SLANKEKURENES (OFTE STORE) NEGATIVE KONSEKVENSER

SLANKEKURENES KONSEKVENSER

Hver uge dukker der nye quick-fixes, slankekure og “mirakel produkter” op, men du gør sandsynligvis klogest i at droppe den slags

Nutidens samfund har forvænnet os til at forvente, at vi kan få hurtige resultater. Men selvom vi kan få hurtige resultater på nogle områder i vores liv, så fungerer det ikke hele vejen rundt.

Her kan bl.a. nævnes vægttab, muskelopbygning og livsstilsændringer, men det kan være svært at forstå, når mange andre ting i samfundet kan quick-fixes fx:

  • Er du sulten, kan du bestille mad via en app, og spise indenfor 30 minutter.
  • Vil du have en ny frakke, bestiller du den online, og nyder dens varme samme uge.
  • Går opvaskemaskinen i stykker, booker du et service-fix – ofte samme dag.

I vores samfund efterspørges der hele tiden mere, og det hele skal leveres hurtigere end hidtil. Derfor er det slet ikke så mærkeligt, at vi også forventer hurtige resultater, der hvor hurtige resultater ikke (endnu) kan leveres og quick-fixes.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

 

Slankeindustrien tjener milliarder på dine fiaskoer

Mange kreative producenter i slankeindustrien ved, at de fleste fristes og forføres af hurtige resultater, og det kan der tjenes mange penge på. Mange lover dig hurtige resultater på vægten og en drømmekrop på kort tid, men…

Langt de fleste “hurtige” tilgange til vægttab, giver før eller siden bagslag. Ja, det er helt sikkert fantastisk motiverende med et hurtigt vægttab (som nogle tilgange giver), men lige så forfærdeligt demotiverende er det, når du tager det hele på igen kort efter!

Hver gang dit quick-fix, slankeprodukt, kosttilskud, stødførende fedtforbrændingsdims, din strikse kalorieberegnede kostplan, træningsplan eller lignende giver dig endnu en fiasko, så er du sandsynligvis snart købsparat til den næste quick-fix osv.

Sløjfen er sluttet, og slankeindustrien kan tjene milliarder på dine fiaskoer, for så bliver du kunden til deres næste produkt. Holdbare resultater på vægten og ift. din sundhed skabes ikke af kortsigtede løsninger, men af holdbare og langsigtede løsninger.

Jeg håber, dagens video og artiklen vil gøre dig mere kritisk overfor kvikfixes, slankekure og “mirakel produkter” fremover.

SE OGSÅ: GØR DIT VÆGTTAB (LIDT) NEMMERE, BEGYND PÅ DET HER

 

Slankekurenes negative konsekvenser

Jeg har gennem de sidste 10 år arbejdet med mange skønne mennesker, der har berettet om mange af slankekurenes negative konsekvenser. Nogle af slankekurenes negative konsekvenser for din krop og dit helbred er her:

Tab af muskelmasse: Diæter, der involverer en drastisk kaloriereduktion, kan føre til tab af muskelmasse, ikke kun fedt. Dette kan bremse dit stofskifte og gøre det sværere at opretholde dit vægttab på lang sigt. Vægttabet skal ikke komme fra muskelmasse.

De fleste snakker om vægttab, selvom det er fedttab de reelt ønsker.

Mangel på næringsstoffer: Hvis du følger en diæt, der eliminerer store fødevaregrupper, kan du gå glip af vigtige næringsstoffer, som din krop har brug for. Dette kan føre til mangelsygdomme og andre helbredsproblemer.

Tab af energi: Ekstrem slankekure, sulte- og suppekure kan få dig til at føle dig træg og træt, hvilket kan hæmme din evne til aktivitet og motion. Her ud over kan drastiske kalorieunderskud og sult gøre dig kortluntet og ubehageligt i dine relationer.

Nedsat immunsystem: Når din krop ikke får nok næringsstoffer, kan dit immunforsvar blive svækket. Dette kan gøre dig mere modtagelig for sygdomme og infektioner.

Følelsesmæssige problemer: En diæt kan føre til følelsesmæssige problemer som angst, depression og spiseforstyrrelser. Det kan også føre til et usundt og stressende forhold til mad, hvilket kan være yderst kontraproduktivt, hvis du også spiser på svære følelser.

SE OGSÅ: SPISER DU, NÅR DU ER RASTLØS, TRIST ELLER KEDER DIG?

Sunde og varige livsstilsændringer og et holdbart vægttab opnås ikke gennem kortsigtede slankekure, quick-fixes og “mirakel produkter”. Det kræver et målrettet arbejde med dine mad-, motions- og livsstilsvaner, samt en sund mental tilgang til mad og krop.

Vær tålmodig, og vælg en sund, selvkærlig og ikke mindst holdbar slankestrategi, når du vil arbejde seriøst med din vægt, vaner og livsstil. 

 

FÅ STYR PÅ VÆGTEN – ÉN GANG FOR ALLE

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her