
Uhm… Smørstegt flanksteak
Prøv denne mundvandsprovokerende opskrift på smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager…
Jep, jeg elsker flanksteak, og jeg har formentligt en eller to flanksteaks liggende i min fryser i dette øjeblik. Når jeg finder knald-tilbud på kød og andre skønne fødevarer, så flår jeg gerne ekstra gryn frem, og investerer i at have mit basislager fyldt godt op.
Hvis du har mulighed for at gøre brug af den samme strategi, vil jeg anbefale dig at gøre det samme. Det kan virke dyrt i situationen, men du får besparelsen tilbage over tid.
Elsker du også grillet kød? Her er min flanksteak grillguide…
Tip! Fyr op i din gas- eller kulgrill, og når grillen er rygende varm, griller du flanksteaken i 6-7 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med dine favoritkrydderier.
» Følg så punkt 3 i nedenstående beskrivelse under flanksteak-tilberedningen.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800 - 1000 gram flanksteak
- 25 gram smør
- Cremet blomkålsmos
- 500 - 600 gram blomkålsbuketter
- 75 gram pikant-flødeost eller anden variant
- Friskkværnet sort peber
- Salt
- + evt. andre favoritkrydderier
- 300 gram snittede broccolibuketter
- 3 klumper spinatblade(optøet fra frost) / 2 håndfulde friske spinatblade
- 1 snittet gult peberfrugt
- 1 snittet rød peberfrugt
- 1 fintsnittet løg
- Fyld en stor gryde med 1,5 - 2 liter vand, og bring vandet i kog.
- Mens vandet bringes i kog, skylles og snittes blomkålen i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere koges blomkålen mør.
- Tilføje blomkålsstykkerne til det kogende vand i gryden, og lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter.
- Hæld herefter vandet fra gryden, og tilføj herefter flødeosten til gryden.
- Pisk så grydens indhold sammen til en luftig blomkålsmos med en el-pisker.
- Lad blomkålsmosen simre en smule under kyndig omrøring ved middel varme. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
- Lad smøret smelte på en stor pande ved høj varme.
- Når panden er godt varmet op, steges flanksteaken i cirka 6 minutter på hver side. Undervejs i stegningen krydres flanksteaken med salt og peber, samt evt. andre spændende krydderier.
- Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken hvile i 5-10 minutter inden udskæring (OBS. Skær altid kødstykker ud på tværs af fibrene).
- Tilføj alle grøntsagerne til den varme pande, hvor resten af smøret fra stegningen af flanksteaken ligger tilbage.
- Sauter grøntsagerne i 5 minutter, hvor du jævnligt ryster og vender rundt i grøntsagerne.
- Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –