Små tunbøffer med citron, friske asparges og sprød broccolisalat

Små tunbøffer med citron, friske asparges og sprød broccolisalat
Små tunbøffer med citron, friske asparges og sprød broccolisalat

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Guf for ganen…

Dåsetun behøver ikke være kedeligt. Du kan faktisk anvende den langtidsholdbare dåsetun til meget andet end en klassisk tunmousse. Jeg er ret sikker på, at når du har prøvet denne opskrift, så vil du altid sørge for at have dåsetun på lager.

Tip! Tunbøfferne er særdeles mættende, grundet deres store proteinindhold, hvilket gør dem ideelle til at stille selv den mest rumlende sult i hverdagen.

Tip! Du kan med fordel kaste dig ud i en omgang foodprepping, og lave en dobbelt portion af de lækre tunbøffer, for de egner sig godt til både madpakken, fryseren og til køleskabet.

Så kan du på fornuftig vis dulme den lille sult, hvis den melder sig i løbet af dagen, i stedet for at falde i fristende kalorierige snacks, kager og søde sager. Når vi gør det nemmere at træffe sundere madvalg, hjælper vi os selv hen i mod succes, fremfor det modsatte.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Små tunbøffer med citron, friske asparges og sprød broccolisalat
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Tunbøfferne
  • 4 dåser tun i vand (ca. 150 gram tun drænet for vand pr. dåse)
  • 3 æg
  • 5 spsk flødeost af valgfri variant (kan udskifte med mayonnaise for Paleo)
  • 5 tsk Pofiber eller Husk (Alternativt havregryn - ikke LCHF)
  • 1 lille løg
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber
  • 1 spsk citronsaft + citronskiver til serveringen
  • 1 klat smør til stegning
Sprød broccolisalat og de grønne asparges
  • 300 gram broccolibuketter
  • 200 gram frisk spinat
  • 1 lille gulerod
  • 1 håndfuld små tomater
  • 1 spsk peanuts til topping
  • 500 gram grønne asparges
Tilberedning
Sådan laver du tunbøfferne
  1. Skræl løget, og giv det sammen med resten af ingredienserne til tunbøfferne en tur i foodprocessoren.
  2. Lad tunfarsen hvile i 3-5 minutter. Det gør tunfarsen mere fast i det.
  3. Grib to store pander, og lad et par smørklatter smelte ved middel varme.
  4. Form tunbøfferne i en passende størrelse med ske, og steg tunbøfferne i smørret på panderne. Undgå helst at lave tunbøfferne for tykke og for store, da det vil gøre dem vanskelige at vende.
  5. Steg tunbøfferne i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne.
Sådan laver du broccolisalaten og de grønne asparges
  1. Hæld 1 centimeter vand i bunden af en stor gryde, og bring vandet i kog.
  2. Knæk bunden af de grønne asparges. Læg broccoli og apsparges i gryden og damp-kog begge dele i 3-4 minutter.
  3. Pak de grønne asparges ind i stanniol, og afkøl broccolibuketterne under rindende koldt vand.
  4. Skræl og strimmel guleroden, snit tomaterne og skyl den friske spinat.
  5. Bland broccoli, spinatblade, tomater og gulerodsstrimler på et serveringsfad, og top af med peanuts.
  6. Server tunbøfferne med citronskiver, sprød broccolisalat og lune grønne asparges.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

4 KOMMENTARER

  1. Tak i lige måde
    Jeg ville nok vælge noget andet – stanniol er i den grad ikke miljøvenligt

    Men tunbøfferne skal prøves – jeg køber jo tun hjem 24 dåser ad gangen fra Skagenfood, så det er en lagervare her Godt nok i olie, men de må jo bare dryppe lidt af…

Please enter your comment!
Please enter your name here