Hvad siger du til smørstegt flanksteak?
Prøv min mundvandsprovokerende opskrift på smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager » Perfekt gæstemad!
Jep, jeg elsker flanksteak. Jeg har formentligt en eller to flanksteaks liggende i min fryser i netop dette øjeblik. Når jeg finder “knald-tilbud” på kød og andre skønne fødevarer, så investerer jeg typisk i at fylde min fryser og mit basislager godt op.
Hvad vil mit fremtidige “jeg” være glad for, at jeg gjorde i denne situation? Det spørgsmål, kan du med fordel stille dig selv i situationer, hvor du fornemmer tvivl.
I forbindelse med storkøb på tilbud (af madvarer der støtter os i vores mål), så tænker du måske umiddelbart: “Nej, det er også mange penge at bruge”. Men dit “fremtidige” jeg sparer sandsynligvis mange penge, fordi du køber stor ind på tilbud.
LÆS OGSÅ: SÅDAN SPÆNDER “DÅRLIGE” STORKØB BEN FOR DIG I LIVET
Hvis du har mulighed for at gøre brug af den samme strategi, vil jeg anbefale dig at gøre det samme – selvom det virker dyrt i situationen, sparer du over tid.
Elsker du grillet kød? » Så får du min flanksteak grillguide her: Fyr op i din gas- eller kulgrill, og når grillen er rygende varm, griller du flanksteaken i 6-7 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med dine favoritkrydderier.
Herefter følger du blot opskriften videre fra punkt 3 for flanksteak nedenfor.
Sådan skærer du en flanksteak udskæring korrekt ud
Tag en dyb indånding, så IKKE du skærer din flanksteak ud forkert dvs. langs kødfibrene. Skær ALTID dine kødstykker ud på tværs af kødfibrene, så du selv og dine gæster får den bedste mad-, tygge- og spiseoplevelse ud af dine kødudskæringer.
PRØV OGSÅ: Lækker blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs og asparges
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 - 1000 gram flanksteak
- 10 gram smør
- 500 - 600 gram blomkålsbuketter
- 75 gram pikant-flødeost eller anden variant
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1-2 tsk salt
- + evt. andre favoritkrydderier
- 300 gram snittede broccolibuketter
- 3 klumper spinatblade(optøet fra frost) / 2 håndfulde friske spinatblade
- 1 snittet gult peberfrugt
- 1 snittet rød peberfrugt
- 1 fintsnittet løg
- Fyld en stor gryde med 1,5 - 2 liter vand, og bring vandet i kog.
- Mens vandet bringes i kog, skylles og snittes blomkålen i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere koges blomkålen mør.
- Tilføje blomkålsstykkerne til det kogende vand i gryden, og lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter.
- Hæld herefter vandet fra gryden, og tilføj herefter flødeosten til gryden.
- Pisk så grydens indhold sammen til en luftig blomkålsmos med en el-pisker.
- Lad blomkålsmosen simre en smule under kyndig omrøring ved middel varme. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
- Lad smøret smelte på en stor pande ved høj varme.
- Når panden er godt varmet op, steges flanksteaken i cirka 6 minutter på hver side. Undervejs i stegningen krydres flanksteaken med salt og peber, samt evt. andre spændende krydderier.
- Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken hvile i 5-10 minutter inden udskæring (OBS. Skær altid kødstykker ud på tværs af fibrene).
- Tilføj alle grøntsagerne til den varme pande, hvor resten af smøret fra stegningen af flanksteaken ligger tilbage.
- Sauter grøntsagerne i 5 minutter, hvor du jævnligt ryster og vender rundt i grøntsagerne.
- Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]