Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta

Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta

4 Personer

Hands-on:  20min – Total tid:  30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Lækkert og mættende… 

Lad det være sagt – Jeg er vildt med en sprød, gylden og smagfuld stegeskorpe!

Det er præcis den lækre stegeskorpe, som frikadellerne og blomkålsröstiene får, når kærligheden fra varmt smør forkæler herlighedernes overflade… Mums 😛

Tip! Smør er energitæt og indeholder en hel del kalorier, så mængden er væsentlig, hvis du fx ønsker kalorieunderskud med vægttab for øje. Men læs lige med her…

Skal vi så ikke hellere helt undgår smør?

Valget er naturligvis dit, men der findes som sådan ingen fødevarer vi skal udelukke, da kalorieunderskud og vægttab handler mere om mængden af de enkelte fødevare.

Det er snarere mere effektivt og lagttidsholdbart, at vi øver os i, at nyde det vi elsker i modererede mængder i stedet for at udelukke det. Hånden på hjertet, hvor længe tror du selv forbudt-tankerne holder? 1 uge, 1 måned, 1 år, resten af livet, nej vel?  

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Frikadeller
  • 800 gram hakket svine- og kalvefars (ikke er ren svinefars)
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • Friskkværnet sort peber
  • 2 svine boillonterninger opløst i 3-4 spsk kogende vand
  • 10 gram smør til stegning
Blomkålsrösti
  • 1 blomkål
  • 1 stort dusk frisk persille
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 10 gram smør til stegning
Bønne-tomatsalat med feta og løgringe
  • 400 gram frosne haricots verts bønner
  • 3 stk store tomater
  • 200 gram puckost / fetaost / ostetern
  • 1 løg
Tilberedning
Sådan laves frikadellerne
  1. Skræl og snit løget fint - specielt, hvis mindre børn ikke skal finde løgstykkerne 🙂
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, friskkværnet sort peber og bouillonen.
  3. Når farsen er rørt godt igennem, så lad den hvile i køleskabet i en halv times tid. Dette trick gør at farsen bliver nemmere at forme, og smagen fra ingredienserne forenes bedre.
  4. Tag en pande (ca 28 cm) eller to og lad smøret til stegningen smelte ved middel varme, mens frikadellerne formes. Lad være med at have for mange frikadeller på samme pande, da dette vil kunne gøre, at frikadellerne vil koge mere end stege - luft imellem 'dellerne', er at foretrække.
  5. Steg frikadellerne til de er gyldne på alle sider.
Sådan laver du blomkålsrösti
  1. Skyl, rens snit blomkålen groft, så den kan køres en tur igennem din foodprocessor med et snittejern i. Alternativt, hvis ikke du har en foodprocessor, kan blomkålen rives i hånden.
  2. Rens og snit persillen. Bland persillen og den revne blomkål i en skål med to hele æg, salt og peber.
  3. Smelt smøret på en stor pande og fordel blomkålsblandingen, som når du laver frikadeller. Tryk dem lidt flade og lad röstiene stege til de er gyldne, hvor efter de vende og steges gyldne på den anden side.
Sådan laves bønne-tomatsalaten
  1. Find en gryde og damp de frosne haricots verts bønner i 1-2 cm vand, i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad haricots verts bønnerne af, mens resten af ingredienserne laves klar.
  2. Skræl løget og skær tynde skiver af løget. Tag skiverne fra hinanden, så løget deles i løgringe.
  3. Rens og snit det friske purløg.
  4. Skær puckosten i tern. Anvender du feta/ost som allerede er i tern, er de klar til brug.
  5. Nu skal alle ingredienserne på nær ost og purløg, vendes sammen i en passende skål. Top af med purløg og ostetern.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

1 KOMMENTAR

  1. Her er mine bedste tips til at give dig succes med tilberedning af blomkålsrösti 😉

    – Sørg for at anvende godt med smør.

    – Lav dine blomkålsrösti mine, så er de nemmere at vende.

    – Læg dem ikke for tæt op af hinanden, så kan du nemmer få spartlen ind under röstiene.

    – Sørg for at stege dem god sprøde på den ene side, før de vendes, så er det meget nemmere.

    – Anvend en bred spartel til at vende röstiene med.

    – Giv evt. dine blomkålsrösti lavere varme i længere tid.

    – Tildæk evt. panden i halvdelen af stegetiden med låg eller stanniol. Det vil stråle varmen ned på den utilberedte side, så den sætter sig lidt, hvilket gør dem nemmere at vende.

    – Forsøg dig frem med lidt flere loppefrøskaller(husk)

    – Anvend evt. en nyere slip let pande.

    Rigtig god fornøjelse og super god dag!

Please enter your comment!
Please enter your name here