KAGE PÅ JOBBET KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR VÆGTTABET

KAGE PÅ JOBBET KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR VÆGTTABET
KAGE PÅ JOBBET KAN NEMT SPÆNDE BEN FOR VÆGTTABET

SPÆNDER KAGE BEN FOR VÆGTEN?

Mandagskrans, Onsdagsnegle, Fredagskage, Fødselsdags cookies og “indsæt selv flere årsager” til at købe, servere og spise kage…

Selvom omfanget af kageserveringer mange steder er stukket helt af, så er kagerne IKKE i sig selv problemet, men kage mængderne, du spiser, kan hurtigt blive et problem.

Måske du er typen, der har fået for vane at spise kage, cookies og andre fristelser flere gange i løbet at dagen og/eller altid tager store stykker eller portioner.

KENDER DU KAGEUDFORDRINGEN PÅ JOBBET? Det er selvsagt meget svært, at holde en sund vægtmæssig balance, hvis dit kageindtag er omfattende, for så ender kagekalorierne meget nemt som kalorieoverskud.

Du prøver måske at tage en “kold kage-tyrker” i perioder, men at gøre kager forbudt, er ofte et svært socialt indgreb og opslidende for viljestyrken.

Pendulet svinger: I perioder spiser du meget kage, i andre perioder er kage forbudt.

SE OGSÅ: “NU ER DET FERIE, SÅ MÅ JEG GERNE OVERSPISE”-FÆLDEN

 

Når kage gøres forbudt, så lykkes du sandsynligvis ikke

Ja, det giver umiddelbart mening at forbyde kage, hvis det er en stor benspænder, men dette indgreb spænder næsten altid ben for vores hjerne. Vi skal have hjerne med på vores forandringer for at lykkes ellers er forandringerne typisk kortsigtede og uholdbare.

Det er ofte langt mere effektivt, langsigtet og holdbart, at du ikke gør kage forbudt, men arbejder på at nyde (små) sunde mængder – meget mere!

I kan naturligvis fortsætte jeres kagemængder på arbejdet (og så kan du arbejde videre med dit personlige kage-reduceringsprojekt selv), men ofte vil en fælles drøftelse om kage afsløre at mange af dine kollegaer også slå med vægten.

Sammen står I stærkere, men nogle skal gå forrest. Hvorfor ikke dig?

SE OGSÅ: GÅR DIT VÆGTTAB I STÅ PGA. KALORIERIGE WEEKENDER?

 

Er flertallet imod at reducerer mængden af kage, så…

Nogle gange tilkendegiver flertallet, at de fortsat ønsker at spise alt for meget kage. Det er næsten som om, at nogle bevidst arbejder hårdt på at overvægt og livsstilsygedomme skal være deres årsag til en for tidlig død. Selvsabotage kan se ud på mange måder.

Okay, ovenstående konklusion er måske en anelse drastisk, men nogle gange får du ikke medhold i, at en reducering i kagemængden er fornuftigt. Når dine omgivelser ikke spiller dig bedre, skal dine egne spilleregler være dobbelt så gode.

SE OGSÅ: DET (MÅSKE) MEST AFGØRENDE SLANKERÅD AF DEM ALLE

 

Få styr på din motivation og mening i forandringen

Hvad ønsker du at opnå og hvorfor er det vigtigt for dig? Hvad vil det give dig af positive følelser, når du når dit mål, reducerer mængden af kage og lever i tråd med den, du ønsker at være?

Små mængder kage giver dig mulighed for stadigvæk at nyde kage. Små mængder kage er bedre end store ift. at hellige dit mål om vægtbalance og et holdbart vægttab.

Skru gradvist ned for kagemængderne – uge for uge. Nyd mindre, meget mere.

Husk på, at små mængder kage mange gange om ugen også bliver til store mængder på et år.

Alle kneb gælder: Gå udenom kagebordet. Tag strategiske hjemmearbejdsdage på kagedage. Husk også at det OK, at sige “NEJ TAK” ind i mellem.

Husk et “NEJ TAK” til andre (og fx deres kager, snacks og fristelser), typisk betyder at du samtidigt siger “JA” til dig selv, dine værdier og mål i livet.

SE OGSÅ: KAN JEG SPISE FLØDEBOLLER, MENS JEG OPNÅR VÆGTTAB?

 

NEJ, ET STYKKE KAGE GØR DIG IKKE TYK

Mængderne af dit kageindtag løber måske op på et år, og det har givet dig nogle resultater, som du ikke ønsker. En reducering i kageindtaget, vil gøre det samme. Om 6-12 måneder vil du have opnået bemærkelsesværdige resultater gennem små holdbare ændringer.

PS. Hvis I på arbejdet igen og igen fejrer, at det endelig er fredag, bør I måske alle overveje at søge andre mere givende arbejde…

Stop med at banke dig selv i hovedet, og fylde dine dage og weekender med skyld, skam og dårlig samvittighed fordi du spiser (for) meget kage. Ofte leder denne onde mentale cirkel blot til endnu mere spisning pga. de svære følelser. Vågn op nu!

Tag styringen alene eller sammen med mig – ét skridt ad gangen!

Der findes en anden/bedre vej, hvor du kan nyde det søde livs fristelser uden skyld, skam, selvkritik og dårlig samvittighed, mens du får bedre styr på vægten og opnår et holdbart vægttab – én gang for alle.

SE OGSÅ: VÆGTTABSTIP: BRUG IKKE DIG SELV SOM SKRALDESPAND

Tak fordi du følger…

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

// JC

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her