Smørstegte frikadeller med grønkål, tomat, peberfrugt, oliven og dressing

Smørstegte frikadeller med grønkål, tomat, peberfrugt, oliven og dressing
Smørstegte frikadeller med grønkål, tomat, peberfrugt, oliven og dressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Nemme og super saftige…

Jeg vil ikke udfordre din mors frikadelleopskrift – det tør jeg slet ikke 😉 …men er din mor ikke i nærheden til at made dig, og trænger du til en omgang super saftige frikadeller, så snup denne nemme, lækre og saftige frikadelleopskrift her og nu!

Jeg elsker en god frikadelle, og vil her i skrivende stund faktisk lige holde en kort pause for at tjekke fryseren for kalv- og flæskefars, så menuen i dag kan blive frikadeller.

Giv mig 2 minutter, så er jeg tilbage… tjekker lige fryseren…

Nope, desværre ingen frikadellefars i fryseren – øv! Er straks noteret på indkøbslisten.

I dag (i skrivende stund) kaster jeg mig i stedet ud i rosastegt andebryst med noget grønt – med inspiration i en af følgende opskrifter:

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med grønkål, tomat, peberfrugt, oliven og dressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Frikadellerne
  • 1000 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 2 terninger oksebouillon opløst i 0,1 dl kogende vand (ja, meget lidt vand)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 20 gram smør til stegning (kan undlades ved slip-let-pande)
Grønkålssalaten
  • 300 gram snittet grønkål
  • 1 stor snackpeber
  • 1 glas grønne eller sorte oliven
  • 250 gram små tomater
Hjemmerørt urtedressing (hvis ikke du køber en færdiglavet) (OBS: Undlades ved Paleo)
  • 1 dl creme fraiche (kan udskiftes med en let yoghurt eller skyr for færre kalorier)
  • 1 dusk frisk eller 1 tsk tørret basilikum, dild eller anden krydderurt
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan laver du frikadellerne
  1. Bland hakket kalv- og svinekød med æg, fintsnittet løg, bouillon, salt og peber.
  2. Rør frikadellefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en grydeske. Lad frikadellefarsen trække 5 minutter. Ventetiden kan bruges på at lave dressing og salaten.
  3. Giv en eller to pander høj varme(så alle frikadellerne kan steget i en omgang), og lad smørret smelte.
  4. Mens smørret smelter, formes frikadellerne med en spiseske, og lægges ned i det varme smør på panden.
  5. Steg frikadellerne ved høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side.
  6. Tag frikadellerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering (dette trick giver dig verdens mest saftige frikadeller - prøv det).
Sådan laver du det grønne tilbehør
  1. Skyl grønkålen, peberfrugten og tomaterne og snit så peberfrugten i skiver og del tomaterne i halve.
  2. Bland den snittede grønkål med skiver af peberfrugt, halve tomater og oliven.
  3. Anret salaten på tallerkener, og tilføj en god spiseskefuld dressing og et passende antal frikadeller.
Sådan laver du en lækker hjemmerørt urtedressingen
  1. Skyl og snit den friske krydderurt.
  2. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag til med salt.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

2 KOMMENTARER

  1. tip til sprøde frikadeller… 🙂
    fyld ikke hele panden op med frikadeller…
    smørret skal nemlig have lov til at “syde ” op
    af frikadellerne

Please enter your comment!
Please enter your name here