Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager

Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager
Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager

Hvad siger du til smørstegt flanksteak?

Prøv den mundvandsprovokerende opskrift på smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager » Perfekt gæstemad!

Jep, jeg elsker flanksteak. Jeg har formentligt en eller to flanksteaks liggende i min fryser i netop dette øjeblik. Når jeg finder “knald-tilbud” på kød og andre skønne fødevarer, så investerer jeg typisk i at fylde min fryser og mit basislager godt op.

Hvad vil mit fremtidige “jeg” være glad for, at jeg gjorde i denne situation? Det spørgsmål, kan du med fordel stille dig selv i situationer, hvor du fornemmer tvivl.

I forbindelse med storkøb på tilbud (af madvarer der støtter os i vores mål), så tænker du måske umiddelbart: “Nej, det er også mange penge at bruge”. Men dit “fremtidige” jeg sparer sandsynligvis mange penge, fordi du køber stor ind på tilbud.

LÆS OGSÅ: SÅDAN SPÆNDER “DÅRLIGE” STORKØB BEN FOR DIG I LIVET

Hvis du har mulighed for at gøre brug af den samme strategi, vil jeg anbefale dig at gøre det samme – selvom det virker dyrt i situationen, sparer du over tid.

Elsker du grillet kød? » Så får du min flanksteak grillguide her: Fyr op i din gas- eller kulgrill, og når grillen er rygende varm, griller du flanksteaken i 6-7 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med dine favoritkrydderier.

Herefter følger du blot opskriften videre fra punkt 3 for flanksteak nedenfor.

Sådan skærer du en flanksteak udskæring korrekt ud

Tag en dyb indånding, så IKKE du skærer din flanksteak ud forkert dvs. langs kødfibrene. Skær ALTID dine kødstykker ud på tværs af kødfibrene, så du selv og dine gæster får den bedste mad-, tygge- og spiseoplevelse ud af dine kødudskæringer.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og dampede grøntsager
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
EasyRecipe
Ingredienser:
  • 800 - 1000 gram flanksteak
  • 10 gram smør
Ingredienser til cremet blomkålsmos
  • 500 - 600 gram blomkålsbuketter
  • 75 gram pikant-flødeost eller anden variant
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1-2 tsk salt
  • + evt. andre favoritkrydderier
Ingredienser til de dampede grøntsager (kan erstattes med frostgrønt)
  • 300 gram snittede broccolibuketter
  • 3 klumper spinatblade(optøet fra frost) / 2 håndfulde friske spinatblade
  • 1 snittet gult peberfrugt
  • 1 snittet rød peberfrugt
  • 1 fintsnittet løg
Sådan gør du:
Sådan laver du cremet blomkålsmos
  1. Fyld en stor gryde med 1,5 - 2 liter vand, og bring vandet i kog.
  2. Mens vandet bringes i kog, skylles og snittes blomkålen i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere koges blomkålen mør.
  3. Tilføje blomkålsstykkerne til det kogende vand i gryden, og lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter.
  4. Hæld herefter vandet fra gryden, og tilføj herefter flødeosten til gryden.
  5. Pisk så grydens indhold sammen til en luftig blomkålsmos med en el-pisker.
  6. Lad blomkålsmosen simre en smule under kyndig omrøring ved middel varme. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
Sådan smørsteges flanksteaken
  1. Lad smøret smelte på en stor pande ved høj varme.
  2. Når panden er godt varmet op, steges flanksteaken i cirka 6 minutter på hver side. Undervejs i stegningen krydres flanksteaken med salt og peber, samt evt. andre spændende krydderier.
  3. Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken hvile i 5-10 minutter inden udskæring (OBS. Skær altid kødstykker ud på tværs af fibrene).
Sådan laver du de sauterede grøntsager
  1. Tilføj alle grøntsagerne til den varme pande, hvor resten af smøret fra stegningen af flanksteaken ligger tilbage.
  2. Sauter grøntsagerne i 5 minutter, hvor du jævnligt ryster og vender rundt i grøntsagerne.
  3. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here