Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat

Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og nem bønne-tomatsalat

Har du lyst til smørstegte frikadeller?

Prøv den nemme, sunde og lækre opskrift på smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat lige her

Lad det være sagt. “Jeg er vildt med en sprød, gylden og smagfuld stegeskorpe!”

Det er præcis den lækre stegeskorpe, som frikadellerne og blomkålsröstiene får, når herlighedernes overflade forkæles med en brandvarm stegepande med smør.

Ja, smør er energitæt og indeholder en hel del kalorier, så mængden er naturligvis ret væsentlig, hvis du fx ønsker at reducere dit kalorieindtag med vægttab for øje. Men inden du smutter videre fra opskriften, så læs lige med her…

Skal energitæt smør i madlavningen så helst undgås?

Valget er naturligvis dit. Men der findes som sådan ingen fødevarer, vi skal udelukke, da kalorieunderskud og vægttab handler meget mere om mængden, vi indtager af de enkelte fødevare. Smørstegning er lækkert og muligt, mens du opnår et holdbart vægttab.

Fremfor at droppe smør og andre energitætte ingredienser helt, så er det snarere mere effektivt og langtidsholdbart, at vi øver os på, at nyde madvarer, fristelser og ingredienser, vi elsker i sunde mængder.

Nå ja, og hånden på hjertet, hvor længe tror du selv du kan undgå alle de såkaldte forbudte, usunde og forkerte madvarer? 1 uge, 1 måned, 1 år – helt sikkert ikke resten af livet. Hvor længe holdte din sort/hvid-opdeling sidst du prøvede?

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte frikadeller med sprøde blomkålsrösti og bønne-tomatsalat med feta
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Frikadeller
  • 1000 gram hakket svine- og kalvefars (ikke er ren svinefars)
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 2 svine bouillonterninger opløst i 3-4 spsk kogende vand
  • 10 gram smør til stegning
Blomkålsrösti
  • 1 blomkål
  • 1 stort dusk frisk persille
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
  • 10 gram smør til stegning
Bønne-tomatsalat med feta og løgringe
  • 400 gram frosne haricots verts bønner
  • 3 stk store tomater
  • 200 gram puckost / fetaost / ostetern
  • 1 løg
Sådan gør du:
Sådan laver du smørstegte frikadeller
  1. Skræl og snit løget fint - gerne meget fint, hvis mindre børn ikke skal finde løgstykkerne.
  2. Rør det hakkede svine- og kalvefars godt sammen med æg, løg, peber og bouillonen.
  3. Tag en eller to store pander, og smelt smørret ved høj varme, mens frikadellerne formes.
  4. Fyld ikke for mange frikadeller på samme pande, da frikadellerne ellers vil koge fremfor at stege. Steg frikadellerne til de er gyldne på alle sider, hvilket typisk tager 3-5 minutter pr. side.
Sådan pandesteger eller ovntilbereder du blomkålsrösti
  1. Skyl, rens snit blomkålen groft, så blomkålsstykkerne kan køres en tur igennem foodprocessoren mellemste rivejern. Har du ikke en foodprocessor, kan blomkålen rives på et rivejern med håndkraft.
  2. Rens og snit persillen. Bland persillen og den revne blomkål(blomkålsrisene) i en skål med to hele æg, salt og peber.
Sådan pandesteger du dine smagfulde blomkålsrösti
  1. Smelt smørret på en stor pande ved middel til høj varme.
  2. Fordel blomkålsblandingen, som når du laver frikadeller. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti stege til de er gyldne på den ene side.
  3. Herefter vendes dine rösti, så de steges gyldne på den anden side.
Sådan ovntilbereder du dine smagfulde blomkålsrösti (spar smør, og reducer kalorier)
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Fordel blomkålsblandingen med mellem i passende klatter på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Tryk dine blomkålsrösti tilpas flade, og lad dine rösti, og sæt bagepladerne ind i den forvarmede ovn. Bag dine blomkålsrösti i 15-20 minutter, hvorefter de vendes og bages i yderligere 15 minutter.
  4. Når alle dine blomkålsrösti er gyldne, tages de ud af ovnen, og sættes til afkøling.
Sådan laves bønne-tomatsalaten
  1. Find en gryde og damp de frosne haricots verts bønner i 1-2 cm vand, i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad haricots verts bønnerne af, mens resten af ingredienserne laves klar.
  2. Skræl løget og skær tynde skiver af løget. Tag skiverne fra hinanden, så løget deles i løgringe.
  3. Rens og snit det friske purløg.
  4. Skær puckosten i tern. Anvender du feta/ost som allerede er i tern, er de klar til brug.
  5. Nu skal alle ingredienserne på nær ost og purløg, vendes sammen i en passende skål. Top af med purløg og ostetern.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

1 KOMMENTAR

  1. Her er mine bedste tips til at give dig succes med tilberedning af blomkålsrösti 😉

    – Sørg for at anvende godt med smør.

    – Lav dine blomkålsrösti mine, så er de nemmere at vende.

    – Læg dem ikke for tæt op af hinanden, så kan du nemmer få spartlen ind under röstiene.

    – Sørg for at stege dem god sprøde på den ene side, før de vendes, så er det meget nemmere.

    – Anvend en bred spartel til at vende röstiene med.

    – Giv evt. dine blomkålsrösti lavere varme i længere tid.

    – Tildæk evt. panden i halvdelen af stegetiden med låg eller stanniol. Det vil stråle varmen ned på den utilberedte side, så den sætter sig lidt, hvilket gør dem nemmere at vende.

    – Forsøg dig frem med lidt flere loppefrøskaller(husk)

    – Anvend evt. en nyere slip let pande.

    Rigtig god fornøjelse og super god dag!

Please enter your comment!
Please enter your name here