Fristes du af saftige frikadeller?
Prøv min nemme opskrift på saftige små frikadeller med sprød salat af grønkål, tomat, peberfrugt og oliven » Sund frikadelleopskrift
Jeg vil ikke udfordre din mors frikadelleopskrift – det tør jeg slet ikke!
Men er din mor ikke i nærheden til at give dig mad, og trænger du til en omgang super saftige frikadeller, så prøv min nemme, lækre og saftige frikadelleopskrift nu!
Jeg elsker en god frikadelle, og vil her i skrivende stund faktisk lige holde en kort pause for at tjekke fryseren for kalv- og flæskefars, så menuen i dag kan blive frikadeller i dag.
Giv mig 2 minutter, så er jeg tilbage… tjekker lige fryseren…
Nope, desværre ingen frikadellefars i fryseren, men nu står det på indkøbslisten.
I dag (i skrivende stund) kaster jeg mig i stedet ud i rosastegt andebryst med noget grønt – med inspiration i en af følgende opskrifter:
- Rosastegt andebryst med havsalt og sesam-sauterede bønner
- Rosastegt andebryst med sprød blandet salat og tomat-paprika dressing
- Smørstegt andebryst med squash i grønkålspesto og sprød rødkålssalat
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1000 gram hakket kalv- og svinekød
- 2 æg
- 1 løg
- 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 20 gram smør til stegning (kan undlades ved slip-let-pande)
- 300 gram snittet grønkål
- 1 stor snackpeber
- 1 glas grønne eller sorte oliven
- 250 gram små tomater
- 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt eller skyr for færre kalorier)
- 1 dusk frisk eller 1 tsk tørret basilikum, dild eller anden krydderurt
- 2 spsk citronsaft
- Salt
- Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
- Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave dressing og salaten.
- Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steges i en omgang), og lad smørret smelte.
- Mens smørret smelter, formes frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
- Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
- Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (dette trick giver dig verdens mest saftige frikadeller - prøv det).
- Skyl grønkålen, peberfrugten og tomaterne og snit så peberfrugten i skiver og del tomaterne i halve.
- Bland den snittede grønkål med skiver af peberfrugt, halve tomater og oliven.
- Anret salaten på tallerkener, og tilføj en god spiseskefuld dressing og et passende antal frikadeller.
- Skyl og snit den friske krydderurt.
- Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
tip til sprøde frikadeller… 🙂
fyld ikke hele panden op med frikadeller…
smørret skal nemlig have lov til at “syde ” op
af frikadellerne
Præcis – Godt tip 🙂
For mange frikadeller på samme pande, får dem til at koge fremfor at stege 😉
Så fik vi prøvet den her opskrift, dog måtte grønkålen vige pladsen og blev istedet til Kina kål, men det smagte skønt skønt. Dine opskrifter er lækre og nemme og gå til. Tak for dig
Wauw, hvor er jeg glad for at læse din skønne kommentar og rosende ord – tusinde tak 😀
Fantastisk weekend jeres vej…