Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat

Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat

Har du lyst til smørstegte frikadeller?

Prøv den nemme, sunde og lækre opskrift på smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat lige her

Lad det være sagt. “Jeg er vildt med en sprød, gylden og smagfuld stegeskorpe!”

Det er præcis den lækre stegeskorpe, som frikadellerne og blomkålsröstiene får, når herlighedernes overflade forkæles med en brandvarm stegepande med smør.

Ja, smør er energitæt og indeholder en hel del kalorier, så mængden er naturligvis ret væsentlig, hvis du fx ønsker at reducere dit kalorieindtag med vægttab for øje. Men inden du smutter videre fra opskriften, så læs lige med her…

Skal energitæt smør i madlavningen så helst undgås?

Valget er naturligvis dit. Men der findes som sådan ingen fødevarer, vi skal udelukke, da kalorieunderskud og vægttab handler meget mere om mængden, vi indtager af de enkelte fødevare. Smørstegning er lækkert og muligt, mens du opnår et holdbart vægttab.

Fremfor at droppe smør og andre energitætte ingredienser helt, så er det snarere mere effektivt og langtidsholdbart, at vi øver os på, at nyde madvarer, fristelser og ingredienser, vi elsker i sunde mængder.

Nå ja, og hånden på hjertet, hvor længe tror du selv du kan undgå alle de såkaldte forbudte, usunde og forkerte madvarer? 1 uge, 1 måned, 1 år – helt sikkert ikke resten af livet. Hvor længe holdte din sort/hvid-opdeling sidst du prøvede?

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Frikadeller
  • 1000 gram hakket svine- og kalvefars (ikke er ren svinefars)
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 2 svine bouillonterninger opløst i 3-4 spsk kogende vand
  • 10 gram smør til stegning
Blomkålsrösti
  • 1 blomkål
  • 1 stort dusk frisk persille
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 10 gram smør til stegning
Bønne-tomatsalat med feta og løgringe
  • 400 gram frosne haricots verts bønner
  • 3 stk store tomater
  • 200 gram puckost / fetaost / ostetern
  • 1 løg
Sådan gør du:
Sådan laver du smørstegte frikadeller
  1. Skræl og snit løget fint - gerne meget fint, hvis mindre børn ikke skal finde løgstykkerne.
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, peber og bouillonen.
  3. Tag en eller to store pander, og smelt smørret ved høj varme, mens frikadellerne formes.
  4. Fyld ikke for mange frikadeller på samme pande, da frikadellerne ellers vil koge fremfor at stege. Steg frikadellerne til de er gyldne på alle sider, hvilket typisk tager 3-5 minutter pr. side.
Sådan pandesteger eller ovntilbereder du blomkålsrösti
  1. Skyl, rens snit blomkålen groft, så blomkålsstykkerne kan køres en tur igennem foodprocessoren mellemste rivejern. Har du ikke en foodprocessor, kan blomkålen rives på et rivejern med håndkraft.
  2. Rens og snit persillen. Bland persillen og den revne blomkål(blomkålsrisene) i en skål med to hele æg, salt og peber.
Sådan pandesteger du dine smagfulde blomkålsrösti
  1. Smelt smørret på en stor pande ved middel til høj varme.
  2. Fordel blomkålsblandingen, som når du laver frikadeller. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti stege til de er gyldne på den ene side.
  3. Herefter vendes dine rösti, så de steges gyldne på den anden side.
Sådan ovntilbereder du dine smagfulde blomkålsrösti (spar smør, og reducer kalorier)
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Fordel blomkålsblandingen med mellem i passende klatter på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti, og sæt bagepladerne ind i den forvarmede ovn. Bag dine blomkålsrösti i 15-20 minutter, hvorefter de vendes og bages i yderligere 15 minutter.
  4. Når alle dine blomkålsrösti er gyldne, tages de ud af ovnen, og sættes til afkøling.
Sådan laves bønne-tomatsalaten
  1. Find en gryde og damp de frosne haricots verts bønner i 1-2 cm vand, i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad haricots verts bønnerne af, mens resten af ingredienserne laves klar.
  2. Skræl løget og skær tynde skiver af løget. Tag skiverne fra hinanden, så løget deles i løgringe.
  3. Rens og snit det friske purløg.
  4. Skær puckosten i tern. Anvender du feta/ost som allerede er i tern, er de klar til brug.
  5. Nu skal alle ingredienserne på nær ost og purløg, vendes sammen i en passende skål. Top af med purløg og ostetern.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

1 KOMMENTAR

  1. Her er mine bedste tips til at give dig succes med tilberedning af blomkålsrösti 😉

    – Sørg for at anvende godt med smør.

    – Lav dine blomkålsrösti mine, så er de nemmere at vende.

    – Læg dem ikke for tæt op af hinanden, så kan du nemmer få spartlen ind under röstiene.

    – Sørg for at stege dem god sprøde på den ene side, før de vendes, så er det meget nemmere.

    – Anvend en bred spartel til at vende röstiene med.

    – Giv evt. dine blomkålsrösti lavere varme i længere tid.

    – Tildæk evt. panden i halvdelen af stegetiden med låg eller stanniol. Det vil stråle varmen ned på den utilberedte side, så den sætter sig lidt, hvilket gør dem nemmere at vende.

    – Forsøg dig frem med lidt flere loppefrøskaller(husk)

    – Anvend evt. en nyere slip let pande.

    Rigtig god fornøjelse og super god dag!

Please enter your comment!
Please enter your name here