SLIK GØR DIG IKKE FED, DET GØR MÆNGDEN, DU SPISER

SLIK GØR DIG IKKE FED, DET GØR MÆNGDEN, DU SPISER
SLIK GØR DIG IKKE FED, DET GØR MÆNGDEN, DU SPISER

NEJ, SLIK FEDER IKKE I SIG SELV

Ønsker du vægttab og elsker slik, så er der gode nyheder til dig på vægttabsrejsen, for du kan tabe dig, mens du spiser slik

Ja, det er muligt at tabe sig, mens vi stadigvæk nyder slik. Vægttab og kærlighed til slik virker som to modsatrettede ting. Men hvad nu hvis jeg fortalte dig, at det faktisk er muligt at tabe sig, mens du stadig nyder dine yndlingsslik?

Ja, du læste rigtigt! Der er gode nyheder til dig på din vægttabsrejse.

Mange fejler på vægttabsrejsen, fordi deres slankestrategi og vægttabsmindset gøres alt for sort/hvid. De forbyder alt for meget af alt det, de nyder, elsker og holder af i livet, fordi de tror det er, hvad der skal til for at lykkes med vægttabet.

Nåh, den “slankefælde” er du også faldet i – flere gange tilmed…

SE OGSÅ: VANEÆNDRINGER ER GRATIS “MEDICIN” TIL VÆGTTAB

 

SUNDE MÆNGDER OG PORTIONSKONTROL

Det handler om at forstå begrebet kaloriebalance. For at tabe sig skal du forbrænde flere kalorier, end du indtager. Det betyder, at du stadig kan nyde slik, så længe du fastholder et overordnet kalorieunderskud.

Når det er sagt, vil mange sort/hvid tænkende mennesker være tilbøjelige til at gå helt i den anden grøft og skævvride fordelingen mellem reel mad og fristelser, junk mm. Derfor vil jeg understrege, at det giver mening at spise “sund” størstedelen af tiden.

Fokuser fx på 80% sundere madvalg og 20% mindre sunde madvalg.

SE OGSÅ: SLANKETIPS » OPNÅ VÆGTTAB MED BEDRE SPISEVANER

Fastholder du en fornuftig fordeling mellem reel mad og fristelser som slik, snack og junk, mens du opretholder et kalorieunderskud, så vil du tabe dig. Og ikke nok med garanti for vægttab – du vil også tabe dig uden afsavn, fordi du tillader dig selv at nyde.

SE OGSÅ: SPISEVANER TIL AT OPNÅ MADRO OG NATURLIGT VÆGTTAB

 

OPLEV ET VÆGTTAB UDEN AFSAVN

  1. Portionskontrol er nøglen: Vær opmærksom på dine portioner. Køb og/eller forbered, som et bevidst valg, kun en lille mængde af dit yndlingsslik, gem resten meget godt væk og vær opmærksom på at nyde dit slik helt vildt langsomt.
  2. Balance i kosten: Sørg naturligvis for primært at spise en afbalanceret kost, der inkluderer velsammensat reel mad og sunde fødevarer. Her kan nævnet frugt, fuldkorn, grøntsager, magert protein osv. De to sidstnævnte giver mest mæthed pr. kalorie.
  3. Øv din bevidsthed ifm. spisning: Vær opmærksom på, hvad og hvor meget du spiser. Undgå at spise slik, snacks, junkfood osv., mens du er distraheret af tv eller computer. Ved at være opmærksom på dine spisevaner kan du bedre styre dit kalorieindtag.
  4. Fysisk aktivitet: Øg din fysiske aktivitet for at forbrænde lidt ekstra kalorier, så du gør det nemmere at finde plads til nydelse af fristelser i sunde mængder. Dette kan omfatte alt fra at gå ture, cykle, styrketræne, motion i idrætsklubben til ekstra havearbejde.
  5. Vælg sundere slikalternativer: Mens det er helt acceptabelt at nyde dine yndlingsslik, kan du også overveje at vælge sundere slikalternativer, såsom mørk chokolade eller frugtbaserede slik, der har færre kalorier og mere næringsværdi.

SE OGSÅ: SUNDE MÆNGDER – DIN BEDSTE VEN PÅ VÆGTTABSREJSEN

SE OGSÅ: DROP RØVERHISTORIERNE OG RE-DESIGN DIT MADMILJØ

 

ER SLIKSPANDEN FAST INVENTAR HOS DIG?

Adfærdsforskningen har vist, at en stor udløsende faktor for, om vi spiser slik (og andre fristelser), og hvor meget vi spiser af det, er vores omgivelsers design. Derfor er det netop en af de mest afgørende værktøjer at få styr på ifm. din vægttabsrejse.

Du skal hjælpe dig selv så godt du kan, ved at designe optimale omgivelser for at lykkes. Sats ikke på din viljestyrke, slid generelt så lidt på den som muligt, ved at designe gode omgivelser, der støtter dig i at træffe bedre valg og hjælper dig i vægttabsforløbet.

Hvad end slikket frister hjemme hos dig, på kontoret eller i bilen, kan det hurtigt blive til mange stykker slik i løbet af dagen. Jo større beholder, pose eller fad af fristelser, du fristes med, des større er sandsynligheden for, at du spiser mere end du oprindeligt ville.

Tag situationskontrol, fremfor at satse på selvkontrol – for det hjælper dig 1000 gange bedre, når du kører på autopilot. Flyt, gem eller giv fristelserne væk, hvis det er blevet for nemt at gufle løs, og det saboterer dine vægtmæssige ønsker.

SE OGSÅ: TAG SITUATIONSKONTROL OG UNDGÅ FLERE FIASKOER

 

GØR NOGET NU, ELLERS ER DU PÅ SPANDEN

Pointen er, at 4 vingummier i løbet af en dag ikke spænder ben for vægten eller dit ønske om vægttab. Men alle der har haft en slik- eller bolsjespand stående på kontoret ved, at det ofte kræver en stor mængde viljestyrke at begrænse sig.

Når slikspanden er tilgængelig, og vi fx har travlt “på autopilot” med arbejde, så kan vi meget nemt ende med at spise en hel del mere slik – mest fordi slikket er tilgængeligt. Hjælp derfor din autopilot til at lykkes bedre.

Forskning på området estimerer, at “autopiloten” styrer mere end 80% af tiden.

Du kan sagtens spise nogle stykker slik hver dag resten af livet, og stadig holde en sund vægtbalance og tilmed opnå vægttab. Hvorvidt “noget” spiseligt er sundt eller usundt handler om mængden og konteksten, hvor i du indtager det spiselige.

Fokuserer mere på at kontrollere dit totale kalorieindtag, mens du inkluderer de fødevarer og fristelser, du elsker, i sunde mængder.

Slip fri af din sort/hvid tænkning og design en holdbar slankestrategi, der gør det nemmere at lykkes og fastholde vægttabet – én gang for alle. Ellers ender du bare igen det samme sted, eller et værre sted, end der hvor du startede vægttabsrejsen.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

INTET SPISELIGT BEHØVER VÆRE FORBUDT

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her