTTAB

 

Der er kalorieforskel på popcorns tilberedning

På de fleste restauranter, handler det om at maden smager himmelsk, uden nævneværdig hensynstagen til kalorieindholdet, for det er ikke vigtigst – det er smagsoplevelsen!

Sådan er det også, når vi smutter i biografen, cirkus, til festivaller osv., hvor vi fristes til at købe en alt for stor mængde af verdens dyreste puffede majskorn – hver gang! 

I biografen, cirkus, til festivaller osv. er kalorieindholdet ligegyldigt, for popcornene skal bare smage himmelsk, og være så tilpas saltede, at vi også køber drikkevarer. Her vælger mange en sukkersodavand, hvilket tilføre snackingen endnu flere kalorier.

Katjing”, for sådan tjenes der flere penge.

SE OGSÅ: BIOGRAFFILM FEDER IKKE, MEN DET GØR HYGGESPISNING

 

Vejledende kalorieindhold pr. 100 gram

  • Luftpoppede popcorn indeholder 350 kalorier (opskrift længere nede).
  • Fedtreducerede mikroovnspopcorn indeholder 398 kalorier.
  • Biografernes “hvide guld” indeholder typisk 460 kalorier eller mere.

Hvad vælger du typisk Johnny? Jeg er meget glad for, du spørger. Typisk vælger jeg fedtreducerede eller almindelige mikroovnspopcorn hjemme og biografpopcorn i biffen. Valget af popcorn er mindre vigtigt, mens mængden betyder mest!

Nyd sunde mængder af alt du nyder, elsker og holder af at spise.

SE OGSÅ: ER RODFRUGTCHIPS ET BEDRE CHIPSVALG IFT. VÆGTTAB?

 

Hvordan laves (“POPPES”) luftpoppede popcorn?

Luftpoppede popcorn er faktisk ret nemme at lave. Smagen er naturligvis mindre fed i det, hvilket nogle vil forbinde med en flad popcornoplevelse. Her er opskriften, der kan spare dig for kalorier i din popcorntilberedning:

  1. Find en halv stor robust glasskål der kan holde til mikroovn.
  2. Fyld 1/2 dl popcorn i glasskålen og dæk skålen med husholdningsfilm.
  3. Prik nogle huller i filmen med en gaffel, og giv skål og majskorn cirka 2-3 minutter i mikroovnen for fuld effekt.
  4. Når du ikke hører flere “pop” tager du skålen ud. Krydr med salt.

SE OGSÅ: HVOR MANGE FEDENDE BIOGRAFTURE HAR DU PÅ ET ÅR?

 

Er popcorn bedre end chips ift. vægttab?

Når det kommer til at tabe sig og opnå et kalorieunderskud, giver det mening at vælge snacks, der er så lave i kalorier og så voluminøse som muligt.

To af de mest populære snackvalg er popcorn og chips, men hvordan påvirker de hver i sær vores kalorieindtag og hjælper os ift. vægttab?

Popcorn er lavet af tørrede majs, og når de varmes op, udvider de sig og danner den karakteristiske snack. Popcorn er kendt for at være en af ​​de sundeste snacks på markedet, da det er en kilde til fiber og antioxidanter.

En kop luftpopcorn uden tilsætningsstoffer indeholder normalt kun omkring 30 kalorier, hvilket gør det til en ideel snack til personer, der ønsker at opnå et kalorieunderskud. Og så fylder popcorn godt i maven og kan hjælpe med at reducere sultfornemmelse.

Chips er derimod lavet af kartofler, majs eller ris og tilsat olie og salt. Chips er normalt en meget kalorierig og tætpakket snack. En typisk portion chips på 50 gram indeholder typisk omkring 250 kalorier, hvilket er ti gange så meget som en tilsvarende portion popcorn.

Hvis du ønsker at spise chips, kan du overveje at vælge nogle af de sundere varianter, der er tilgængelige i supermarkederne. Vær dog OBS på markedsføringsfælder, der signalere øget “sundhed”, men uden at det har hold i virkeligheden.

SE OGSÅ: CHIPS OG POPCORNS KALORIEFORSKEL IFT. VÆGTTAB

Vend varerne 180 grader og tjek varedeklarationen oftere. 

 

FÅ STYR PÅ DIN POPCORNSNACKING

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her