SIG “NEJ” TIL FEDENDE JA TAK TILBUD OG “JA” TIL VÆGTTAB

SIG NEJ TIL FEDENDE JA TAK TILBUD OG JA TIL VÆGTTAB
SIG NEJ TIL FEDENDE JA TAK TILBUD OG JA TIL VÆGTTAB

KONSEKVENSEN AF JA TAK TILBUD

Drømmer du om vægttab, mens du nemt lader dig friste af forførende JA TAK TILBUD, så læs artiklen før din nabo!

Igen tager du dig selv i at sige: “Det er med at slå til, når jeg kan købe billigere ind”. Den indkøbsregel er da også fornuftig, så længe du køber reel mad, men sjældent fornuftigt hvis næste JA TAK TILBUD fx er myslibarer, slik, is, snacks osv.

Kreativ afdeling mellem dine øre keder sig ikke i dette sekund, for nu dukker der tanker op a la: “Denne gang kan jeg sagtens styre at købe en stor mængde fristelser med hjem”, og du overtaler dig selv til igen, at købe et stort fristende JA TAK TILBUD.

Løgnen i det, er lige så åbenlys som tissetrangen efter 3 store fadøl.

Hvorfor skulle det pludseligt være sandt, når det aldrig tidligere er lykkes for dig, og du må igen efter alt for kort tid erkende, at du “æder” det, du køber med hjem. For du er præcis, som mennesker er flest – tilbøjelige til at spise mere af det, der er tilgængeligt.

SE OGSÅ: NEMT SNACK- OG SLANKETRICK DER VIRKER TIL VÆGTTAB

 

TILGÆNGELIGHED ØGER SANDSYNLIGHED

Tag en alvorlig snak med din lyststyrede del af hjernen (kreativ afdeling). Fortæl den at prisen på JA TAK TILBUD ikke fortæller noget som helst om, hvilken “pris” det reelt koster dig i dårlig samvittighed og utilfredshed, når fristelserne igen er spist – alt for hurtigt.

Vær ærlig overfor dig selv, for det er kun dig selv du snyder.

Brug dine tidligere lignende erfaringer til at lære af, træffe bedre beslutninger ud fra og agerer efter, så du ikke begår samme “fejl” igen og igen, og forventer bedre resultater.

Adfærdsvidenskaben beviser klart og tydeligt, at sandsynligheden for “noget sker” øges betragteligt, når tilgængeligheden øges.

Sagt på godt jysk: “Vi spiser det, vi køber med hjem”.

SE OGSÅ: DINE INDKØBSVANER GØR DIG FED, OVERVÆGTIG OG USUND

 

FÅ STYR PÅ INDKØBVANERNE OG TAB DIG

I jagten på at lykkes med vægttab, kan vejen til succes være brolagt med fristelser og tilbud, der kan forstyrre selv de mest disciplinerede mennesker. Et af de ofte større bump på vejen er JA TAK TILBUD, der forfører dig til at købe “kaloriefælder” med hjem.

Få en håndfuld konkrete tips til at modstå fristelser i sidste afsnit.

Adfærdsforskningen har vist, at tilgængeligheden af ​​spiseligt har en direkte indvirkning på, hvor meget vi spiser af det. Derfor skal “kampen mod kiloene” langt oftere kæmpes ift. dit newsfeed på sociale medier, der er fuld af JA TAK TILBUD og dine øvrige indkøbsvaner.

Vores viljestyrke er begrænset, så sats aldrig (for meget) på den!

Få renset ud i dine sociale medier, så du ikke dagligt bombarderes med JA TAK TILBUD, for det vil spare dig for viljestyrke til at modstå købet i første omgang. Erkend overfor dig selv, at de fristende JA TAK TILBUD ikke giver dig et gladere, slanker og sundere liv.

Belønnende på meget kort bane, og saboterende på længere bane!

Sådan kan en ret god beskrivelse, for det vi kender som dårlige vaner, lyde. Vær vågen på meget af det, der føles rart, fristende og belønnende lige nu, for prisen, konsekvensen og de afledte negative effekter, vil ofte ramme dig lige om hjørnet.

SE OGSÅ: VANEÆNDRINGER ER GRATIS “MEDICIN” TIL VÆGTTAB

 

DIN FREMTID FORMES AF FORTIDEN

Det madmiljø, du skaber i dag støtter eller hæmmer dig om lidt, senere, i morgen osv. Jo mere let tilgængelige fristelser er, desto mere tilbøjelige er vi til at spise dem – selv hvis det går imod dit ønske om vægttab.

SE OGSÅ: SYNLIGHED I DIT MADMILJØ ØGER SANDSYNLIGHEDEN

Det handler om at sige “NEJ TAK” til flere kalorierige fristelser i dit madmiljø, og i stedet sige mere “JA TAK” til sundere valgmuligheder, der støtter dig i dit vægttabsforløb.

Overvej om det er på tide at sige: “PÆNT NEJ TAK” lidt oftere, og måske betale lidt mere for mindre portioner og mængder – for ad den vej, at hjælpe dig selv bedre ift. dine langsigtedemål, ønsker og livsdrømme.

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

FRA LIVSSNYDER TIL LIVSNYDER

Her er nogle strategier, der kan hjælpe dig med at gå fra at snyde dig selv (livssnyder), og i stedet blive en livsnyder, der nyder alt i livet i sunde mængder i tråd med dine mål i livet.

  1. Planlægning er nøglen: Lav en liste over sunde fødevarer, du har brug for, før du går i supermarkedet, og hold dig til den. Undgå at gå på indkøb, når du er sulten, da det kan øge tilbøjeligheden til at købe kalorierige snacks.
  2. Portionskontrol: Hvis du ikke kan modstå en bestemt fristelse, så begræns dig til en lille portion. Vær opmærksom på dine portioner og undgå at overspise.
  3. Sige NEJ: Vær fast i din beslutning om at afvise fristelser, der ikke passer ind i dit vægttabsmål. Husk, at et NEJ til kalorierige tilbud ofte er et JA TAK til øget sundhed, velvære og bedre vægtbalance.
  4. Beløn dig selv på en sund måde: Find sunde alternativer til at forkæle dig selv, når du når dine milepæle i dit vægttabsforløb. Dette kan fx være en afslappende gåtur, at læse en god bog, se en film, et spabad osv. Gerne kaloriefrie belønninger.
  5. Find støtte: Del dine mål med venner og familie, der kan støtte dig i din rejse mod et sundere liv. Det er lettere at modstå fristelser, når du har et solidt supportnetværk omkring dig. Meget få vil lykkes i et netværk af saboterende mennesker.

SE OGSÅ: FAMILIE, VENNER OG KOLLEGAER GØR DIG MÅSKE FEDERE

Hvis indlægget hjælper dig, så “JA TAK” del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DIN OMGANGSKREDS

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her