VANEÆNDRINGER ER GRATIS “MEDICIN” TIL VÆGTTAB

VANEÆNDRINGER ER GRATIS MEDICIN TIL VÆGTTAB
VANEÆNDRINGER ER GRATIS MEDICIN TIL VÆGTTAB

GRATIS “MEDICIN” TIL VÆGTTAB

Vaneændringer er gratis “medicin” til vægttab, hvis ikke du kan, vil eller ønsker at investere i dyr slankemedicin

Hvilke vaner spænder ben for din vægtbalance? Køber du store mængder slik med hjem, nyder du is hver aften eller spiser du for store/mange portioner mad? Årsagen findes i dine “dårlige” vaner, hvorfor vaneændringer er en slags gratis “medicin” til vægttab.

Ja, vægttabsmedicin er for tiden både hyped, trendy og moderne, men medicinen er ikke gratis, hvorfor mange ikke har mulighed for at få en hjælpende hånd ad den medicinske vej. Heldigvis findes der en “medicin” til vægttab, som ikke koster dig en krone.

Vaneændringer kan nemlig ses som en slags gratis “medicin” til vægttab, overvægt, fedme og diabetes. Ja, slankemedicin som Wegovy, Ozempic mf. giver mange mennesker verden over en hjælpende hånd, og har du økonomien til det, er det sandsynligvis fint.

Jeg skriver sandsynligvis fint, fordi evidensen på området pt. ser utroligt lovende  og sikker ud. Det har jeg skrevet meget mere om i artiklen, som du finder via linket herunder.

LÆS OGSÅ: VÆGTTABSMEDICIN: FORDELE, ULEMPER OG OVERVEJELSER

 

MERE OM GRATIS “MEDICIN” TIL VÆGTTAB

Vaneændringer i forbindelse med vægttab vil formentligt altid vil være en uundgåelig nøgle til succesfuldt vægttab – både med og uden slankemedicin. Og bare fordi vægttabsmedicin “gør det nemmere”, betyder ikke at vægttab er umuligt uden medicin.

Spørgsmålet er, om ikke et 100% vanecentreret vægttab i sidste ende er det sundeste. Ja, intet tyder på at slankemedicin er ufornuftigt og usikkert pt., men vi ved endnu ikke, hvad effekterne er 20-30-40 år ud i fremtiden.

Dit vægttab uden et slankemiddel i baghånden tager sandsynligvis længere tid, hvilket i sig selv i er motiverende, men til gengæld er vaneændringer gratis “medicin” til vægttab, og ret sikkert uden medicinske bivirkninger – også 20-30-40 år ud i fremtiden.

Det er da motiverende, ikke sandt?  

LÆS OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

 

VANEÆNDRINGER TIL VARIGT VÆGTTAB

“Det er ALTID i weekenden, jeg falder i”, har mange mennesker gennem de sidste 10 år fortalt mig i fortvivlede toner. Måske du kender weekend-fænomenet?

Årsagerne til at din vægtbalance er slået ud af kurs kan være mange, men nogle af de typisk årsager, som jeg er støt på utallige gange i årenes løb er følgende:

Du hygger for meget i weekenderne efter en hård uge. Måske presser du dig selv lidt for hårdt i hverdagene, hvorfor ubalancen slår ud i weekenderne. Måske din tilgang til spisning i hverdagene er alt for striks og uholdbar, hvorfor weekenden ryger ud af balance.

Du laver for mange indkøb af slik, is, fristelsesfyldte “JA TAK” tilbud mm. Du har derfor opsat umulige betingelser for dig selv ift. at lykkes. Dine omgivelser er minefelter, der igen og igen spænder ben for din vægtbalance – i hverdage og weekender.

Du fastholder ubalancer i ugens løb fx arbejdsstress. Ketchupeffekten rammer sidst på ugen, og leder til fx pendulspisning, overspisning, udbrændthed, depression mm.

Du rammes igen og igen af “WHAT THE HELL”-effekten. Tendensen hvor du går ALL-IN, når du har spist lidt forkert eller lidt for meget, fordi dagen jo alligevel er ødelagt.

SE OGSÅ: “WHAT-THE-HELL-EFFEKTEN” SMADRER DINE RESULTATER

 

GØR DINE “DÅRLIGE” VANER SYNLIGE

Du har formentligt nogle gode bud på dine “dårligste” vaner, men helt sikkert også nogle blinde vinkler, hvor dine “dårlige” vaner og vægtmæssige benspændere overses. Derfor er det en god ide, at du i første omgang tilstræber at gøre dine “dårlige” vaner synlige.

Det kan gøres ad flere veje, men jeg vil fremhæve to metoder, der er særligt effektive. Den første finder du en komplet beskrivelse af i artiklen via linket her.

LÆS MERE HER: SYNLIGGØR SPISEVANERNE OG OPNÅ HOLDBART VÆGTTAB

Den næste metode minder om den, men varierer sig ved at gøre dig til filmproducer i dit eget liv på det mentale plan. Du skal nemlig forestille dig, at dit liv er dokumenteret på film og nu vises for en fyldt biograf.

Hvad vil beskuerne se af “dårlige” vaner og vægtmæssige benspænder?

Luk evt. øjnene, lad filmen fra den sidste uges tid rulle henover nethinden. Spot alt du gør, vælger, foretager dig, spiser, drikker, snupper i farten, køber ind, har med i tasken osv. Få øje på din værste benspænder og “dårligste” vaner ift. vægtbalance.

Start med de største benspændere først. Jeg har lavet flere guides, videoer og artikler, om hvordan du trin-for-trin slipper af med “dårlige” vaner og skaber gode. Du kan starte med de følgende videoer nedenfor.

SE HER: SÅDAN BRYDER DU “DÅRLIGE” OG SKABER “GODE” VANER

SE HER: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

SÆT FOKUS PÅ HOLBARE LØSNINGER

Vaneændringer er ultimativ “medicin” til vægttab. De er gratis, holdbare og tilgængelig for alle. Ved at fokusere på at skabe sundere vaner og ændre din livsstil kan du opnå varigt vægttab og forbedre din sundhed på en måde, der er både effektiv og vedvarende.

Vi er vanedyr, og vi følger (skræmmende meget) mange af de samme mønstrer og falder i de samme fælder igen og igen. Nogle eksperter mener, at vanerne har overtaget i 80-90% af vores vågne tid.

SE OGSÅ: SPISEVANER TIL AT OPNÅ MADRO OG NATURLIGT VÆGTTAB

Derfor er et godt samarbejde med vanerne en nødvendighed for at forme vores krop, liv og hverdag på en måde, der i højere grad matcher vores ønsker, drømme og mål.

Slip fri af din skyld, skam og selvkritik. Begynd at optimere ét skridt ad gangen. Tag styringen over dine indkøbsvaner, optimer dit madmiljø ved at tage mere situationskontrol over dine omgivelser, fremfor at satse på selvkontrol.

Køb mindre (fristende) end du plejer, og nyd det meget mere!

SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her